2010. február 10., szerda

Fotópályázat a nyolckerben

Budapest,  nyolcadik kerület, fotópályázat,  fotó, fényképezés, VIII. kerület, Budapest, blog
Reklám.
Támogatjuk a szomszédvárat, tessék szerencsét próbálni. Illusztrációként feltesszük a Szabó Ervin könyvtár környéki méregdrága, ám silány minőségben elkészített, mára erősen balesetveszélyes díszburkolat képeit.

– a Rév8 Zrt. támogatásával –

A Palotanegyed rejtett kincsei

címmel fotópályázatot hirdet


Aligha akad bárki, aki a Palotanegyed utcáin sétálva ne gyönyörködött volna már az itteni épületek szépségében, ne merengett volna azon, ugyan milyen történeteket őrizhetnek... Esetleg az is megfordult a fejében: vajon az ötven-száz évvel ezelőtt itt élők hogyan töltötték mindennapjaikat ezen épületek között?

A történelem törvényszerűségei alapján néhány évtized múlva a minket követők a mai korra gondolnak majd hasonlóképpen.

Budapest,  nyolcadik kerület, fotópályázat,  fotó, fényképezés, VIII. kerület, Budapest, blog
A Palotanegyed – múltjából, építészeti jellegéből fakadóan – a fővárosba érkező hazai és külföldi turisták egyre kedveltebb úti céljává vált. Ők az itt készített fényképeiken otthonukba is hazaviszik negyedünk sajátságos hangulatát.

A Civilek a Palotanegyedért Egyesület ezért úgy döntött, itt az alkalom megörökíteni azt a Palotanegyedet, amilyennek ma, 2010-ben mi látjuk!

Mi, a helyi lakosok, azok, akik ide születtek annak idején és azok is, akik az elmúlt néhány évben költöztek erre a környékre. Mindazok, akik itt tanulnak, dolgoznak a szorgos hétköznapokban és azok is, akik ünnepelni vagy szórakozni jönnek a negyedbe!

Keressük meg és mutassuk be a Palotanegyed rejtett kincseit!

Szándékunk szerencsés módon találkozott a Kossuth Klub Egyesület gáláns felajánlásával, így az elkészült képek bemutatására az impozáns Múzeum utcai Hadik-palotában kerülhet sor március folyamán.
Pályázati témakörként az alábbi fő csoportokat határoztuk meg:

kategória: Palotanegyedi életképek
kategória: Palotáink, épített környezetünk
kategória: Varázslatos pillanatok (művészfotó)

A pályázat feltételei:

Egy pályázó több képpel, akár több kategóriában is benyújthatja munkáját. A pályázaton való részvétel ingyenes, nevezési díj nincsen! A pályázaton korhatár nélkül bárki részt vehet. A zsűri a beérkezett pályaművek fényében dönthet diák (18 éves korig) díjak kiosztásáról, ezért kérjük jelezni azt, ha 18 éves kor alatti a pályázó!

A képek készítésének időpontjára vonatkozóan nincsen megkötés!

A résztvevő a pályázati anyag elküldésével nyilatkozik arról, hogy a benyújtott képek saját szellemi termékei, egyúttal elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a pályázat kiírói a pályázattal kapcsolatos publikációkban képeiket térítésmentesen használják.


Formai és technikai követelmények:

Pályázni analóg vagy digitális géppel készített, fekete- fehér vagy színes, A4 vagy A3-ös méretű, előhívott képekkel lehet. A benyújtott kép hátoldalán jól olvashatóan kérjük feltüntetni az alábbi sorrendben a következő információkat: szerző neve, kép címe, kép sorszáma!

A zsűri tagjai a Civilek a Palotanegyedért Egyesület, a Kossuth Klub Egyesület és a Rév8 Zrt. képviselői: Petneházi Margit, Tircsi Anikó, Nemes Péter, Szűcs Péter és Tibor Tamás.

Budapest,  nyolcadik kerület, fotópályázat,  fotó, fényképezés, VIII. kerület, Budapest, blog
Nyeremények:

A kategóriákon belüli díjazás elosztását a zsűri a beérkezett pályaművek alapján ítéli meg. A kategóriák helyezettjei tárgyjutalomban részesülnek, a Palotanegyedhez kötődő ajándékcsomaggal gazdagodnak. A díjazott képek a Kossuth Klubban a nagyközönség előtt nyitva álló kiállítás keretében kerülnek bemutatásra, a kiállítás megnyitójával egyidejűleg közönségszavazásra is sor kerül!

A képek beküldésének határideje: 2010. február 26.

A képeket postai úton vagy személyesen zárt borítékban a Civilek a Palotanegyedért Egyesület címére (1088, Budapest, Mikszáth tér 2.) várjuk!

A díjak átadására a fotókból nyíló, azonos című kiállítás ünnepélyes megnyitóján,
a Kossuth Klubban (Múzeum utca 7.),

2010. március 10-én, szerdán este 18 órától kerül sor.

A kiállítás 2010. április 2-áig tekinthető meg.

Kapcsolódó: nyócker szomszéd a Rév8 Zrt ténykedéséről


egy kis zene:

Nincsenek megjegyzések: