2014. április 11., péntek

Napi para: "Dohányárut csak 21 évesen, és alkoholtilalom 2014 év közepétől"

magyarokoldala.com:
http://magyarokoldala.com/dohanyarut-csak-21-evesen-es-alkoholtilalom-2014-ev-kozepetol/A nemzeti dohányboltok után, újabb törvény módosítás és szigorítás éri a dohányosokat, rendkívül megnőtt a fiatalok körében a dohányzás, ezt vissza kell szorítani, a szórakozóhelyeken létrejött alkohol tilalom pozitív visszhangot keltett az emberekben, sokan bírálják ugyan, de nagy részben az emberek támogatják az ötletet.

A kivitelezés a szórakozóhelyeken lévő alkoholtilalomról a következő:

Ahol nem lehet majd alkoholt fogyasztani:

- diszkókban
- bárokban
- közterületen


Ahol lehet alkoholt fogyasztani:

- kifejezetten az alkoholt bemutató túrák során
- étteremben
- különböző előadások során
- otthoni lakó környezetben, mások zavarása nélkül


A dohányzásra vonatkozó módosításoknak a célja, alapvetően a magas halálozási arány megelőzése, Magyarországon, statisztikai adatok alapján, a legtöbb elhalálozást a dohányzás okozta betegségek, szövődményes, rákos megbetegedései okozzák.
Az ország alacsony népessége, a gazdaság felbomlását okozhatja, Jundor Árpád népvédelmi tanács követe felvázolta röviden a hírszabadságnak a terveket, és az okokat.

“A nemzeti italboltok után, valamint a szórakozóhelyen való alkoholfogyasztás tilalmát követően gondolnunk kell arra is, hogy a gazdaságot fenntartó tényezők maga a dolgozó emberek, a magas halálozási arány azonban nem csak mi ránk, emberekre, hanem a gazdaságra is rossz hatással.
A dohányáruk kiszolgálását 21 év életkor felé akarjuk módosítani, pont úgy mint Amerikában, ezáltal kevesebb fiatal jutna hozzá a dohányárúhoz, és a rend védelmi szervek akár a szülőket elő is vehetik ha ennél fiatalabb embernél látnak cigarettát.”

2014 év közepétől érvénybe lép az alkoholtilalom, és súlyos birsággal, sőt akár börtönbüntetéssel is szankcionálják azt, aki megszegi a hatályba lépett új törvényt.

100.000 Ft-tól egészen 300.000 ft-ig terjedő bírságot szabhatnak ki a rendvédelmi szervek.

Nincsenek megjegyzések: