2009. február 8., vasárnap

Fizetős parkolás az omladozó Erzsébet híd alatt

balesetveszély, belváros, Budapest, Centrum Parkoló Kft, Erzsébet híd, Fidesz, korrupció, Kupper András, közterület, MSZP, Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás, parkolás, V. kerület"Vigyázat! Vakolat hullás, vízlefolyás veszélye. PARKOLÁS CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE"

Parkolási díj: 300 forint
Szolgáltatás: 0, azaz a nagy lófasz az Ön kedves seggébe

Viszont a helyszínen tenyésző nagyszámú hajléktalan közül egy-kettő azonnal felajánlja a segítségét, hogy megvédi a rongálásoktól az Ön  kocsiját, nehogy kár essen benne, "könnyen megkarcolódhat" :DDD  

balesetveszély, belváros, Budapest, Centrum Parkoló Kft, Erzsébet híd, Fidesz, korrupció, Kupper András, közterület, MSZP, Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás, parkolás, V. kerületDe a parkolásért továbbra is fizetős, az autósok lenyúlására szakosodott maffia emberei (más néven parkolóőrök) követelik a balesetveszélyes közterületen való parkolásért a sápjukat. Fosztogathatják Önt, hiszen engedélyük van rá.

"Tud Ön arról, hogy a nemzeti egyetértés jegyében még az utcáját is ellopták elprivatizálta a talpa alól az MSZP-Fidesz-SZDSZ nagykoalició? Igen, az autózó polgártársak fosztogatására szakosodott nagyszabású maffiára gondolunk, melynek neve Centrum Parkoló Kft."

"Néha, például amikor arról hallani, hogy a fővárosi kerületek semmit sem látnak a parkolási díjakból, mert olyan szerződéseket kötöttek, amelyek értelmében egy közös fideszes-MSZP-s érdekeltségbe tartozó magáncég nyúlja le az egész bevételt, nos, ilyenkor még az is megfordul az ember fejében, hogy az a bizonyos szembenállás jószerével csak cirkusz a népnek, amit érzelmesebb pillanataikban talán a szereplők maguk is elhisznek." (Rauschenberger Péter: Gyurcsány és a kiáltás)


balesetveszély, belváros, Budapest, Centrum Parkoló Kft, Erzsébet híd, Fidesz, korrupció, Kupper András, közterület, MSZP, Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás, parkolás, V. kerületTovábbi kellemes vasárnapot kívánunk.

Kapcsolódó anyagok:
HVG: Elutasította a parkolási botrány vizsgálatát a fővárosi MSZP-SZDSZ
index: Telefont adott a Centrum Parkoló Rendszer Kft a fideszes Kupper Andrásnak

2 megjegyzés:

BB írta...

Telefont adott a Centrum a fideszes Kuppernak

Bogád Zoltán, Spirk József
| 2005. március 23., szerda 15:29
A Centrum Parkoló Rendszer Kft. flottájába tatozó mobiltelefonszámot használ évek óta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, Kupper András. Kupper néhány hónapja még az Indexnek azt nyilatkozta: nem is tudta, hogy nagybátyja többségi tulajdonában van a legnagyobb fővárosi parkolási cég. A politikus most azt mondta az Indexnek, hogy elvesztett telefonja helyett kért kölcsön egy mobilt nagybátyjától, ami aztán nála maradt.

A Fidesz fővárosi képviselőcsoportjának vezetője, Kupper András három hónapja az Index kérdésére azt állította: nem volt tudomása arról, hogy nagybátyja, akit szintén Kupper Andrásnak hívnak, többségi tulajdonos a hét budapesti kerületben működő Centrum Parkoló Rendszer Kft.-ben. A fővárosi ellenzéki politikus azonban hosszabb ideje a cégtulajdonos rokonáéhoz feltűnően hasonló telefonszámot használ.

Előtte Centrum, és utána is

Az MSZP-hez közelálló vállalkozónak tartott centrumos Kupper András mobilszáma emelkedő sorrendben csupán négy számmal tér el a budapesti Fidesz-frakció vezető mobiljától. Az Index által kezdeményezett telefonhívásokból kiderült, hogy nem csupán a két Kupper telefonszám közelsége feltűnő, hanem az is, hogy a közöttük lévő számok a Centrum Parkoló Rendszer Kft. flottájához tartoznak. A fideszes politikus hívószáma melletti másik telefonszám pedig a parkolási cég budai ügyfélszolgálatának mobilján csörren meg, ha tárcsázzák.

Érdeklődést ígért

A fideszes politikus egyébként tavaly decemberben azt mondta, hogy családjában mások is működtetnek vállalkozásokat, de ennek ellenére az összejöveteleken nem szoktak üzletről beszélgetni. Megígérte azonban, hogy felhívja nagybátyját, és megkérdezi a Centrummal kapcsolatos részletekről. A jelek szerint ezt meg is tette, mert a Fidesz nevében kedden éppen parkolási témában adott ki közleményt, amelyben Kupper a főpolgármestert hibáztatta a szombati parkolási rend szerinte zavaros szabályozása miatt.

Kölcsön kapta, nála maradt

Kupper az Index érdeklődésére azzal magyarázta a "centrumos számot", hogy évekkel ezelőtt kapta kölcsön nagybátyjától a telefont és a kártyát, miután elvesztette sajátját. A frakcióvezető szerint a számot sokan megismerték ezért nem akarta később megváltoztatni, de mint mondja, a szám már évek óta az ő nevén van, a számlát pedig maga fizeti.

BB írta...

Halálos balesettel fenyegetik a bűnbánó parkolóőrt
2008. június 26. 07:56 |

Életveszélyesen megfenyegették a parkolási maffia ügyének koronatanúját. Duka Józsefnek azt az üzenetet küldték, hogy ha nem fogja be a száját, őt és családját halálos baleset fogja érni – olvasható a Blikkben.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. egyik biztonsági főnöke a lapnak azt nyilatkozta, hogy a kirobbant botrány egy tisztogatás eredménye, amelyben szépen sorban minden korrupt parkolóőrt eltávolítottak, aki nem a szolgálati szabályzat szerint dolgozott. Pontosan azok az emberek vádaskodnak, akiket korrupció gyanúja miatt távolítottunk el – védte a parkolási cég becsületét a társaság biztonságisa. Ismertetése szerint Duka József egy mobilüzletből sétált ki, amikor ellenőrizték, de más helyeken is megfordult munka közben.

A zsebre történő bírságolásról először a hvg.hu számolt be. Duka József, volt parkolóőr egy mintegy ezer autót tartalmazó listát mutatott be, amelyen a rendszámokat és a tulajdonosok telefonszámát is feltüntették. Állítása szerint a tulajdonosok ahelyett, hogy parkolójegyet váltottak volna, ötszáz forintot adtak a parkolóellenőröknek. Aki nem tejelt a főnököknek, vagy nem volt benne a buliban, azt hamar kirúgták. Ebbe mindenki benne van, a parkolóőröktől a csoportvezetőig – nyilatkozta Duka József.