2012. január 26., csütörtök

Ne dobja ki fölösleges szemüvegét!

Hanem adományozza rászorulóknak.

A Város Mindenkié csoportosulása kérése:

Kedves Barátaink!Az utóbbi időben egyre gyakrabban tapasztaltuk, hogy hajléktalan tagjainkat és szimpatizánsainkat az olvasószemüveg hiánya akadályozza az aktivizmusban és érdekvédelemben. Olvasószemüveg nélkül a tagjaink nem, vagy csak nagyon nehezen tudják hatékonyan használni a számítógépet, elolvasni a friss híreket és tanulmányokat, vagy éppen megírni és elolvasni egy szervezési találkozó jegyzetét. Ha lenne olvasószemüvegük, akkor hajléktalan aktivistáink el tudnának olvasni egy jó regényt és meg tudnának nézni feliratos filmeket is.


Támogasd a hajléktalan emberek önszerveződését azzal, hogy szemüveget adományozol!


Mire van szükségünk?


- viszonylag jó állapotú, női vagy férfi olvasó szemüvegekre, amik +0,5 és +5 dioptria között vannak és a két lencse dioptriája egyforma;


- szemüvegtokokra, amikben a szemüvegeket tartani lehet.


Keresünk ezen kívül egy önkéntes szemészt vagy optikust is, aki hajlandó egy általunk biztosított helyszínen, mobil felszereléssel hajléktalan tagjaink szemüveg-igényét felmérni.


A felajánlásokat az avarosmindenkie@gmail.com email címre, illetve a 0620-936-1907 telefonszámra várjuk.


Fehér László: Hajléktalan vacsorája
Kik vagyunk?


A Város Mindenkié csoport olyan hajléktalan, hajléktalanságot megtapasztalt aktivistákból és szövetségeseikből áll, akik tenni akarnak egy egyenlőségen alapuló és igazságos társadalomért. Célunk, hogy kiálljunk a hajléktalan emberek méltóságáért és küzdjünk a lakhatáshoz való jogért. A szervezet minden tevékenységében – a döntéshozástól az akciók szervezéséig – a hajléktalan emberek vezető szerepet játszanak.


További információ: www.avarosmindenkie.blog.hu

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

hajléktalan vacsorája http://www.feherlaszlo.hu/alkotasok/festmenyek/2011oszikepek/15indexre.jpg