2011. május 7., szombat

Celebspotting: Tarlós István és Rogán Antal

Rogán Antal befigyel Tarlósnak
Tarlós - Rogán konspiráció
Aszonnya, "Rogán nem hagyja a kerületét" címmel jelent meg a Belvárosi újság egyik alkalommal. Belvárosi szívünket azonmód elöntötte a hála, jajistenem, köszönöm, Toncsi mégis szeret minket. Az legmagasabb szeretet kinyílvánításának alkalma: annak a gonosz Tarlósnak nem kellett Rogán alpolgármesternek. Bezzeg bazt a hétpróbás Bojár Ivánt megtartotta.

Nomindegy. Blogunk szerkesztősége a tervek szerint átképezi magát pornósztárnak, de addig is papparaziként keresi kenyerét. Néhány fotó a Vörösmarty téri Cafe de Parisból, ahol Rogán és Tarlós István kávézással egybekötött megbeszélést folytatott, még 2008-ban. A megbeszélés titkosszolgálati Ufó- és NASA-technikás kihallgatott részleteiről majd később, addig is furdalja Önt a kíváncsiság. Szobára mennek? Leverik a hajléktalanok maffiáját? Leállítják a gátlástalan ingatlanmaffiózókat ingatlanfejlesztőket? Esetleg megszüntetik a markecoló "éttermeket" és a prostitúciót Budapest Belvárosában?

Megannyi fogas kérdés, valamint további képek.

Rogán: Savanyú ez az ücsi, de mindjárt intézkedem
Rogán: én, mint néhai KISZ-titkár,
a libsik könyörtelen ellensége vagyok
Rogán-Tarlós testbeszéd a pálmák alatt
Rogán: mit nekem a főpolgármesteri széked!
A bulvársajtó segítségével talán még miniszterelnök is lehetek!

Tarlós-Rogán mosolydiplomácia 
A két kormánypárti politikus közti konfliktus még a nyárra, az önkormányzati választások előtti időszakra nyúlik vissza. Ekkor merült fel, hogy Rogán a Fidesz győzelme esetén főpolgármester-helyettes lehet Tarlós mellett. Tarlós az erre vonatkozó kérdésekre nem foglalt egyértelműen állást, július végén az MTV Ma reggel című műsorában mindössze annyit mondott: "Lehet Rogán Antal polgármester úr főpolgármester-helyettes". Rogán augusztus 12-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a főpolgármester-helyettesség helyett az V. kerületi polgármesteri címért méreti meg magát újra.

Bár a helyzet nem volt egyértelmű, lehetett úgy értelmezni, hogy Tarlós felajánlott Rogánnak egy posztot, amelyet a belvárosi polgármester visszautasított. Tarlós szerdán erről az [origo]-nak azt mondta, az elmúlt fél évben többször is elhangzott, hogy Rogán elutasított egy főpolgármester-helyettesi felkérést, ezt eddig türelemmel is hallgatta, de mára megelégelte. Tarlós hozzátette: a "közvéleménnyel ezt el lehet hitetni, de aki a Fidesz vezetésének környezetében van, az tisztában van vele, hogy nem egészen így történt". További részleteket arra hivatkozva nem mondott, hogy senkinek nem akar kárt okozni.


Tarlós profilban
Több vezető kormánypárti politikus az [origo]-nak erről azt mondta, hogy valójában Tarlós nem akarta helyettesének Rogánt, aki viszont szívesen vállalta volna a tisztséget. "Erős kommunikációs akció volt Rogán részéről, hogy azt mondta, azért nem lett helyettes, mert másképp döntött" - fogalmazott az egyik forrás. Ez azonban annyira nem volt köztudott, hogy még a Fidesz politikusai sem ismerték a részleteket. A párt több parlamenti képviselője is arról beszélt, hogy ők a mai napig úgy tudták, Rogán számára nyitva volt egy lehetőség.A pártszövetség parlamenti frakciójának egyik tagja szerint Rogán belenyugodott a jelenlegi helyzetbe. A forrás szerint a belvárosi polgármesternek a következő ciklusban lehetnek majd ambíciói, ez azonban attól is függ majd, hogy Tarlós elindul-e következő ciklusban is a főpolgármesteri posztért. Egy, a városi ügyeket közelről ismerő forrás szerint Rogán nyilvánvalóan országos politikai tényező szeretne lenni, nem biztos, hogy egy konkrét poszt lebeg a szeme előtt, de az akár főpolgármesteri poszt is lehet. (origo)

Nincsenek megjegyzések: