2011. március 12., szombat

Falun Dafa

A demokrácia és a gazdasági sikeresség a látszat szerint nem feltétlenül ellensége egymásnak. Kínában nem csak a tibetiek szívnak az erőszakos asszimiláció és a kínai betelepülés miatt, a komcs ideológia helyett inkább a jól bevált nacionalizmusra mankózik az elit.

De a totalitariánus intolerancia megmaradt, nem tűrik az ezoterikus/tömegmozgalom Falun Dafat. Akit érdekel a téma, az járjon utána.

Falun Dafa
(Budapest)
Falun Dafa
(Budapest, Nehru Park)
Kapcsolódó: Falun Gong performance a Vörösmarty téren a kínai hatóságok kínzásai és gyilkosságai ellen (2005)

Falun Dafa, 2005, Vörösmarty tér

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Békés demonstráció a kínai kommunista párt emberiségellenes bűntettei ellen Hu Jintao látogatása alatt

(Bécs, 2011. október 31.)

A bécsi Burgtheater előtt több, a kínai kommunista párt által jogtalanul üldözött csoport képviselői tartottak tiltakozó demonstrációt 2011. október 31-én, hétfőn. Mivel Hu Jintao (a Kínai Népköztársaság elnöke) látogatása okán Bécs belvárosát szinte teljes egészében kordonokkal vették körbe a rendőrök, a tiltakozók a parlamenthez legközelebbi szabad helyszínen helyezték el transzparenseiket. Beszédet mondtak a tibetiek képviselői, az újgúrok és a Fálun Dáfá meditációs gyakorlat tagjai.

„Ha egy ilyen demonstrációt Kínában tartanánk, akkor már mindannyian a börtönben ülnénk.” - nyilatkozta az S.O.S Tibet aktivistája, (Tseten Zöchbauer asszony). Az újgúrok nemzeti zászlóikkal hívták fel a járókelők figyelmét. Az Osztrák Fálun Dáfá Egyesület tagja (Wang Yong) elmondta, hogy minden harmadik nap megölnek egy Fálun Dáfá-gyakorlót Kínában. A Fálun Dáfá gyakorlók üldözése immár 12 éve zajlik, és emberek millióit érinti, akiket jogtalanul koncentrációs táborokba visznek és erőszakosan próbálnak „átnevelni”, ami egyenlő a kínai kommunista párt harcon és erőszakon alapuló ideológiájának feltétlen elfogadásával. A meditációs csoport tagjainak békés ellenállása az „Őszinteségbe, Jószívűségbe, Toleranciába” (A Fálun Dáfá alapelvei) vetett hitükön alapszik.

A kínai kommunista párt magasrangú képviselőinek európai látogatásai során sajnálatos módon tendenciaszerűen ellehetetlenítik a demokratikus jogállamokban a véleménnyilvánítás szabadságát; azok tiltakozását, akik embertársaik alapvető jogaikért állnak ki önzetlenül. Ezáltal a demokrácia alappiléreit semmibe veszik, és egy diktatórikus rezsimet szolgálnak ki.


(Forrás: Magyar Fálun Dáfá Egyesület)