2012. április 27., péntek

Auchan, Óbuda: hagyományos ketreces biotojás, tea ízű limonádé és más érdekességek

Régi ismerős, a dunakeszi Auchan például lefeküdtünk a buldózer elé teljes szerkesztőségünket kicsábította egy kis plakátolásra holmi szúnyogtelep/pocsolya/láp betemetésének szándékát erősen ellenezve :

Auchan, hipermarket, Budapest, korrupció
Korrupció és láp
"Azért választottuk az Auchan márkához a vörösbegyet, mert természetéből adódóan rokonszenves és emberközeli, így tökéletesen illeszkedik az Auchan szellemiségéhez." 
Auchan, Óbuda, hipermarket, Budapest, Szentendrei út, III. kerület, vicces
Auchan Óbuda
Reméljük, ellenállói tevékenységünk és az évtizedes, stabilan veszteségesnek könyvelt jelenlét ellenére nem vonul ki ez a hipermarket-lánc is Magyarországról, mert akkor csak a Tesco marad és jól megnézhetjük magunkat és az árakat.

No, de most térjünk az óbudai Auchan-ra, ahova a tavaszi depresszió hajtott. Tapasztalataim szerint egy kis esztelen költekezés gyógyító hatású, mert a pénzügyi veszteségen való kesergés elfeledteti a depit. Én az óbudai Auchant választottam kúrám helyszínének, mert így még egy kis tekerős testmozgásra is lehetőség nyílt, ép testben 20 sör, ráadásul nemrég zsidó is lettem, tehát smucig módon az olcsó hírben álló (óriásplakát, fizetett hirdetések) hipermarketet céloztam meg.

Első impresszió, Tesco vs. Auchan:

1. A Tesco saját és közérdektől érdektől vezérelve zárt hűtőket működtet. Kevesebb energiaimport, jobb külker mérleg, kevesebb CO2 kibocsátás, puszi. Az Auchan ezt leszarja, vacogni lehet a felvágottak és a tejtermékek között, a hűtők ontják a hideget. Egy pont a Tesconak.

További észrevételek: az Auchan ruházati részlegnek újabban próbafülkéi is, de a bolti szarkák miatt biztonsági őrrel felszerelve (nehogy magukra véve lopják ki a cuccot). Mellesleg meglehetősen drágák a szezonális ruházati cikkek errefelé, bár a 2500 forintos "sportcipő" lehúzza az átlagot. Az Auchan cipői elborzasztóak, meneküljetek, ingyen is gáz kategória.

Régi fotó, még a ketreces tartás megtiltása előtti árakkal. Hozzátennivaló: a "hagyományos" tojás elnevezés bizony, bizony alávaló megtévesztés, pláné a biotojással egy polcon: a "hagyományos" tojás az Auchan újszerű szemlélete szerint a 3-as kódszámú, ketreces tömegnyomort jelöli. És a Fittnesz meg a Farm tojásokról nem is hörögtem :)

A magyar Zöldfarm Biotej viszont 300 alatt és finom.

Auchan, Óbuda, hipermarket, Budapest, Szentendrei út, III. kerület, vicces, biotojás
Hagyományos ketreces biotojás

újabb brand- vagy termékrombolás Auchan módra: a "legolcsóbb" Fresh Ice Tea (egy polcon a Lipton teájával) úgy lett a legolcsóbb, hogy semmi köze a teához: tea ízű izé, limonádé. Ügyes, avagy baromság. Termékhamisítás? Tej helyett manapság már csak a reggeli ital elnevezés használható a vegyipari, tejszerű kutyulékra, "ásványvíz" helyett a Coca-Cola már csak széndioxiddal dúsított forrásvizet árusíthat. Ezek szerint a tea ízű limonádé sunyulhat a Lipton nyomdokvizén, a teagyártok által teremtett üdítős szegmensben.

Vodka ízű szeszesital, megvan?

Auchan, Óbuda, hipermarket, Budapest, Szentendrei út, III. kerület, vicces, Fresh Ice Tea, fake product, Hungary, Lipton Ice tea
"Fresh" Ice Tea, tea ízű limonádé

Az 1010 ért kínált első kosárról csak a kasszánál derült ki, hogy hoppá, rosszul van árazva. Ugrasztottam az ügyfélszolgálatot, de ők is bocsánatkérés nélkül sajnálkoztak: tévedés. Akkor most megveszi dupla áron, mint a többi barom, amely gyanútlanul nem ellenőrzi az árakat a blokkon?

Auchan, bringakosár, első
Bringakosr 1010-ért: túl szép, h igaz legyen

Auchan, bringakosár
A minőség az 1010, az fizetendő ár viszont a duplája

A siralmas bringakínálat mellé  kényelmetlen, körülményes és nem biztonságos bringatároló (valszeg még sohasem ültek bringán a menedzserek):


FOLYT. KÖV., VAN MÉG? VAN MÉG, juhé, sztáj pé szürmő!


cím: 1033 Budapest, Szentendrei út 115.

Nyitva tartás:
H-Szo 06:00-22:00
V 07:00-21:00
Tömegközlekedés: Kaszásdűlő HÉV állomás

összes kép
búcsúzóul: az Auchan felett az ég

sunset, naplemente, felhők, clouds, red, piros, napnyugta, Auchan, Óbuda, hipermarket, Budapest, Szentendrei út, III. kerület, vicces

sunset, naplemente, felhők, clouds, red, piros, napnyugta, Auchan, Óbuda, hipermarket, Budapest, Szentendrei út, III. kerület, vicces




Nincsenek megjegyzések: