2010. február 7., vasárnap

Ügynökdiszkó Arató diszkó a pincében

Arató András, besúgó, disco, retro, oldscool, Budapest, diszkó, Hungary, Dejkó, Tánc, Magyarország, Kossuth Lajos utca, V. kerület,  ügynök
Arató András, besúgó, disco, retro, oldscool, Budapest, diszkó, Hungary, Dejkó, Tánc, Magyarország, Kossuth Lajos utca, V. kerület,  ügynök
Arató András, besúgó, disco, retro, oldscool, Budapest, diszkó, Hungary, Dejkó, Tánc, Magyarország, Kossuth Lajos utca, V. kerület,  ügynökBudapest legcikibb szórakozóhelyeit bemutató sorozatunk dübörög, mint Kóka pumája. Hamá szombat. Hova ne menjünk? Rémségek kis diszkója? Sopánkodás. Sírvavígadás. Lebeszélés.

A Rákoczi út szlömösödése most már megállíthatatlannak tetszik, a vég elkezdődött: az autóforgalom mérgező füstjétől fuldokló, bedeszkázott boltjairól és lepusztult épületeiről nevezetes útra beköltözött az Ügynök Arató diszkó.

ARATÓ DISCO - Ahol csak a zene kábít!
www.aratodisco.hu (becsszó, megéri átkattintani)
cím: Desperados Mexican Pub
V. kerület, Kossuth Lajos utca 20. (az Astoriánál)
Tel: 317-51-80

Aki akar, gyászolhatja a hajdan büszke belvárost.

Az önfeledt szórakozásról a szocializmusból ittragadt penetráns hónaljszag szórakoztatóipar jeles képviselője, Arató nembesúgó ORI keresztapa kézcsók Dejkó ügynök "Mert Hittem a Rendszerben" András, akit a saját és a közérdekre való tekintettel egy vizuálvédelmi kommandónak keresztényi könyörületességtől vezérelve diszkréten el kellene ásnia egy félreeső nyugdíjasotthon hátsó udvarában gondoskodik. A minőség garanciája, hogy Arató András elvtárs az akasztott ember faszára emlékeztető fontoskodó senkik klubjától "Dj szövetségtől" (wtf?) életműdíjat kapott.


Where The Love Lasts Forever (kép: Index?)


Akkor inkább szabadságot Ian Staffordnak!

7 megjegyzés:

pokolbaszó metálrokker írta...

ide csak bivalybasznádi tahók járnak? esetleg szarpusztai surmók is benéznek?

Vista Utazási Iroda írta...

Kurucz János

Kurucz Jánost az 56-os intézet kutatása szerint az MTI újságírójaként szervezték be, 1977-ben, 27 évesen, hazafias alapon NSZK kémelhárítás vonalra. A BM III/II-2-a alosztálya foglalkoztatta, 1984-ben átkerült a III/III-4-a, majd b. alosztályra. (Az első a radikális ellenzékiekkel szembeni elhárítással, a második a szektásnak tekintett párttagok, trockisták és álbaloldaliak megfigyelésével és ellenőrzésével foglalkozott.)

A rendszerváltáskor szabadúszó újságíró és az SZDSZ sajtóreferense volt. 1989. június 16-a operatví előkészítése során feladatul kapta, hogy kísérje figyelemmel az SZDSZ Ügyvívői Testületének egyeztető megbeszéléseit az újratemetéssel kapcsolatban. A ravatalozás helyszínének kiválasztásakor a temető mellett kellett állást foglalnia, más helyszínek felveteésekor a kevésbé frekventált mellett. Ezen kívül figyelnie kellett a külföldi tudósítóstábok tevékenységét, és kifürkészni a terveiket.

Az 56-os Intézet szerint az állambiztonsági szervek augusztus 20-a és október 23-a előtt is számított rá.

Kurucz János ma a következőket írta:

Index olvasók!

