2011. december 13., kedd

Gasztroinzultus (a Mákos Guba Pizza)


sóval bevetett és leégett: Karthágó pizza :)

Mákos Guba Étterem és kávézó
Cím: 1016 Budapest - I. kerület, Krisztina Krt.
www.makosguba.hu
Hely telefonszáma: 061-202-1966


Caorle Mákos Guba Pizza
Monnyonle!
Ezennel különösebb lacafaca nélkül megszakítunk minden üzleti kapcsolatot a Mákos Guba nevű vendéglátóipari egységgel.

Általában többször tesztelünk egy élelmiszeripari terméket, h ne ítéljünk véletlenszerű kilengésekből, de a Mákos Guba pizzája esetében egy próba is bőven elég volt, ohdemennyire, hogy elég. Szart sem kóstol kétszer az értelmesebb ember. A Mákos Guba gasztróhorrorjából nincs kilábalás, itt már nem is pancserségre, hanem direkt rosszindulatra gyanakszom: basszunk ki a hülyével, aki olcsón akar pizzát enni.

MEGÉRTEM, HA VALAKI A PIZZAKÉSZÍTÉSHEZ IS HÜLYE, ODAÉGETI A TÉSZTÁT ÉS FOLYIK A KREÁCIÓBÓL A ZSÍR, DE HA RÁADÁSUL EHETETLENNÉ IS SÓZZA A PRODUKTOT, AZ MÁR NEM EGYSZERŰ HOZZÁ NEM ÉRTÉS, HANEM A FOGYASZTÓVAL SZEMBENI ROSSZINDULAT MEGNYILVÁNULÁSA.

Adjátok vissza a pénzemet! Ez a pizzaszerű izé egy súlyos becsületsértés, párbajra fel, papot és sírásót a helyszínen biztosítok! 990 forintért már ennivalót is kaphattam volna.

Caorle pizza: (paradicsom, mozzarella, füstölt szalonna, rukkola,oliva olaj)

Caorle pizza dús vegetációval :)
Mivel semmi pozitív nem jut az észbe ezen vendéglátós csapatról, a tisztesség kedvéért álságosan összepasztáztam a róluk szóló internetes cuccokat a kommentekbe. Elgondolkodtató.

összes kép

Hasonló: A Mákos Guba pörköltje + az Etyeki pizzéria pizzája

frissítés, facebook:

Saly Noémi: A Mákos Guba közvetlen környékén öt iskola és egy csomó irodaház van, nem beszélve a szomszéd nyugdíjasok sokaságáról. (Olcsó etető viszont nincs, legföljebb az Alagút-Attila sarkán a taxisok kedvence, ahonnan jobb elvinni az egyébként finom gyorskaját.) Nyilván ennek következtében vélik úgy, hogy bármit megengedhetnek maguknak. A régi szép idők, amikor a helyet még Zöldfának hívták! A bank helyén az étterem, a Guba helyén meg a bisztró volt, franciasalátával, kaszinótojással és sárgarépából készített, de nagyon finom "aszpikos lazaccal". Mindig friss volt a zsömle is. Kirongyolt az ember suli és kóruspróba között, és faltunk, fillérekért, ehetőt.

17 megjegyzés:

Névtelen írta...

budai pizzahorror sok rukkolával

Névtelen írta...

összecsinaltam magam a röhögéstôl :) az a rukolamezô vazze miselincsillag de inkább kettô

Névtelen írta...

Mákos Guba Étterem & Kávézó
Bp. I., Krisztina körút 65–67.
Tel.: 06 1-202-1966
H–P: 11–22h, Szo: 11–18h
www.makosguba.hu/

Adottság: A Mákos guba nem is lehetne stratégiailag jobban eltalált helyen, a Krisztina körút és a Mészáros utca sarkán, számos busz és villamos megállójához közel, mégis nyugodt ponton, ahol még kiülni is lehet, hangulata pedig ötvözi az étkezdék közvetlenségét és a jobb éttermek minőségét.

Kínálat: A sóskától a harcsafiléig roston és balzsamecetes salátaágyon minden kapható, a külön menüben szereplő pizzák pedig pont egy ezres alatt mozognak – közülük a Caorle a legvonzóbb, amely paradicsom, mozzarella, füstölt szalonna, rukkola és olívaolaj hozzáadásával készül.

http://est.hu/cikk/80237/a_krisztinavaros_kinalata

Névtelen írta...

