2012. április 9., hétfő

Kisüzem a Kis Diófa utcában (ex-Sirály)


belváros, Budapest, Dob utca, Erzsébetváros, Kis Diófa utca, kocsma, Magyarország, Pub, VII. kerület, zsidónegyed,

belváros, Budapest, Dob utca, Erzsébetváros, Kis Diófa utca, kocsma, Magyarország, Pub, VII. kerület, zsidónegyed,
Zsidózás következik.
Aszongya Mici, hogy "a Kisüzem a Sirályból kiebrudalt zsidó értelmiség új találkozóhelye." Óá, legalább nem mászkál a sok zsidó szerteszéjjel a városban kommunista-kapitalista világuralmista és ki tudja, még milyen terveket szövögetve. Ott a helyem, ha már zsidó lettem.

Belcsíny, belsőépítészet: Mé', volt itt olyasmi? Ha igen, akkor szapora seggberúgásokkal pályamódosításra bírni a tettes belsőépítészt, esetleg szadómazó hulláknak tervezhet kriptákat.
.
Hangulat (?), ár/érték (drága), kiszolgálás (flegma, leereszkedő), anyámkínja: mivel érthetetlenül tömve estelente a hely és szabad asztalhoz még sohasem sikerült jutnom, így érdektelen, hogy részemről basszákmeg.

Valami think positive a végére: a konyhalyukban ügyködő két világcsavargó hippióta szakácsszerűség történetei némiképpen kárpótolják a vendéget. Nicaraguában, útlevél nélkül. Legközelebbi nagykövetség Kubában.

belváros, Budapest, Dob utca, Erzsébetváros, Kis Diófa utca, kocsma, Magyarország, Pub, VII. kerület, zsidónegyed,  Kisüzem, zsidó
Cím: Kis Diófa utca 2., Budapest, Hungary, 1077
(Dob utca sarok)

Nyitva tartás:
Hétfő-szerda: 8:00 - 2:00
Csütörtök - Péntek: 8:00 - 3:00
Szombat: 10:00 - 3:00
Vasárnap: 12:00 - 2:00

Menegerek: Tesfay Dániel, Dreissiger László

A tavaly ősszel megnyitott Kisüzem, a klasszikus irodalmi kávéházi közeget szeretné újra megteremteni a negyed szívében, a Klauzál téren. Az egykori Erzsébet Kávéház helyén található, kora reggeltől késő éjszakáig nyitva lévő helyen - ahol nem mellesleg reggelitől a vacsoráig mindig lehet jókat enni is -, egész nap lehet ücsörögni és dolgozni egy laptop és egy kávé mellett, délután megbeszéléseket folytatni, majd este egy koncert meghallgatása után még hosszasan diskurálni a világ jelenlegi helyzetéről, vagy akár a tegnapi meccsről egy pohár jó bor mellett. (negyed6negyed7)


Kisüzem a facebook-on

belváros, Budapest, Dob utca, Erzsébetváros, Kis Diófa utca, kocsma, Magyarország, Pub, VII. kerület, zsidónegyed,  Kisüzem, zsidó
derékszögű kocsma

összes kép

3 megjegyzés:

Hiszterikus írta...

Kitiltották Izraelből Günter Grasst
Az irodalmi Nobel-díjas német írót Eli Jisaj belügyminiszter nyilvánította nemkívánatos személynek egy közelmúltbeli prózavers miatt.
NOL| 2012. április 8. |125 komment
A miniszter hivatalának vasárnapi közleménye szerint a vers kísérlet „az Izrael Állam és az izraeli nép elleni gyűlölet lángjainak felszítására”, Eli Jisaj pedig emiatt nemkívánatos személynek nyilvánította Günter Grasst Izraelben. Három napja az izraeli kormány szégyenletesnek és szánalmasnak minősítette az irodalmi Nobel-díjas német író versét.

Jisaj azt ajánlja Grassnak, hogy „ha eltorzított és hazug műveit folytatni kívánja, azt tegye Iránból, ahol őt támogató közönségre fog találni”. Az izraeli belgyminisztérium szerint Grass az Izrael elleni gyűlöletet terjeszti, így ehhez keressen megfelelő országot - mondjuk Iránt. (Dzsavad Samakdari, az iráni kulturális miniszter helyettese szombaton levelet intézett az íróhoz, amelyben méltatja, „amiért kimondta az igazságot”.) Grass mostantól kezdve nem utazhat be Izraelbe, mint azok a volt náci katonák, akiket törvényileg is kitiltottak az országból.

Az ominózus, „Amit ki kell mondani” című versben Grass arról elmélkedik, hogy valójában Izrael fenyegeti a világ békéjét, az az állam, amelynek most minden fegyvere Irán ellen irányul, csak azért, mert feltételezi, hogy ott atomkísérleteket végeznek. Eközben azonban Izrael is atomnagyhatalom lett, még ha erről nem is szabad beszélni, hiszen a zsidó állam nem engedi be területére a nemzetközi ellenőröket. Grass bevallja, hogy németként különös nehéz neki erről a témáról írnia, hiszen hazája óriási bűnöket követett el a zsidók ellen. De nem hallgathat tovább, és a nyilvánosság elé kell állnia véleményével, még ha ezzel az antiszemitizmus vádját vonja is a fejére. Bírálja a német politikát is, amiért fegyverszállítmányokkal - legutóbb egy, akár nukleáris robbanófejekkel ellátott rakéták hordozására is képes tengeralattjáróval - segíti az izraeli hadsereget.

A bádogdob 84 éves szerzőnek a versét szerdán a német Süddeutsche Zeitung, az olasz La Repubblica és a New York Times párhuzamosan tette közzé. Megjelenése után elszabadult egy kisebbfajta pokol. Grass művét világszerte elítélték, a Kurt-Georg Kiesinger volt nyugatnémet kancellár felpofozásáról hírhedtté vált nácivadász, Beate Klarsfeld pedig úgy vélte, hogy az „Amit ki kell mondani” ugyanaz az antiszemita duma, amelyet 1939-ből Adolf Hitler szájából is hallani lehetett. Grass csütörtökön védte meg magát a bírálatokkal szemben: ahogy a német közszolgálati médiának adott interjúban kifejtette, akik kritizálják, azok nem a versben megfogalmazott gondolatokkal foglalkoznak, hanem „ósdi kliséket" alkalmazva csak a hangulatot szítják ellene, és azt állítják, hogy az alkotás mindörökre tönkretette hírnevét. „Feltűnő, hogy egy demokratikus országban, ahol sajtószabadság van, uniformizálni próbálják a véleményeket” – tette hozzá a német író.

Németországban több kereszténydemokrata politikus is elfogadhatlannak és ízléstelennek minősítette a verset, bár a kormányban lévő politikusok közül egyedül Guido Westerwelle külügyminiszter volt az, aki nyíltan el is ítélte. A német kormányszóvivő úgy vélekedett, hogy művészetről van szó, irodalmi kérdésekben pedig a berlini kormánynak nem kell véleményt nyilvánítania.http://hvg.hu/kereses?term=G%C3%BCnter+Grass&x=0&y=0

Névtelen írta...

minősíthetetlen írás

BB írta...

szerintem is