Kurucz János vagyok, akit a cikkben szerepeltetnek. Nem fogok feleslegesen pereskedni. Ma reggel borotválkozás közben belenéztem a tükörbe és nem fordítottam el a fejem. Teljesen tiszta a lelkiismeretem. A temetésen szervezőként vettem részt óriási lelkesedéssel, nagy boldogsággal. Életem egyik nagyon szép és magasztos napja volt. Senki semmilyen formában nem bízott meg engem besúgással! Ez egy nagy marhaság, vagy provokáció.
Nem viaskodok hiábavalóan az igazamért. Az emberek a cikk információt fogják a valóságnak gondolni.
Besároztak, de élni fogom életemet azzal a büszkeséggel, hogy tisztességesen élek és éltem mindig is. Becsületesen, szépen éltem meg 1989-et. Ezt tőlem senki nem veheti el. Soha nem voltam áruló.
Tudom, hogy egy kis töredelmes bevallással nagyobb rokonszenvet lehetne kelteni. De nincs ez ügyben mit bevallanom. 1990 tavasza óta nem politizálok, és senkinek a fenekébe nem bújtam, csak szorgalmasan dolgozom. Rendes ember vagyok.
De most védtelen.

k.j.

Kurucz Jánossal beszéltünk is péntek délután. Mint elmondta: 1977-ben valóban aláírt a kémelhárításnak. Arra hivatkoztak, hogy sok külföldi barátja van, a felesége is francia, beszél nyelveket, ezért számítani lehet arra, hogy megpróbálják majd beszervezni küldföldi szolgálatok. Ha erre kísérletet tesznek, azt jelentse.

Papírjai szerint 1984-ben átkerült a III/III-hoz, a belső elhárításhoz. Kurucz szerint kóstolgatták őt, voltak találkozások, de nem súgott be senkit, nem ártott senkinek. "Semmi olyan nem tettem, amit szégyelni kellene " - mondta. A Nagy Imre temetésen valóban ott volt, külföldi újságíróknak fordította a beszédeket, de nem kapott és nem is teljesített semmiféle állambiztonsági feladatot, de miért is tettem volna, amikor már tudni lehetett, hogy annak a rendszernek vége - állítja.

Kurucz szerint jobb lett volna, ha a 90-es évek elején minden irat nyilvánosságra kerül, tisztább helyzetet teremtett volna, és az akkori viszonyok között érthetőbb is lett volna az érintettek helyzete.

Névtelen írta...

Hogy a másik András, az Arató jelentett ugye, az azután, hogy azért perelt, mert egy bulvárlap nyilvánosságra hozta, hogy jelentett, hát bebizonyosodott valamennyire. Azoknak is, akik nem jelentettek, akikről jelentettek. Akik meg jelentettek, vagy akiknek jelentettek - sokan voltak ám ilyenek - most itt muzsikálnak az ünnepen. („Október huszonharmadika a mi ünnepünk is” - Hiller is megmondta.)

Hogyan is van, most akkor ki is csinálta a forradalmat? No és ki volt az aki leverte, megtorolta, meghamisította, elhallgatta? Ezeket az egyszerű és nagyon is világos kérdéseket, ha valaki mostanában a nyilvánosság elé viszi, akkor ugye rásütik szépen azt, hogy kommunistázik. Nem kéne ezt má’, békéljünk má’ meg – ezeket hallani ilyenkor, és a Heti Hetesben meg vágják hozzá a nagy álszent pofát.

És tényleg, lassan az lesz, hogy már csak ezek a sokak által bolondnak tartott öregemberek kommunistáznak, pedig ott akárhogy csűrik-csavarják, az MSZP mégis csak „a forradalmat vérbefojtó párt jogi és gazdasági örököse”, ez nem is lehet vitás. (Hagyjuk most a sokat emlegetett pártvagyont, vegyünk csak egy kevésbé ismert példát: a Népszabadság most is büszke arra, hogy a Szabad Nép utóda, nem véletlenül tartanak a hatvanharmadik évfolyamnál.)

Szóval, bolond öregemberek, kontra Arató klubrádióésazünnepenretrobulizó András.

És marad a köd, a nyálka mindenen. Ez van, nem más.

pálffyL

Arató végre menjen nyugdíjba és költözzön be Jeszenszky dj irodájába írta...

kíváncsi vagyok, hogy Arató elvtárs drogellenes "harca" a szeszesitalra is kiterjed?

Névtelen írta...

Arató András lemezlovassal azonosítja a Blikk a zenészekről jelentéseket készítő Dejkó fedőnevű ügynököt. A lap azt állítja, hogy olyan hiteles dokumentumokhoz jutott, melyek biztosan igazolják, Dajkó néven Arató jelentett.

Arató András lemezlovas nevét tavaly említették először az ügynökügy kapcsán, mikor Vikidál Gyula beismerte, ő volt Dalos ügynök Később Som Lajosról is kiderült, hogy jelentéseket készített a titkosszolgálatoknak. Akár csak egy „Dejkó” fedőnevű ügynök, aki többek között a Beatrice együttesről, Szűcs Judithról vagy Karda Beátáról adott információkat. Nagy Feró már akkor úgy nyilatkozott, tudja ki volt az, és ideje lenne, ha az illető „kiállna ország-világ elé, és annyit mondana: bocs, fiúk.”
"Nincsen hozzáfűznivalóm, és csak nevetek ezen az egészen" – mondta most a Blikknek Arató András, amikor a lap rákérdezett, mit szól hozzá, hogy rajta van a neve azon az ügynöklistán, amelyet Szakértő ’90 néven tett fel valaki az internetre. A lap pénteki számában azt állítja, a szerkesztőség birtokába jutott egy olyan dokumentum, amely bizonyítja: ő jelentett különböző zenészekről és zenekarokról, Dejkó fedőnéven.

Névtelen írta...

Danyi mutatta meg a dossziét

Az Állambiztonsági Szolgálat Történeti Levéltára által hitelesített Munka Dossziékat Danyi Attilától kapta a lap. Az egykori koncertszervezőt és diszkóst Arató szintén megfigyelte. Azért állt most a nyilvánosság elé azzal, amit tud, mert szerinte Dejkó ügynök megnyilvánulása "cinikus és jellemtelen, hiszen emberek életébe szólt bele".

Feladatként azt kapta, hogy a fesztiválon "kísérje figyelemmel a koncertek hangulatát, a fellépő együttesek tevékenységét és az általuk előadott dalok szövegét".

„Az általam kapott iratokból kiderül, gyakran jelentett olyat, ami meg sem történt, olyasmiket, amiket szerintem ő maga is másoktól hallott – nyilatkozta a Blikknek Nagy Feró. - Ha megfigyelik az embert, pláne többen, az teljesen ellehetetleníti, hiszen megbízhatatlanná válik a rendszer számára. Nekem ’81-ben elvették az útlevelem, csak két év múlva kaptam vissza, a zenekarom, a Beatrice nem léphetett fel, nem jelenhetett meg nagylemezünk. A jelentések miatt rajtam, rajtunk volt a bélyeg.”

Névtelen írta...

Családi barát volt

Schuster Lóránt, a P. Mobil egykori tagja szintén tisztában van vele egy ideje, hogy Arató jelentett róla. „Hosszú éveken keresztül küldözgette rólam a jelentéseit. Rendszeresen feljárt hozzánk, a feleségeink együtt tologatták a gyerekeket. Családi barátunk volt. Felesleges tovább tagadnia a tényeket” - mondta a zenész.

Arató András továbbra sem kívánta sem megerősíteni, sem tagadni ügynökmúltját. Annyit mondott: "Ebben a történetben mindenki azt mond, amit akar, nem foglalkozom vele."