2012. január 31., kedd

Programajánló: autonóm-anarchista-kommunista klub

Budapest
Fuck police
spies
Ha unja a magányos recskázást, akkor várja önt egy önfenntartású közösségi klubhelyiség. Ha megígéred, h nem fogsz az orrodban turkálni és ha nem a spermafoltos nadrágodban jelensz meg. Érdekes emberek, érdekes ideológiák, lila köd. Sört hozhatsz, közösségi főzés is előfordul, hozzál vmit a paprikásba (összedobjukapénzt, jóllakhatsz 300 forintért). Foglaltház és romkocsma keveréke, szeretet, béke, beszt of Hángöri.. Az ilyen helyek teszik Budapestet világvárossá. International crowd, nemzetközi banda, messze viszik a hagyományos magyar vendégszeretet hírét.

Cigányokat is szeretettel, ez egy toleráns, antirasszista lyuk. Minden világnézet jöhet, kivéve a gyilkolászásra buzdítókat. De ha mégis: gyühet az alkotó vita.

Némelyek anarchista klubnak is nevezik, mert néhány önjelölt anarchista is látogatja, de most nem kezdek ideológiai fejtegetésekbe. Szabad szellemű hely foglaltház hangulattal és baloskodó jelképekkel, Che Guevara pólós arcokkal súlyosbítva. Nevezzük autónom klubnak, önszerveződés, freegan szemétevés, szabadbolt (ingyenes: hozzál valamit, vigyél valamit), antikapitalizmus, gegen nazis, becsületkassza, lélazulás, olcsó bor, cigifüst.

Az önök alázatos szarkeverő bloggere éppen a dohányzás ürügyén kezdett ideológiai vitába Palibával, a DAC egyik oszloposával a dohányzást abbahagyó neofita egészségaktivisták idegfűrészelő modorában ("Hogyan akarja uralni/jobbá tenni a világot olyasvalaki, aki a saját testén sem tud uralkodni, a geci kapitalisták ócska, addiktiv drogján él, amely a hiányérzet megszüntetésén kívül semmilyen örömérzetet nem okoz, töltsmégegykisbort, shállálálá, kézigrááánáááát keeeeell"), de végül mégsem verték be az arcom. Ebből is látszik, hogy ez egy jó hely, egyből rászoktam, aminek talán nem mindenki örül az odajárók közül. Nácikók már kevesebbért megpróbálták átszervezni az arcom, szóval fuck nazis, éljen a tolerancia, mindenkinek lehet véleménye, még ha fárasztó is.

UI2: Elvtársak, az orrszőrhullatóan büdös szarszagot árasztó csatornával kellene vmit csinálni, nem feltétlenül forradalmit

freegan konyha, kaja guberálásból
Papírkutya írta...
Megjegyezném, hogy ez nem parazitizmus, hanem kommenzalizmus (asztalközösség). Míg a parazitizmus rossz annak, akin parazitálnak, a kommenzalizmus közömbös annak, akinek megeszik a maradék kajáját.
Ilyen például, amikor a hiénák esznek az oroszlánok által otthagyott maradékból.

 Mr. K írta...
szentigaz. Viszont a szemétevés nem járható út a társadalom minden tagja számára, mert valakinek meg kell termelnie azt a szemetet, akik termelés/csereéárték/ingyenélve nélkül akarják azt elfogyasztani. Szal tkp. az elutasított társadalom által megtermelt értéket fogyasztani minimum képmutatás, még ha ehető szemétről (fölöslegről) is van szó.

Papírkutya írta...
Nem feltétlenül képmutatás.
Nincs olyan út, ami a társadalom minden tagja számára egyszerre járható. A társadalom így is, úgy is feltagolódik valamiféleképpen. Felosztják egymás között a szerepeket. A táplálékláncos példánál maradva: nem lehet mindenki hulladékevő, mert nincs ki termelje a hulladékot, de ha már van hulladék, keletkezik egy üres "niche", amit a hulladékevők betöltenek. És jól járnak, a többieknek meg úgyis mindegy. Persze azt én is képmutatásnak tartom, ha gazdag családok csemetéje guberálással múlatja az időt. De ha valaki így spórol, az szerintem rendben van.
Ha minden táplálékot felhasználnának, a freeganek nyilván nem tudnának megélni a kukákból, de akkor nem is léteznének, mert nem létezne az a jelenség sem, ami ellen tiltakoznak.
Szerintem hibátlan, félnapos szendvicseket kidobni nagyobb képmutatás, mint kikukázni őket.

Mr. K írta...
asszem, 1etérthetünk

összes kép

Nyitva: hétköznapokon és szombaton 18-21h
Térkép: nincs
cím: nincs
bejutás: csak protekcióval


Az anarchizmus (a görög αναρχω -anarcho- „archonok nélküli”, „uralkodók nélküli”, ἀν (nélkül) + ἄρχή (uralkodni) + ισμός (-ιζειν)) egy politikai filozófia mely magába foglalja azokat az elméleteket és meggyőződéseket, melyek támogatnak minden kötelező érvényű kormányzat eltörlését. Története során a libertarianizmus óriási hatást gyakorolt rá, annak többnyire baloldali formáinak szokták az anarchista irányzatokat tekinteni.

Az anarchizmus célja a szociális igazságtalanságok kiküszöbölése az egyenlő lehetőségek megteremtésével. Ehhez szükségesnek tartja a magántulajdon eltörlését. Egyediségét az uralomnélküliségre, hatalom nélküli rendre való törekvés adja. Az anarchisták szerint az állam erőszakosan beavatkozik az emberek életébe; a polgárai biztonságát védeni és a társadalmi integrációt megteremteni hivatott intézmények – az oktatás, a jogrend, az erőszakszervezetek – valójában az uralmon lévő elit hatalmának megtartását szolgálják, ezért végső soron zsarnokiak és megszüntetendők. Jászi Oszkár meghatározása az anarchizmusra: "Az a társadalomelmélet, amely az igazságosságra (azaz egyenlőségre és reciprocitásra) törekszik az emberi viszonylatokban (bízva abban, hogy ez egyben a szabadság elérésének útja is), célját az állam teljes kiküszöbölésével véli elérhetőnek." (Wikipédia)Kapcsolódó: Zsidókaszinó a Nyár utcában (már meghótt)

16 megjegyzés:

Névtelen írta...

zsidófészek

BB írta...

Kedves Névtelen, senki sem tökéletes, te pl. hülye vagy.

Névtelen írta...

közismertebb nevén: a Bacsó

Obi van Kenobi írta...

Palibá istenien főz, csak túl sokat dicséri Kádárbácsit

Névtelen írta...

Kedd-Szombat, 19.00-21.00? 22.00? sőt néha tovább, hangulattól függően.

Névtelen írta...

befagyott a kló, ideiglenesen zárva az intézet

BB írta...

anarchokomcsi klub a nyolcban, lejár a mélynyomori cigány anyuka a 3 csemetéjével, mert a klubban van internet lehetőség.

‎1. gyerekek a plafonig ugrálnak, anyuci a megbeszélésre összegyűlt harcosokkal mentegetőzve közli, hogy azért ilyen izgágák a kis drágáim, mert rákaptak az energiaitalokra. Felvetésünkre, h a 8-10 éves gyerekek testtömegéhez mérve a koffeines italok triplán károsak, anyuci azzal mentegetőzik: kilopják a pénzt a pénztárcámból, a rohadt jobbikos közértes meg ad nekik!
2. érdemdús jogvédő és antirasszista ordibálva lekergeti a tízéves lurkót az asztalról.
3. Cigánylurkó lehívja a rokonságot, akik "vered a cigányokat, te geci" üvöltve megverik érdemdús antifa harcost a klub lépcsőházában.

