2011. november 12., szombat

Auchan vs Dunakeszi láp: folytatódik a megfélemlítés

Korrupció és láp

a kifogásolt Auchan
logó-parafrázis
"Azért választottuk az Auchan márkához a vörösbegyet, mert természetéből adódóan rokonszenves és emberközeli, így tökéletesen illeszkedik az Auchan szellemiségéhez." 

 Kedvenc természetvédő bloggerünk, a 24 éves Pacsuta Pétert egy pofátlan blöffel keményen befenyítette a láppusztító ötleteivel méltán hírhedt Auchan jogi képviselője. Minden melóra meg lehet találni a megfelelő embert, vannak, akik bármilyen aljas sintérmelóra kaphatók. Ezúton kérdezzük a kedves jogi képviselőtől, hogy mégis, összegszerűen, mennyiért baszná meg a kedves édesanyját? Nekünk sok-sok pénzt megérne.Villáminterjú az Auchan ügyvédjével. (sajnos a Bede már nem ír ilyeneket, úgyh nekünk kell) 
- Kedves Anna! Miután több százan megosztották a kifogásolt logót, nem gondolja, hogy esetleg mégsem kellett volna perrel fenyegetnie azt a bloggert, aki felrakta az oldalára az önök kifigurázott logóját, különös tekintettel arra, hogy éppen természetvédelmi területre próbálnak építkezni? 
-De igen. 
-Köszönöm az interjút!

A történetet alant újraközöljük: 

Frissítés: Az általam igen kedvelt FentésLent blog frappáns válasza olvasható egy vörösbegy nevében az Auchannak.)
Az Auchan újabb ocsmány támadása egy lápvédő ellen
Természetvédelmi mérnökként már 24 évesen hasonló helyzetben kezdem érezni magam, mint Zsák Ferenc vagy Kaposi Zoltán! Az alábbiak elolvasása után kérem hozzászólásaitokat, hogy ti mit tettetek volna a helyemben.
Nagyon hosszú ideig tarthatta csukva szemeit az Auchan jogi képviselője, hogy csak most jutott tudomására, hogy a magyar internet rég elkezdte az Auchan logóit kifigurázni a szólásszabadság és a karikatúrák szabadságának jegyében az Auchan Dunakeszin szándékolt tőzegláp-természetpusztító magatartása miatt.
Vélhetően általam készített Facebook és Twitter oldalak? Mi az, hogy "vélhetően"?! Ez milyen jogi kategória? Puhatolózó, megfélemlítő, gyanúsító!
Most rajtam a sor, az Auchan jogi képviselője ugyanis emailben keresett meg tegnap este 18 órakor, hogy "vélhetően" (EZT ÍRTA, hogy vélhetően!) én szerkesztem a KárAuchan Facebookés Twitter oldalakat és ha nem távolítom el az auchan logót és vörösbegyre hasonlító képeket, akkor ma este 18 órakor feljelentést tesz.
Tisztelt Pacsuta Úr!
A mai napon jutott tudomásomra, hogy a - vélhetően  Ön által készített - Facebook, illetve Twitter oldalon az "Auchan" szó és ábrás védjegy szerepeltetése mellett az ugyancsak Auchan védjegy vörösbegy madárhoz kifejezetten hasonlító ábra szerepel.
Felhívnám a figyelmét arra, hogy Ön nem kért és ezért nem kapott felhasználási jogot az Auchan logók használatára, ezért a jogosulatlan használattal védjegybitorlást követ el.
Ezúton szeretném felszólítani, hogy az Auchan két védjegyét a jelen e-mailem kézhezvételét követően haladéktalanul szíveskedjék mind a Facebook, mind a Twitter oldalakról, illetve minden egyéb Ön által üzemeltetett oldalról eltávolítani. Amennyiben ez a holnapi nap, azaz 2011. november 11. 18 óráig nem történik  meg, úgy Társaságunk megteszi a szükséges lépéseket az Auchan védjegyek védelme érdekében.
Tisztelettel,
dr. ***** *****
jogi igazgató/directeur juridique
Auchan Magyarország Kft.
Hát KárAuchan Facebook-ot nem szerkesztek, Twitterem egyáltalán nincs, úgyhogy nyalja ki a vörösbegyem!
Tisztelt ****!

Felháborító a feltételezés és vádaskodás az ön részéről és minden szükséges lépést meg fogunk tenni a szólásszabadság, a sajtószabadság és a sajtókarikatúrák védelmének érdekében!
A greenr blognak nyíltan vállalva főszerkesztője vagyok és onnan a kifogásolt logókat eltüntetem 1 napos határidővel ma este 18 óráig, ami egyébként is eleve nem létező szankciós jogi időkorlát!!!

Üdvözlettel:
Pacsuta Péter János,
SZIE MKK KTI természetvédelmi mérnök,
ELTE TÁTK humánökológus,
greenr.blog.hu,
Élőlánc Magyarországért tag
Tisztelt Pacsuta Péter János!
A sajtószabadságnak én magam is elkötelezett híve vagyok, azonban a sajtószabadság nem mindenen felül álló intézmény.
A védjegy azonban egy olyan jogintézmény, ami még a sajtószabadságot is felülírja, amennyiben egy védjegyet nem lehet bármilyen célból, bárkinek szabadon felhasználni. Ha másért nem, hát azért, mert egy védjegy bejegyzése nem kis költségekkel jár, és persze önmagában is van  értéke, még ha Ön ezt a védjegyet, illetve a mögötte álló gazdasági társaságot nem is kedveli.
A védjegybitorlás már önmagában megvalósítja a jogsértést, tehát azzal, hogy elhelyezte a különböző oldalakon,  a jogsértés megállapítása már ettől az időponttól indulna egy esetleges peres eljárásban. 
Ehhez képest úgy hiszem, hogy egy napos határidő tűzése nem olyan  felháborító, különösen nem egy-két internetes oldalon, ahol percek alatt megoldható a levétel.
Kérem ezért, hogy a Facebook és Twitter oldalakról is szíveskedjék leszedni a két logót, illetve, ha van olyan oldal, amit még nem említettem, akkor azokról is.
Társaságunk egyébként nyitott egy nyugodt hangulatú beszélgetésre Önnel annak érdekében, hogy az oldalain szereplő néhány félreértést tisztázzunk.
Üdvözlettel,
**** **** - de lehetek ***** is
Becézgessem? Alkudna? Jó, hogy nem már pezsgőt meg éjszakát ajánl tevőlegAuchan.
A demokrácia, a szabad véleménynyilvánítás, a szólásszabadság sérül éppen akkor, ha egy multi ellen nem lehet tiltakozni, pláne az interneten!
Ráadásul kort is tévesztett legalább egy tíz évvel az Auchan, mert amióta van Google nagyjából azóta van tárolt változat minden egyes weboldalból. Hiába kérik bárkitől a képek eltávolítását, a Google még jó ideig láttatni fogja a piszkos múltat!
Az Auchan jogi képviselője levelének eleget téve a Greenr.blog.hu-ról november 11-én 18 óráig eltávolítok minden olyan képet, amin Auchan logó vagy vörösbegyhez hasonló madár volt. Az alábbi posztokból töröltem:
http://greenr.blog.hu/2011/09/13/dunakeszi_tozegtavak_55_ismet_kifogtunk_egy_szakertot
http://greenr.blog.hu/2011/03/12/dunakeszi_tozegtavak_49_sajat_nyelven_jaratjak_le_az_auchant
http://greenr.blog.hu/2010/11/30/igaza_volt_az_ipm_nek_mergezo_asvanyvizet_forgalmazott_az_auchan
http://greenr.blog.hu/2010/11/22/20_millas_buntetes_az_auchan_nak
http://greenr.blog.hu/2010/10/14/mibe_kerul_az_olcso_trappista_multi_penzugyi_szajbarago
http://greenr.blog.hu/2010/10/02/dunakeszi_tozegtavak_43
http://greenr.blog.hu/2010/09/28/dunakeszi_tozegtavak_42
http://greenr.blog.hu/2010/09/25/dunakeszi_tozegtavak_38
http://greenr.blog.hu/2010/09/15/dunakeszi_tozegtavak_35
http://greenr.blog.hu/2010/05/18/a_tudomany_nagyagyui_a_lapokrol_auchan_porra_zuzva
http://greenr.blog.hu/2010/02/19/napikep_a_fhransziak_gasztrhonomiaja
http://greenr.blog.hu/2010/01/29/napikep_dunakeszi_tuntetes_a_tozeglapert
http://greenr.blog.hu/2009/11/08/dunakeszi_tozegtavak_4
Apropó, mióta ér természeti értéket levédetni saját célra? Milyen tekintetben és mettől kezdve hasonlít vörösbegyre egy céges logó madár?
Én itt a barázdabillegetőt beperelném, hogy merészel hasonlítani egy céges logóra!
http://www.e-ecser.hu/hirek/hirkepek/hirkep_46.jpg
Ez már eléggé nem hasonlít?

http://s79.freeblog.hu/files/auchan_madar_logoval_nagy_320.jpg
Vagy tessék szíves lenni a Dunakeszi Jobbiknak is levelet írni!
http://dunakeszi.jobbik.hu/sites/default/files/users/egyeb/auchan.jpg
Lassan már bíróság elé hurcolják az óvodásokat is ha néha hasonlót mernek rajzolni egy vörösbegyhez? Természetesen itt a kapitalista tőkeérdek sérüléséről van szó. De hogyan tiltakozz valami ellen, ha a 'valamit' nem veheted a szádra? Ez a Sötét Nagyúr ideje, Voldemorté, vagyis akinek a nevét nem lehet kiejteni: Tudjukkié.
Alternatív logó pályázatot hirdetünk
az Auchan természetpusztító tevékenysége ellen!
Az "Auchan" szó és ábrás védjegy szerepeltetése mellett az ugyancsak Auchan védjegy vörösbegy madárhoz kifejezetten hasonlító ábra szerepeltetése nem megengedett, de minden más arra csak utaló vagy távolról hasonlító, igen!
Várjuk a munkákat!
(Ez meg például ott volt az ARC-on, tudtommal ezt se jelentették fel, pedig eléggé :D...)


http://m.blog.hu/to/tompa/image/nike.jpg
         
természetesen megosztjuk az Auchan által kifogásolt képet :))) Ide lőjetek!


Auchan és a vörösbegy
kapcsolódó bevésések: Korrupció és láp + vizuális környezetszennyezés + helyszínelés az Auchan lápjában + nézegesse az Auchan parkolóját, szokja a jövő táját + Most vegyen olcsón élővilágot az Auchanból

3 megjegyzés:

Holmes írta...

Fehér és Társa Ügyvédi iroda? http://www.lawyeroffice.hu/hu/szakerto-ss.html

BB írta...

2011. november 10-én egyik lápvédő társunkat súlyosan megfenyegette az Auchan Magyarország Kft. jogi igazgatója dr. Kis Anna egy elektronikus levélben.
A francia érdekeltségű magyarországi cég jogi igazgatója felszólította a címzettet, hogy távolítsa el a dunakeszi láp megmentéséért írt blogbejegyzéseiből az Auchan logóit, ellenkező esetben megsemmisítő csapást mér rá a cég jogi apparátusa.
A magyar emberek körében egyáltalán nem számít dicső tettnek egy civil természetvédő eltiprása, főleg nem akkor, hogy ha ebben egy multinacionális cég mesterkedik. Ezzel minden bizonnyal dr. Kis Anna jogi igazgató is tisztában van, ezért is biztosította be magát apró betűs utóiratában, hogy a természetvédő ellen intézett súlyos fenyegetése és a szabad véleménynyilvánítás ellen intézett támadása ne kerülhessen nyilvánosságra. Ez úton üzenjük dr. Kis Annának és az általa képviselt Auchan-nak, hogy aljas támadásaik ellenére továbbra is küzdeni fogunk hazánk egyedülálló természetvédelmi értéke, a dunakeszi láp megmentéséért.
Aláírók:
Kertész Károly, Dunakeszi Tőzegtó Környezetvédelmi Alapítvány
Kriska György biológus
Kürti Gábor
Lányi András, Élőlánc Magyarországért
Lenkei Péter, Levegő Munkacsoport
Sarkadi Márton dunakeszi lakos
Dr. Kis Anna az Auchan jogi igazgatójának levele:
Date: 2011/11/10
Subject: Facebook "Kár Auchan" oldalon szereplő Auchan védjegybitorlás
To: peterpacsuta@gmail.com
Tisztelt Pacsuta Úr!

A mai napon jutott tudomásomra, hogy a - vélhetően Ön által készített - Facebook, illetve Twitter oldalon az "Auchan" szó és ábrás védjegy szerepeltetése mellett az ugyancsak Auchan védjegy vörösbegy madárhoz kifejezetten hasonlító ábra szerepel.

Felhívnám a figyelmét arra, hogy Ön nem kért és ezért nem kapott felhasználási jogot az Auchan logók használatára, ezért a jogosulatlan használattal védjegybitorlást követ el.

Ezúton szeretném felszólítani, hogy az Auchan két védjegyét a jelen e-mailem kézhezvételét követően haladéktalanul szíveskedjék mind a Facebook, mind a Twitter oldalakról, illetve minden egyéb Ön által üzemeltetett oldalról eltávolítani. Amennyiben ez a holnapi nap, azaz 2011. november 11. 18 óráig nem történik meg, úgy Társaságunk megteszi a szükséges lépéseket az Auchan védjegyek védelme érdekében.

Tisztelettel,

dr. Kis Anna
jogi igazgató/directeur juridique
Auchan Magyarország Kft.
Jelen elektronikus levél és csatolmányai bizalmas vagy jogszabály által védett információt tartalmazhatnak, amely kizárólag a címzettként feltüntetett személynek illetve szervezetnek szól. Amennyiben Ön nem szerepel a címzettek között, tájékoztatjuk, hogy jelen e-mailt tévesen kapta meg. Kérjük, hogy ez esetben azonnal értesítse a levél küldőjét emailen vagy telefonon és ezzel egyidejűleg törölje a levelet és csatolámányá(ai)t a bejövő üzenetei közül anélkül, hogy a levelet bármilyen célra felhasználná, továbbítaná, lemásolná vagy hozzáférhetővé tenné a címzetteken kívül más személyek részére. Az Auchan Magyarország Kft. nem felelős jelen elektronikus levél vagy csatolmányai hibás vagy hiányos továbbításából vagy engedély nélküli felhasználásából eredő esetleges károkért.
This email and any attachments thererto may contain confidential or privileged information and is intended for the addressee only.If you are not the intended recipient, you are hereby notified that you have received this document in error. Please immediately notify us by email or telephone and delete the original email and attachments without using, disseminating or reproducing its contents to anyone other than the intended recipient. Auchan Magyarország Kft.. shall not accept liability for the incorrect or incomplete transmission of this email or any attachments thereto, nor for unauthorized use thereof. http://www.greenfo.hu/hirek/2011/11/13/az-auchan-ujabb-tamadasa-egy-lapvedo-ellen

Névtelen írta...

Bojkott Auchan
http://www.facebook.com/group.php?gid=243975724575