Ma könnyű vacsorára ugrottunk be a Mákos Gubába. Az étterem & kávézó ebédkor menza funkciót is betölt és a Krisztina tér környékéről sokan betérnek egy menüre.
Számomra kellemes meglepetés volt, hogy van vacsora menüjük is (ma rozmaringos csirkesteak friss salátával - ez nagyon finom volt - és barackos túrókocka - ezt én elég töménynek találtam).
A hely egyébként egyszerű berendezésű, de fiatalosan színes. (Az esti kénen még romantikusnak is nevezném, de inkább modern.) Pozitív, hogy vannak kinti asztalaik is, de mivel mindez a Krisztina körút forgalmára néz, ezért csendes kávézésra nem kifejezetten ezt ajánlanám. Amire viszont kitűnő: "napközben-csak-fél-órára-tudok-elszabadulni-a-munkahelyemről-üljünk-be-valahová-kajálni". Hát valami ilyesmi hely. Mégsem tartom egyszerű menzának vagy kifőzdének, mert az étel nagyon ízletes és általában vannak könnyű, salátás ajánlataik is, amit külön díjjazok. Plusz vállalnak kiszállítást is, ami üdítő különlegesség a sok kínaikajafutár mellett. Ár-érték arányban pedig kitűnő - értsd ezalatt: jó kaja, kedvező ár! http://johelyek.blog.hu/2011/04/05/makos_guba_11

Névtelen írta...

Vannak dolgok, amikkel egy házhozszállítós étteremnek nem szabad próbálkoznia, és ezt ha lehet, törvényben is szabályozni kellene. Ilyen például a szusi, bármiféle hal és tengeri cucc, a legtöbb leves, aranygaluska és barátai. Míg a szusival az a baj, hogy mindig olcsóbb halból készül, tehát nem jó, addig a hal kihűl és szottyos lesz, arról nem is beszélve, hogy tök büdös. Arról meg, hogy milyen egy negyven perce vaníliasodóban álló aranygaluska állaga, ne is beszéljünk.Hála istennek léteznek az azért olyan éttermek, amik nem is akarnak gasztro-történelmet írni, egyszerűen csak megelégszenek azzal, hogy normális, sőt korrekt ételeket szállítsanak ki ebédre a munkahelyükön szenvedőknek. Ilyen a Krisztina téri Mákosguba, amiben a huszadik alkalommal sem sikerült csalódni. Egyrészt, mert rutinból nem megyünk bele olyasmibe, amihez tudjuk, hogy minimális szakértelem szükséges (pörkölt), másrészt nincs is az étlapon olyasmi, amihez fene nagy fantázia kellene. Van viszont rakott krumpli, ami annyira népszerű és finom, hogy 12:30 után már elfogyott, sokféle rántott és roston sült cucc, napi ajánlatokban pedig sok főzelék, különféle feltéttel. Elfogadható áron, korrekt ételek, ennél többet nem is nagyon akarhatunk. Ha a Tejbenvajban pontozna, 10-ből simán kapna egy 6-ost. Ez házhozszállításnál pedig lássuk be, nagyon nagy szó. http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2007/02/02/makosguba_hazhoz/

Névtelen írta...

A régi néven ismert Zöldfa söröző teljes átalakulással ma már egy jól működő étterem lett, a krisztina körút 65-67es szám alatt. Hangulatos hely, kedvező árak és fiatalos felszolgálók várják a kedves vengégeket. Házhozszállítás internetről is megoldható, a www.makosguba.hu honlapon. http://www.facebook.com/group.php?gid=117154694982207

Névtelen írta...

Testing the Ft 389 Mákos Guba at Mákos Guba


After a long period in which everything new in Budapest had to be overstyled and overpriced, or faceless imitations of established overseas hits, a few places have opened recently that seem to buck that trend, by offering something new and exclusive at affordable prices. Just opposite from Déryné on Krisztina tér, Mákos Guba is the budget version of this new form of eatery, serving fresh Hungarian standards at low-low prices. This giant plate of the restaurant's "signature" dessert - mákos guba - cost just Ft 389 (€1.50), for instance.The rántott hús below was remarkable not for its size, but for its freshness. While the normal fast-food offering is plucked from under a heat lamp, this one was fresh out of the fryer and still dripping with oil. Not bad for Ft 629, plus Ft 259 for the fries.The same goes for the beef pörkölt, Ft 659, which though not spectacular, was saved by fresher-than-average nokedli.

The lunch menu includes all the staples you would expect at you local kifőzde, including soups, all varieties of főzelék (Ft 319) and palacsinta, diós and mákos tészta, and, of course Somlói galuska (pictured). Oh, and home-made, fizzy lemonade.Note that the café recently introduced an evening menu serving more upmarket fare - salmon penne, Ft 1,590 - to suit diners with more time and money on their hands than the lunch crowd. Also note that you can still order Mákos Guba, and that it still costs Ft 389. http://www.chew.hu/testing_the_ft_389_makos_guba.html

Saly Noémi írta...

Na, látom, vannak rajongói is a Gubának. Én nem tartozom közéjük, néhány próbálkozás óta csak végső kétségbeesésemben teszem bele a lábam. A menedzserasszisztensek és özvegy krisztinai nagypapák jóformán bármit megesznek, és pontosan azt a bármit is kapják. Az, hogy általában sokan vannak, és pár kaja hamar elfogy, ne tévesszen meg senkit: a környéken nincs másik hasonló árfekvésű hely, ez ilyen egyszerű.

