2011. december 4., vasárnap

Gáz a Krisna -völgyben

ÁLLAMOSÍTJÁK A KRISNÁSOK FÖLDJÉT?

A 270 hektáros Krisna-völgy jelenleg 300 szerzetesnek és kisgyermekes családnak, és 52 szentként tisztelt tehénnek valamint ökörnek a lakóhelye. Az egyházügyi törvény módosítása után kialakult rendezetlen jogi helyzet miatt azonban 2012. január 1-én ők mindannyian elveszíthetik otthonukat, életterüket, s az ország egyik legkiemelkedőbb ökogazdasága és turisztikai célpontja bezár.

A Somogyvámos határában lévő Krisna-völgyet 1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták a hívők. Az első lakók a telet az akólban, szalmabálák között dideregve töltötték. Főzni, meleg ételhez jutni nem tudtak, mert a palackban megfagyott a gáz. De nem adták fel. Lemondásuknak és eltökéltségüknek köszönhetően az elhanyagolt birkalegelők és az ugaron fekvő területek néhány év alatt virágzó kertekké, lombos ligetekké és dúsan termő biogazdasággá változtak. Krisna-völgy az elmúlt években több, mint félmillió hazai és külföldi kisiskolást, egyetemistát, családot és turistát látott vendégül, s osztotta meg tapasztalatait velük. A vegyszermentes növénytermesztésre és szennyvíztisztításra, és a megújuló energiaforrások használatára épülő, önellátó Krisna-völgyi gazdaság világviszonylatban is elismertséget jelent Magyarországnak.

Védjük meg az ország egyik legfontosabb biogazdaságát és turisztikai célpontját! Mentsük meg a családokat, a szerzeteseket és a szent teheneket! Csatlakozz Te is a december 13-án 14.00 órai kezdettel a Parlament melleti téren (Kossuth tér 4., a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtt), a Krisna-völgyi tehenek jelenlétében tartandó békés demonstrációhoz, melyben cselekvésre kérjük az ország vezetőit!

Kérünk, fejezd ki Te is szimpátiádat petíciónk aláírásával:http://www.peticiok.com/krisna
További informaciók: www.krisna.hu
Mérő Mátyás (Madhupati dász) 06-1-212-62-70
Fodor Kata +36-30-336-71-71 ; info@krisna.hu

 VÉDJUK MEG KRISNA-VÖLGYET ÉS A SZENT TEHENEKET!


 A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a hindu világvallás legfőbb képviselője Magyarországon. A Krisna-hívők példamutató vallásgyakorlatot és tiszta életmódot folytatnak, elkötelezettségük az örökérvényű lelki értékek közvetítésére közismert. A nélkülözők megsegítésére, valamint a környezetvédelmi problémák elleni küzdelemben és a fenntartható fejlődés népszerűsítése érdekében tett erőfeszítéseiket és eredményeiket világviszonylatban is nagyra értékelik. Krisna-völgy ökofalu több százezer turistát, és sok nemzetközi elismerést hozott Magyarországnak. Kérjük a Magyar Országgyűlést, védje meg a Krisna-hívők földjét, szerzeteseit és szentként tisztelt teheneit, s biztosítsa, hogy a társadalomnak végzett kiemelkedő szolgálataikat zavartalanul folytathassák. További információk: www.krisna.hu


 The Hungarian Society for Krishna Consciousness is the main representative of the Hindu world religion in Hungary. The Krishna-devotees are known for their exemplary religious practices, dedication to distributing knowledge of eternal spiritual values and pure, exemplary lifestyles; their efforts and achievements in assisting underprivileged people, as well as in fighting environmental problems and promoting sustainability are also well known and valued worldwide. Their Krishna-valley farm has brought hundreds of thousands of tourists and more international recognition for Hungary. We are urging the Hungarian Parliament to make sure their lands, monks and sacred cows are protected, and their invaluable services to the society are uninterrupted. (peticiok.hu)

olvasnivaló: az index beszámolója + Krisna Szekérfesztivál 2011 + Hare Krishna Szekérfesztivál 2009

1 megjegyzés:

BB írta...

A Főbuzeránt Mayer Mihály pécsi katolikus ex-püspök és liblingje miért van még mindig szabadlábon? http://vastagbor.blog.hu/2011/04/20/diplomaciai_benyalas