2013. augusztus 20., kedd

Duna TV: Debreceni Virágkarnevál japánokkal, 2013

Volf-Nagy Tünde
forrás: ridikül tv
Hát ez odabasz.
Magyarország válasza a Riói Fesztiválra. Erősen retró hangulat, a május elsejei tömeg most nem lobogtat zászlócskákat, viszont van McDonalds virágos jármű (szegény virágok, hát ezért kellett meghalnotok?). Kósáék nagyszerűen felidézik a színpompás észak-koreai és Ceausescu-korabeli rendezvények esztétikai ungibungiját análba. Fesztiválnak sírnivaló, de temetési menetnek igen léleküdítő produkció.

A szocreál hangulatú, dobozjárművekkel felvonuló anti-rióista nemzeti unalmat a népes japán küldöttség temperamentumos táncos-zenés produkciója oldja valamelyest. És ekkor elérkeztünk a Duna TV-s butucska tévéscica amúgy is rém kínos blablájának, semmitmondásának mélypontjára: interjút készít a japán küldöttség vezetőjével: kérdéseit egy magyar tolmács (a műsorvezető kolléga?) lefordítja angolra, az angolt egy japán tolmács japánra. Aztán az egészet visszafelé. Pörgős interjú, annyi szent.

DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁL - 2013   '180
Szerkesztő:  Kozári Réka
Műsorvezető: Volf-Nagy Tünde és Klement Zoltán

itt nézheti a debreceni szerencsétlenkedést a Duna TV-n.

Jaj, a világ legbénább hastáncosai, szemem behunyom. Láttak ezek a punáták hastáncot egyáltalán, avagy saját kútfőből, egy régi képeslap alapján készült a koreográfia? És miért nem tudnak szinkronban mozogni, mi ez a kínos lötyögés?

Jaj, ősi magyarok íjakkal.
Most már elkerülhetetlen a Magyar Mars Expedícíó. Zoli műsorvezető kipróbálja, lő. Lesz szkíta lakoma. Székelyek hattyúkkal érkeznek, a Szent Anna tó legendáját idézik (tengerszem Erdélyben). Nem emelt díjas sms-ben lehet szavazni. Ősi magyar-szkíta pörkölt. A szkíták bort ittak hozzá. Kérdés: milyen bort? Válasz: ööööööö, erre érdekes választ fognak adni a kutatások. Most egy westernkávboj táncikája oldaná a nyomasztást, de inkább a béna műsorvezetőt mutatják a nemzetidegen amerikai métely helyett.

a teljes karneváli felvonulás (köszönet Tóth Istvánnak)A szinkron gyilkos, a gyilkos szinkron.
Magyarság elleni bűntett, amit a legszigorúbban kéne büntetni.

A megkérdezett magyaroknak csupán 35%-ka mondja magáról, hogy beszél valamilyen idegen nyelvet. Az európai átlag 50% feletti. A legnagyobb magyar mozihálózat előadásainak kevesebb, mint 15%, míg a tv műsorok teljesen elenyésző száma érhető el eredeti nyelven. Alkalmazottként nyelvtudás nélkül 200 ezer fölött keresni szinte lehetetlen. A szinkron nyomorba dönt?(...)
Amennyiben idáig eljutottál, akkor talán szívesen alá is írod ezt a petíciót, ami több eredeti nyelven történő vetítést követel a mozikba!

Kérlek, ismertesd meg annyi emberrel ezt a petíciót, amennyivel csak tudod! Minél több ember aláírja, annál jobban odafigyel rá a média és a döntéshozók. (szamizdat.cink.hu/)

Nincsenek megjegyzések: