2011. március 22., kedd

Hello Holnap! (Magyar Telekom): A Válasz (Das Antwort)

(42)


frissítes, 2010. március 22: Ezúton keresünk jelentkezőket a Telekom székházának inverz graffitikkel való dekorálásához. Felszerelés már van. 


Javasolt felirat: a telefonfülkéket takarítjátok, ugye?

Hello Holnap!
Az Önök kedvenc Tourette-szindromás bloggere tőle szokatlanul visszafogott hangvételű posztban kifogásolta, hogy a Magyar Telekom az önmegvalósítás lázában égő Novák "Belengetős" Péter közreműködésével telefújja a várost környezetvédelemnek álcázott reklámkampányával, un. inverz-graffiti technikát használva (magasnyomású vízsugárral írva a koszrétegbe). Ezen sorok írója többek között azt kifogásolta, hogy pl. a műemléki védettségű Alagutat is reklámhordozónak használták, egyúttal összevont szemöldökkel felhívta a megamulti figyelmét, hogy inkább a városképrombolóan koszos telefonfülkéik takarítását kellene erőltetni.

Oszt a posztot megírása után annak rendje és módja szerint továbbította a Hello Világ facebookos faljára, hadd legyen egy jó napjuk.

Néhány nap múlva válasz érkezett, ugyancsak a facebookon. Tessék, semmi jónak nem vagyunk az elrontója:

Tegnap, 14:50 · Tetszik · · Megosztás

telefonfülke
Hello holnap Tavaly, az inverz graffiti kampány indulása előtt természetesen megbizonyosodtunk róla, hogy jogszerű-e a feliratok elhelyezése – már csak a hello holnap! szellemisége miatt is különösen fontosnak tartottuk ez. Bár jogszabályba nem ütközik, de elfogadjuk, hogy az Alagút bejáratának talpkövén elhelyezett néhány felirat sértheti egyesek jó ízlését, ezért haladéktalanul eltávolíttatjuk azokat.


A vállalatot és a hello holnap!-ot illető kritikát ugyanakkor határozottan visszautasítjuk, a Magyar Telekom fenntarthatósági tevékenységével kapcsolatban a Belváros blog figyelmébe ajánljuk Fenntarthatósági jelentéseinket: http://www.telekom.hu/tarsadalom_es_kornyezet/fenntarthatosagi_jelentesek
A hitelesség érdekében a jelentéseket független, harmadik fél auditálja, tanúsításuk minden jelentésben megtalálható. A 2007-es jelentés Magyarországon elsőként kapta meg a legmagasabb A+ minősítést, ez a GRI G3 irányelveinek való teljes megfelelést jelenti. A 2008-as és a 2009-es jelentés szintén megkapta az A+ minősítést.

Hello Holnap! és az Alagút


Zenét!

5 megjegyzés:

Peter von Fass írta...

teljesen visszhangtalan az egész ökoblablájuk, legalább a mobilhálózatuk ne olvadna le évente kétszer

BB írta...

Ezúton keresünk jelentkezőket a Telekom székházának inverz graffitikkel való dekorálásához. Felszerelés már van. Javasolt felirat: a telefonfülkéket takarítjátok, ugye?

"az inverz graffiti kampány indulása előtt természetesen megbizonyosodtunk róla, hogy jogszerű-e a feliratok elhelyezése – már csak a hello holnap! szellemisége miatt is különösen fontosnak tartottuk ez."

Peter von Fass írta...

fújjunk Novák Péterre is inverz grafittit, például sok-sok € jelet:))))))

Névtelen írta...

a váraljaira?

BB írta...

Attila út, asszem