2013. augusztus 31., szombat

Budaörsön van Budapest legjobb nyilvános bringaparkolója és a világ legszarabb bringaútja

Viszont mobillal nem működik.
És csak budaörsiek használhatják.
Fck.

Kiemelt biztonságú automata kerékpártároló 
Magyarországon először Budaörsön az EU Bicy Project támogatásával.
Egyedi mintaoltalommal védett technika

És Budaörsön van a világ egyik legelbaszottabb, legcéltalanabb, legtekervényesebb, legfölöslegesebb bringaútja. Nagyon el kellett költeni azt a nyavalyás 67 millió forintot, mi?

2011. május 20-án adtak át egy a Közép-magyarországi Operatív Program 67,7 millió forintos támogatásával megvalósult több mint 4 kilométeres kerékpárútszakaszt, amely Budaörsön át köti össze a fővárost és a környező településeket.(budaors.hu)

Halálút és biciklislabirintus Budaörsön
budaörs: újabb haszontalan bringagyász épült


Magyarország első automata kerékpártárolója, az Europai Unió "bicy" projektjének támogatásával, elsőként Budaörs városában valósulhatott meg.

A kiemelt biztonságú automata kerékpártárolóban egyidejűleg 8 darab kerékpárt helyezhetünk el, a külső korláthoz további 8 darab bicikli lakatolható. A tároló távfelügyelt elektronikus biztonsági és videó-megfigyelő rendszerrel rendelkezik. Az automatikus tároló belsejében elhelyezett kerékpárok egymástól is elkülönítve kerülnek tárolásra. A biciklire szerelt tartozékok, a mellette tárolt felszerelés, túrazsák, kerékpáros sisak is biztonságban tárolható.

A kerékpártárolót egy-egy alkalommal 24 órára lehet igénybe venni. A budaörsi (állandó lakhelyű, vagy budaörsi kézbesítési címmel rendelkező) kerékpárhasználók részére, a Budaörs Városi Önkormányzat díjmentes használati lehetőséget, és személyi kód nélküli, könnyített kártyás használati lehetőséget biztosít.

A budaörsi állandó lakhelyű kerékpárhasználók, a díjmentes használathoz szükséges regisztrációs oldalt a bicy.hu honlapon találhatják. A regisztrációs oldalt az érdeklődők a budaors.hu honlapon található link segítségével is elérhetik rövidesen. (bicy.hu)


l
Kerékpártároló ismertető 

A kis helyigényű, automata kerékpártároló egyidejűleg 8 db kerékpár és tartozékainak tárolására szolgál. A tároló külső korlátjához további 8 db bicikli lakatolható. Az automata kerékpártároló helyszíni létesítése, mindössze két gépjármű parkolóhelyének megfelelő szabad területet kíván.

A szerkezet megjelenése révén is egységet mutat, ám az expandált lemezből készült falazat mögött, nem marad rejtve a tárolt tartalom sem. Az idegen hozzáférés elleni védelemről, magas biztonsági fokozatú távfelügyelt biztonsági rendszer és a teljes mechanikai izoláció gondoskodik, míg az időjárás elleni védelmet az áttörten zárt (áttetsző) tüzihorganyzott kivitelű íves falazat és a zárt tetőszerkezet biztosítja.

A kerékpárok egymástól elkülönítetten kerülnek tárolásra, így minden használó csak a saját járművéhez férhet hozzá. A felhasználók mobil vásárlás útján (rövidesen), egyéni PIN kóddal vehetik igénybe a rendszert. A kerékpárok biztonságos tárolásához, érintés nélküli (proximity) kártyát is használhatunk. A bicikli tároló ajtaján és oldalán rövid használati tájékoztatót olvashatunk, az automata kerékpártároló használatát kép és magyar nyelvű hangutasítások is segítik.

A kerékpártároló automata a pódiumot a betárolás alkalmával, az éppen üres tároló cikk irányába forgatja, majd az oldalirányban elmozduló sikló-ajtó mögött szabaddá válik az izolált tároló rekesz. A vezető-sínek egyenesen bevezetik a betolt kerékpárt, a határoló falazat pedig megtartja síkjában a járművet. A tárolóegységben, a kerékpáron és mellette elhelyezhetőek a sportoláshoz, a kerékpáros közlekedéshez szükséges biztonsági és kényelmi tartozékok, a sisak, a térdvédő, a térkép, a túrazsák, a GPS, a multimédia, hiszen a betárolást követően illetéktelen már nem férhet a járművekhez. A bicikli behelyezését követően az ajtók automatikusan záródnak és csak, az azonosító kóddal, vagy kártyával rendelkező felhasználónak nyílik ismét az ajtó.

A - közúti szállíthatóság korlátainak - figyelembevételével több darabból kialakított felületvédett acél vázszerkezet, bármely sík felszínen gyorsan felállítható.

További biztonsági megoldások

A kerékpártárolót automatikusan kapcsolódó belső világítással, és a tárolóba épített nagyfelbontású kamerákkal is felszereltük, a tárolt kerékpárok (a külső korlátnál elhelyezett biciklik is) folyamatos videokontroll alatt vannak.

Kapcsolódó: Útmutató a kerékpár parkoló létesítmények létesítéséhezNincsenek megjegyzések: