2009. február 25., szerda

Tabán: világvárost építünk

Budapest, Demszkigrád, hotel, I. kerület, koncert, szalloda, színpad, Tabán

Budapest, Demszkigrád, hotel, I. kerület, koncert, szalloda, színpad, Tabán
Örömmel tudatjuk, hogy Budapest zöldterületeinek beépítése a tervek szerint halad, a Tabánban már majdnem szerkezetkész állapotban a Budapest lakosságának érdekeit szolgáló ötcsillagos szálloda. A hagyományos május elsejei koncertek fellépőinek helyet adó színpadot már eldózerolták a dózeresek, városunk egyre szépül, valamint rendületlenül haladunk Európa felé. Végre elszokik a környékről a sok drogos, a nyári időszakban ott tanyázó-piknikező ördögbotos ifjú. Reményeink szerint átszoknak egy modern, európai bevásárlóközpontba, ahol végre kulturáltan költhetik a pénzt.


Budapest, Demszkigrád, hotel, I. kerület, koncert, szalloda, színpad, Tabán"A Gellért-hegy és a Várhegy közötti dombos terület egykor Budapest legrégebben lakott része volt. A tágas park ma szabadtéri fesztiválok, zenei események helyszíne.
A Tabán parkosításának gondolatát Széchenyi István vetette föl 1843-ban, amikor a Gellért-hegynek erre az oldalára nemzeti panteon felépítését tervezték. A parkosításra azonban csak a szemetes városrész 1933-ban történt lebontását követően került sor.

Budapest, Demszkigrád, hotel, I. kerület, koncert, szalloda, színpad, TabánA Tabán idősebb fái között tölgyek, többféle juhar, hársak, vadgesztenyék, ostorfák, japánakácok, kőrisek, valamint a törökmogyoró találhatók. Az Orvos lépcső mellett kialakított botanikai tanösvény mellett mézesfa, többféle berkenye, fekete dió, és egy óriási császárfa él. A ritkábban előforduló fajok közül a vasfa, a tarka levelű hegyi juhar és a csörgőfa említhető meg. A térség különlegessége a kínai gumifa az Alfa-TV parkban, amely 1996-ban a nemzetközi filmvilág képviselői által adományozott fákkal gazdagodott."

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy érdekes könyvet vettem róla: Tabán egykor és ma címmel. Sok régi fotóval.