Névtelen írta...

Saly Noémi, rajongói? Nem csak a kajájuk egy rakás szar hanem valszeg idióták is:11 perc alatt 5 ilyen szarságot idemásolni...Ezzel a moslékukból még nem lesz ennivaló :-D

BB írta...

Bocsi, azokat a posztokat én másoltam ide a kommentekbe, mert erősen csodálkozom rajtuk (mínusz a burkoltreklámos est.hu). Szép csokrom van nekem is felkérésekből, h írjak a blogomba burkolt reklámot... de ezidáig még nem tudtak megfizetni :)))))))))))))))))))

Hapci írta...

BB, értem, hogy ez egy heccblog, de mi ez a fikahadjárat a Mákos Guba ellen?
A Mákos Guba pizzája az árához képest bőven elfogadható. A tészta egész tisztességes, feltétből se kizárólag ipari hulladékokat használnak, a sütőjük nyilván lehetne jobb is.
Azt meg kell(ene) érteni, hogy a kiszállítással a pizza élvezeti értéke jócskán csökken; ami ropogott, megpuhul, ami puha volt, átázik. A legjobb pizzériák nem is szállítanak ki, nem véletlenül, de a M. Guba nyilván nem ezekkel óhajt versenyezni.

BB írta...

ollrájt, ágyúval verébre. De a pizzaitaliano miért tud tisztességes és egyenletes minőséget produkálni? Többtucatszor teszteltük és csak egyszer sikerült elbaszniuk (sós volt a heringes :)
Este majd posztolok egyet a cégről, ugyanis a blog nem csak fikázással foglalkozik: értetek hörgmetál, nem ellenetek

Hapci írta...

Italianóékat nem ismerem, 8-10 cégtől rendeltem eddig pizzát (jellemzően a lelkes indulás után gyorsan leromlanak). Beülős fogyasztásban viszont nem sokan lehetnek, akik nálam több pizzériát kipróbáltak a fővárosban és környékén.
A két műfajt összegezve - olasz stílusban - a M. Guba pizzájának minősége inkább a felső harmadba tartozik, mint a középsőbe. Ez végülis szomorú, meg az utolsó, amit kihoztak, gyakorlatilag ehetetlen (keletlen-sületlen tészta, lecsúszott feltétek, csontra kihűlt, másfél órás várakozás) volt, de attól még igaz. Tehát bármikor szívesen beülök, ha éppen nem kulináris élvezetre vágyakozom és nem akarok min. 2000 forintot költeni egy pizzára (van max. 5 hely Budapesten, ahol tuti nem ér csalódás, de ezekben a legolcsóbb margherita kerül kb. 2 rugóba).

BB írta...

a pörköltjük is szar, pedig az nem junk food kategória... http://belvaros.blogspot.com/2011/12/hazhozszallitas-agyfasz-makos-guba.html

Hapci írta...

Ja, azt olvastam korábban, azért is kérdeztem, mi ez a hadjárat. A pörköltjük olyan, amit ennyi pénzért kaphat az ember (helyben ettem egyszer, valószínűleg nem kívánnám meg újra, de különösebben botrányos se volt).
Ha valami "szakmait" írsz, akkor megértőbb vagyok és nem pofázom bele. Pl. a "szűzérme" karajból készült, hulala a "tejszínhab", flakonos az öntet, stb.... - mert ilyesmi simán megtörténik a M. Gubában.
De a pizzájuk nem rossz, legalábbis több látogatás átlagában/magyar szinten. És a te konkrét példányod fotóján se látok semmi felháborítót - a legelni való rukolát pl. a legjobb budapesti helyeken is így rászórják.
A másik szapult hely (Etyeki, azt is elolvastam) pizzáján pl. képről is látható, hogy - szakmai értelemben - jó aligha lehetett, bár nyilván van sok atyafi, akinek ízlik (pl. a tulajdonos és barátai). :)
De mindegy, nem macerálni akar(ta)lak, ez egy ilyen blog, a tied; megmondod, mi tetszik, mi nem, nem lacafaszázol a nüanszokkal...

BB írta...

1. sztem nem kell miselincsillagos szakácsnak vagy gasztrószakembernek lennie az egyszeri fogyasztónak, h megállapítsa, h a pizzát odaégette meg agyonsózta a mákos guba étterem delikvense
2. "ennyi pénzért" eltekintettem volna olyan extráktól, mint dupla adag sózás és lepényégetés? Aki többet fizet, annak kispórolják a fenti extrákat?
3. A pizzaitaliana miért képes ehető ételt produkálni?
4. a sós és szenes talajon növő rukkolamezőt nem minősítettem, az ehető volt :)

BB írta...

sóval bevetett és elégett: Karthágó pizza :)