BB írta...

t this point, the emphasis on military campaigns that Makhno had adopted in the previous year shifted to political concerns. The first Congress of the Confederation of Anarchists Groups, under the name of Nabat ("the Alarm Drum"), issued five main principles: rejection of all political parties, rejection of all forms of dictatorships (including the dictatorship of the proletariat, viewed by Makhnovists and many anarchists of the day as a term synonymous with the dictatorship of the Bolshevik communist party), negation of any concept of a central state, rejection of a so-called "transitional period" necessitating a temporary dictatorship of the proletariat, and self-management of all workers through free local workers' councils (soviets). While the Bolsheviks argued that their concept of dictatorship of the proletariat meant precisely "rule by workers' councils," the Makhnovist platform opposed the "temporary" Bolshevik measure of "party dictatorship." The Nabat was by no means a puppet of Mahkno and his supporters, from time to time criticizing the Black Army and its conduct in the war.

BB írta...

Allegations of atrocities against Mennonites
The image of Makhno as leader of the peasant uprising has been called "legendary"[14] and a "colourful personality".[15] However, in the view of the German and German Mennonite community in Ukraine, he was viewed as the instigator of "military ravages",[16] against innocent farmers, an "inhuman monster" whose path is "literally drenched with blood."[17]
During the war, Mahkno and his Black Army raided many German and Mennonite villages and estates in the Katerynoslav Oblast. The larger rural landholdings of pacifist Mennonites were prominent targets.[18] Makhno's anarchist army generally targeted Mennonites because their wealthy and prosperous communal estates were thought of as Kulaks - wealthy and landed gentry with more advantages than the surrounding Ukrainian peasants. Makhno was also staunchly anti-religious, and viewed Mennonites as enemies on these grounds.
While prohibited by their religion from serving in the Tsar's army, many Mennonites had assisted the Tsar's war effort by performing national service in non-fighting roles, including forestry and hospital units. The Mennonites' Germanic background also served to inflame negative sentiment during the period of revolution, as many peasants in the Black Army had families who had suffered previous depredations by German, Austro-Hungarian, and Hetmanist forces (though one of the high commanders of the Makhnovist Army named Klein was said to be of German descent).[19] It is believed that Makhno himself had worked as a cattle herder on a Mennonite estate in his youth and harbored negative feelings based on treatment he had received while employed there.
In 1919, with the advance of General Denikin's White Volunteer Army into Ukraine, depredations and expropriations by Black Army detachments increased, including the burning of crops and destruction of livestock (what was not seized was often destroyed, either to deny supplies to the advancing White armies, or simply out of retaliation). In response and in the context of a complete collapse in government authority, some Mennonites discarded their pledge of non-violence and, together with other German communities, formed self-defence (or Selbstschutz) units. These units were initially somewhat successful in protecting their communities against Makhno's partisans but were overwhelmed once the anarchists aligned themselves with the Red Army, which had entered Ukraine in February 1919. Hundreds of Mennonites were murdered and robbed during this period, primarily in areas surrounding the villages of Chortitza, Zagradovka, and Nikolaipol. The combination of Tsarist resettlement of Germans in World War I and attacks during the civil war reduced the German population from 750,000 in 1914 to 514,000 in 1926.[20] The remainder had their lands expropriated by the Soviet government.

Orbán írta...

Ilyen hippi drogtanyák helyett inkább mennétek tanulni vagy dolgozni, mert ettől nem lesz jobb az ország.

Lazyfucker írta...

Orban, te egy buta vagy

Nemmondommeg írta...

ooo, boldog tik...
akiket még beenged az a félelmetes ávós Cerberus, Pali
Sajnos, számomra a számkivetettek szomorú sorsa jutott
magány, társtalanság
pedig az a pezsgő szellemi közeg mennyire hiányzik...

emlékszem, mikor egy hajnalba nyúló ideológiai vita után elvesztettem a biciklizési képességemet
erősen fontolgatva a négykerékmeghajtást

Nyuszika írta...

ovatosan Palibával, mert belekezd a régen minden jobb volt történeteibe, amelyektol mar tobben belso verzes kovetkezteben elhunytak!

SS über alles írta...

még mindig létezik ez a komcsi patkányfészek?

Névtelen írta...

igen, még mindig létezik ez a komcsi patkányfészek

Névtelen írta...

Jelenleg működik még?Hamigen akkor mikor és hol?Hol lehet anarchista közözösséget találni,ilyen programokban részt venni?