2011. december 11., vasárnap

Alapfogalmak közvetlenül az éhséglázadás előtt


a fészbúkról lopva:

by Hilda Klimóné Csongovai on Saturday, December 10, 2011 at 12:53am

Ma egy pedagógus azt mondta a rövid táppénz után, hogy csak nagyjából van jól, még nem váltotta ki a gyógyszerét, majd valamikor 3.-án. Majd ment az órájára köhécselve, izzadó homlokkal. Nagyon várta az utolsó órája végét és sietett haza feküdni. Nem akart már táppénzen maradni, mert akkor a január még a decembernél is keservesebb lesz. Közben hallom, hogy javítani kell az oktatás színvonalán. Ezt a nyomort majd egyszer, talán, valamikor valami modell fogja megszüntetni.
Mesélte egy fiatal, hogy van olyan az iskolában, aki csak egy üres zsömlét visz tízóraira és van, aki azt sem. Hát fontos ez a chipsadó valóban. Bizonyára sokkal egészségesebben fognak táplálkozni a fiatalok.
Az iskolákban egyre több a sápadt, ideges gyerek. Nincs befizetve az ebédjük. Velük kéne még többet foglalkozni ideges, sápadt, elszegényedő és egyre agresszívabbá váló pedagógusoknak. Közben felfelé tör a szélsőség. Ahogy nő az agresszió, úgy növekszik a világos, megfogható elképzeléseket igénylő kétségbeesett tömeg, akit már nem érdekelnek a parlamentben zajló "ki miatt" mutogatások. Ők éhesek, fáznak és rettegnek. Radikalizmusra vágynak.
Amikor éhes vagyok, már a pénztár után az üzletben bontom a csokimat. Nem gondolkodom, nem mérlegelek, a legkevésbé sem vagyok tudatos. Nem érdekel sem a fogyókúra stratégiám, sem semmiféle elmélet és igazság. Ez ilyen egyszerű. Így veszítik el emberek tömegei lassan a józanságukat. Olyasmit mondanak és tesznek, amit jóllakottan, józanul mérlegelve egyébként soha.
Az országnak nem lehet olyan érdeke, ami megérné ezt az árat. Az Ország, mint emberektől mentes külön fogalom soha nem létezhet. Az ország érdeke a benne élő emberek érdekeinek az összessége. Megszavaztak az emberek egy olyan pártot, amiről úgy gondolták, hogy a legteljesebben képviseli majd az érdekeiket. A gyerekeknek nem mondhatják azt a szüleik, hogy majd 2014-ben rendesen esztek. Nem mutathatják a képernyőkön megjelenő fantasztikus grafikonokat az elrugaszkodásról vacsora helyett. A szélsőség gyors megoldást ígér. A csoki pedig a leggyorsabban kibontható. Ez ilyen egyszerű.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hát vazze ez kellett a zország népének hát megkapta, egyszer végre csak elzavarjuk az összes korrupt hataloméhes vérszívót. talán... :-/