2010. február 13., szombat

Magyar high-tech: utastájekoztató HÉV kijelzők

De sze-ret-nék, de sze-ret-nék Kun Bélával beszél-getni. Meg Balogh Zsolttal. Meg a kijelzőket összebarmoló CC Soft Kft tulajával. Mesterházyval. Hagyó Miklóssal. Demszky Gáborral. A névsor kinőtte ezen kicsiny blogot.

A párbeszéd bizonyára elősegítené egymás álláspontjának jobb megértését négert belétek és a felmerülő problémák békés megoldását Jani, adjál má csákányt az uraknak, égnek a munkavágytól.

A képeket a Batthyany téri HÉV végállomáson készítettük, de a balkáni buhera belső szépségeiről is szívesen készítenénk egy-két fotót. No, valaki?

utastájékoztató HÉV-kijelzők, képek, fotók,  Budapest, HÉV, Batthyány tér,  blog,  CC Soft Kft, tömegközlekedés, korrupció
utastájékoztató HÉV-kijelzők, Budapest, HÉV, Batthyány tér,  blog,  CC Soft K., tömegközlekedés, korrupció, utastájékoztató HÉV-kijelzők, képek, fotók,  Budapest, HÉV, Batthyány tér,  blog,  CC Soft Kft, tömegközlekedés, korrupcióA jelentés műszakilag nehezen érthető megoldásnak nevezte például a kijelzők hűtésének módját. Az eredeti kiírásban az volt a követelmény, hogy a monitorok -40 Celsius fokig működőképesek legyenek. Mivel azonban a fémkeretekbe egyszerű LG szobai LCD tévéket szereltek (üzemi hőmérséklet 0-tól 40 fokig), valószínűleg a jóárasítás miatt, meg kellett oldani azok téli fűtését is. A fémkeretbe ezért bolti barkácseszközt: egy 30 ezer forintos kézi hőlégfúvót szereltek.

A kijelző vezérlését egy normál pc-alapú eszköz végzi (mini alaplap, processzor, memória). Háttértárként 1 darab 2 Gb-os Kingston pendrive szolgál, az operációs rendszer ingyenes Linux. (index)


Lelőhely: Budapest, I. kerület, Batthyány tér, HÉV földalatti állomás

Bónuszként Tereskovától egy szomorkás dalocska a magyar tömegközlekedésről.


Kapcsolódó: Egy felszámolás előtt álló cégtől kapott százmillió forintos adományt 2008-ban a Magyarok Egymásért Szövetség nevű párt, amelynek elnöke a milliárdos bűncselekményekkel vádolt egykori rendőr, Földesi-Szabó László. (origó)

Nincsenek megjegyzések: