2013. december 30., hétfő

City, a Belváros ingyenes újsága Rogánnal, Ceciliával és egyéb celebekkel

A City ingyenes újság karácsonyi számról régi nemzetellenes olvasónk, a bajnaista-gyurcsányista-mesterházista-elempista nemmagyar Rákosi Mordecháj írt ismertetőt. Elhatárolódunk, természetesen.

City újság
2013 december
ingyenes

A jelek szerint az V. kerület mellett a IX. és az I. kerület fidesznyik vezetőit fényezni hivatott kiadvány, a lukasenkói Mai Belvárosnál fiatalosabb tördeléssel és bulvárosabb témákkal. Bár ez elképzelhetetlen, Karalyos "Kanosnyuszi" József Mai Belvárosának a színvonalát probálják alulmúlni üres locsogással, celebtémákkal és horoszkoppal, az eredmény értékelésére nem vagyunk hivatottak, akárcsak egy japán távfosóverseny teljesítményének kiértékelésére sem.

1. oldal
Az izé egy Bereczki Zoltán nevű fogpasztareklámmal ragadja meg a tévénézéstől elhülyült egyszerű szavazó figyelmét, de fölötte ott az örömhír:

"ORBÁN VIKTOR ROGÁN ANTALRA BÍZTA A REZSICSÖKKENTÉS FOLYTATÁSÁT"

2. oldal
Menj, Toncsi, hozzál egy kávét, az aprót megtarthatod.

Hallelujah, Isten szeret minket, Rogán arkangyal Fontos Feladatot kapott a Mindenség Urától, ő folytathatja a Nagy Művet. Ezt a megtiszteltetést, kedves belvárosi polgártársak! Rogán Antal révén mi, belvárosi polgárok is részesülünk Orbán János Viktor kegyelméből, az V. kerület jól teljesít, az V. kerület méltó a bizalomra.  Előre a kádári orbáni-rogáni úton, megmutatjuk a szaros kapitalistáknak! És ha esetleg nem tudnátok, ti hülyeprolik, "a Gyurcsány-Bajnai kormány miatt drága még mindig az áram". Megvillan Isten helytartójának, a rezsicsökkentés megbízott élharcosának, Rogán Antal elvtárs eccerű, hétköznapi, emberi mivolta: "Halpiac és mosogatás vár Rogán Antalra karácsonykor". Érdekfeszítő, épületes interjú. Erre mondaná Sanyi bácsi, a Gyilkos kocsma törzse, hogy bármilyen hihetetlen, még Rogán is büdőset szarik. Mi csak abban reménykedhetünk, hogy nem az asztalra.


3. oldal a gátlástalan toncsizmus jegyében
Nincsen nap örömhír nélkül, Toncsink halad a korral, belépett a fészbukra.
"A Facebookon is követheti Rogán Antalt"
www.facebook.com/roganantal
"Bepillantást enged néha a magánéletébe".
Uauauau.
"Komoly politikai ügyekben is megszólal, van úgy, hogy videóüzenet formájában."
A fentiekből is látszik, hogy a magyar helyesírás nem akadálya, hogy valaki kinyalja Toncsit. Ezután következik az a sugalmazás, hogy Rezesovát Toncsi videoüzenete után vitték háziőrizetből vissza a börtönbe. Toncsiököl, vasököl, odasújt!

"Váci utca: összekötve! Új zebra a Ferenciek terén
-Évtizedes álma valósult meg a belvárosiaknak azzal, hogy a Váci utca északi és déli részét mától felszíni gyalogos-átkelőhely is összeköti - írja a Facebookon Rogán Antal."
A világrengető fejlesztés, az álmok beteljesüléséhez még annyit: Toncsinak 8 évi polgármesteri munkájába került a csíkok felfestése.

Ingyen fenyő személyesen Toncsitól egy világhírű gyógyítónak, Toncsi a Mikulással parolázik, v alamint kiáll az ingyenes készpénzfelvétel mellett.

Végezetül az címoldalon beharangozott hír:

"30 éves lett Rogán-GAÁL Cecília." Az V. kerület First Ladyje mindezek ellenére jól érzi magát a bőrében, a mellékelt fotó szerint néhány órányi sminkmesteri munka után is.

4-5. Ferencváros oldala a zöld szín jegyében. Kétoldalas interjú Erdő Péter pápaválasztóval, akit Ferencvárosban szenteltek pappá, általa híres eme kerület. Az sem baj, ha székelyzsidó.

6. Bácskai János, Ferencváros polgármesterének emberi arca, valamint az ukrán céklasaláta receptje. Megtudjuk, hogy a adventi gyertya lángját egyenesen Bethlehemből hozatta, amolyan pótolimpikonként, és "sokan sorba álltak, hogy ezt a népopium különleges ajándékot a saját otthonukba is elvihessék".

Valami "belvárosi csodadoktor is szerepel az oldalon, talán kikúrálta valamilyen képzelt betegségéből a hírhedten hipochonder Ronán Toncsinkat.

7. az első kerület, vagyis Nagy Gábor Tamás polgármester oldala a gerontofília jegyében. Egy 93 éves, magányos néni "a kerület első emberére úgy tekint, mintha az unokája lenne" és havonta ételt küld a kerület első emberének, "mert szerinte nem eszik eleget". Nagy Gábor Tamás karácsonykor "hatalmas csemege kosárral a kezében", valamint egy fotográfussal érkezik Eszti mamához.
Az oldal maradék felén a Bazilika előtti Adventi vásár reklámja, hogy azért tudjuk, hogy az V. kerület a király, Nagy Lajos Tamás elégedjen meg fél oldallal (kremlinológusok szerint Rogán utálja a magasra nőtt, fess küllemű konkurrenciáját).

8-9. Hajas László (Hajas Studió, Nomenomen, shallala), az öregecskedő "sztárfodrász" és celeb karácsonyi önreklámja. Ha advent, akkor új frizura!

10. Sztárvilág Rogán Antallal a Hot Magazin estélyén
"Forró volt a hangulat A BELVÁROSBAN"
És akkor sejteni kezdtük, hogy ki adhatja ki ezt a fiatalos hangvételű City ingyenes újságot:
"Hazánk legszínvonalasabb hetilapja, a HOT! az év zárásaként közös ünneplésre hívta hazai sztárjainkat"
"Nem hiányozhatott a meghívottak közül Rogán Antal és Cecília sem."
Helyben vagyunk, minden világos: Illés Csaba, a HOT! pletykalap főszerkesztője lesz a Fidesz következő évadjában az oktatási és kulturális miniszter.
A Rogánt kertitörpekévé torzító fotóért azonban akár a fejét is vehetik kedvenc szarturkálónknak főszerkesztőnknek.

11. X-faktor, adjuk meg a népnek, ami a népé. Itt már csak a láncfűrész segíthet.

12. valami Berecky, ezt az oldalt nem bírtam elolvasni

13. Ebből is látszik, hogy a City nem egy fideszes propaganda kiadvány, hiszen Tornoczky Anita celeb, Medgyessy exmin nevelt lánya is szerepel benne.

14. A fideszes keresztény-nemzeti magas szellemi színvonal jegyében horoszkóp. Meg fogyókúrarovat. Ez lehet a női oldal. Ja, és a Belvárosi Szalon reklámja, ahol izgi filmvetítés lesz (Csillagösvényen. A magyarok igaz eredete, története - 1. rész)

15. Keresztrejtvény, óriás.

16. Fogadjunk, hogy nincsen uccsó lap Rogán nélkül. Nyertem.

Megkérdezték király Linde himnuszszakértőt ("magyarok vagyunk vagy mi az Isten"), hogy mit vár 2014-től. Ugyanitt, demokratikus módon, az utca 4 egyszerű emberét, Annát, Erzsikét, Mátét és Rogán Antalt.

Itt a vége.



Rogán-Gaál Cecilia









napijós: ezért a torzítós fotóért még fejek fognak hullani










Ja, az Impresszum.
3 percig kerestem.
Nem hiszik el, hogy hova rejtették el ezek a huncut fideszesek, bizonyára helyszűke miatt...




City, a Belváros ingyenes újsága Rogánnal, Ceciliával és egyéb celebekkel

Mai Belváros: Rogán Antal, Karalyos József és a többiek (lapismertető)

Napi Rogán: Rogán Antal arcképet minden háztartásba! (vágtat a hintaló)

Mai Rogán: helyzetjelentés a Belvárosból

A park romjai Rogán Óriáskereke, az Erzsébet Eye leszerelése után.

Közbiztonság Rogán Antal polgármesteri hivatala előtt

Meleg propaganda Rogán Antal önkormányzati hivatala előtt?

Pankrátorok éjszakája

Nézegessen gengsztereket politikusokat (I. rész)

Szy Sándor monogramja (a sznob megdicsőülése)

Rogán Antal: Álomesküvő álompárral


5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Rogán szomszédjának cégénél csöröghet az adventi kassza

Rogán Antal szomszédjának cége, a HG Média Kft. (korábbi nevén: Hamu és Gyémánt Média Kft.) érdekeltségei szervezik a Szent István-bazilikánál most is zajló karácsonyi vásárt. A rendezési jogot eredetileg egy egyesület kapta meg, de ők egyből továbbadták azt. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja, a PR-feladatokat is egy HG-cég kapta meg. Becsléseink szerint a szervezők több tízmillió forintos bevétellel számolhatnak.

A Belváros-Lipótváros „kulturális, társadalmi hagyományainak ápolására, érdekvédelmi jelleggel” alapították meg a Belváros-Lipótváros Kulturális Hagyományőrző Egyesületet jó szándékú polgárok 2011 nyarán. Az év júliusában a Fővárosi Bíróságon bejegyzett egyesület elnökségi tagjai (a lakcíme szerint II. kerületi Molnár László, a Ferencvárosban élő Klinkó György, valamint a XI. kerületi

Bicskey Levente) az egyesület szabályzata szerint többek között a „kerületben élő és alkotó hátrányos helyzetű” vagy fiatal művészek támogatásáért tevékenykednek, miközben az egyesület vállalkozási-gazdasági tevékenységet „kizárólag másodlagos jelleggel, céljai megvalósítása érdekében” végezhet.

http://hvg.hu/itthon/20131220_Rogan_Hamu_Gyemant_advent

Névtelen írta...

Az egyesület elnökségi tagjai egyébként ismertek a budapesti partivilágban: Klinkó György az egykor a Rudas Fürdőben indult Cinetripet szervezte többek között, Bicskey Levente a Városligetnél lévő Dürlin szórakozóhely egyik tulajdonosa. Klinkó György megkeresésünkre annyit mondott, ő ebben a projektben (az adventi vásárban) nem vesz részt. Az egyesület tevékenységéről kevés adatot találni a neten, pontosabban összesen egyet: 2011 októberében részt vettek egy kortárs szoborkiállítás megszervezésében. Az egyesület kapta meg ugyanakkor a Szent István-bazilika melletti téren jelenleg is zajló adventi vásár megrendezésének jogát a kerülettől. Ehhez a Belvárosban nem kell testületi döntés, a polgármester saját hatáskörben dönthet a közterület használatról, ebben az esetben sem szavaztak róla a képviselők.

85 százalék árengedmény

Rogán Antal (aki amellett, hogy polgármester, egyben a Fidesz frakcióvezetője is a parlamentben) a közterület használati díjból is jelentős, 85 százalékos kedvezményt adott, így a Belváros-Lipótváros Kulturális és Hagyományőrző Egyesület összesen 4,4 millió forintot fizetett a kerületnek. (Ez nem kivételes eset egyébként, mint keretes írásunkból kiderül, a főváros és a kerületek is előszeretettel adnak jelentős kedvezményeket ilyen esetekben a rendezvényszervezőknek.)


Rogán Antal a Mikulásgyár fővédnökeként.

Fotó: MTI / Kovács Attila
A karácsonyi vásárra készülő árusítók ugyanakkor már nem az egyesülettel, hanem az AVB Rendezvényszervező Kft.-vel kötöttek szerződést. Az AVB a cégadatok szerint közvetetten a HG Média érdekeltsége, miután egyik tulajdonosa, az Epicure Events Kft. is a cégcsoporthoz tartozik. Egyébként mindhárom céget ugyanarra a címre jegyezték be. A Hamu és Gyémánt Kft. többek között arról lett ismert, hogy egyik tulajdonosa, Csetényi Csaba a belvárosi polgármester Rogán Antal szomszédja volt, és mint megírtuk, testvérével összesen 9 trafikkoncessziós jogot nyert a kerületben. Emellett pedig a Hamu és Gyémánt-cégcsoport a média-közbeszerzéseken is tarolt (lásd keretes írásunkat).

Azzal az indokkal, hogy a téren folyó adventi vásár alapvetően kulturális esemény, nem pedig profitorientált rendezvény, az AVB támogatást kapott a megrendezés költségeire a Nemzeti Kulturális Alaptól. Első körben 2 millió forintot, majd egy egyedi támogatási kérelem benyújtását követően további 8 milliót kaptak. A pályázat szerint a vásáron „az adventi gyertyagyújtással, koszorúval, jászollal és a bazilika fényfestésével még inkább elmélyítjük a felnövekvő generációk érdeklődését a vallási kultúra és hagyományok iránt”.

A kitelepülni szándékozóknak mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk. A téren felállított pavilonok többsége 8 négyzetméteres, két részre osztható, egy 4 négyzetméteres részért 600 ezer forintot kért a vásározóktól az AVB, míg a saját molinóval ellátott faházzal jelen lévő Államadósság-kezelő Központ (egy korcsolyaélező működik benne) azt közölte megkeresésünkre, hogy 3 millió forint helypénzt fizetnek. Ezért – egy birtokunkba jutott megállapodás szerint – 6 ampernyi áramot biztosít az AVB (ha valaki ezt túllépi, akkor újabb 6 amperért már 35 ezer forintot számláznak ki neki), valamint a keletkező szemét elszállítását vállalja (egy árus szerint a rendre és tisztaságra nagyon ügyelnek a – kukák felirata alapján a Fővárosi Közterület Fenntartó alkalmazásában álló – takarítók). Az AVB nem vállal felelősséget ugyanakkor az árukészletért, az esetleges lopásokért, rongálásokból eredő károkért, bár a területen a nap 24 órájában vannak biztonsági őrök.

http://hvg.hu/itthon/20131220_Rogan_Hamu_Gyemant_advent

Névtelen írta...

Az NKA-hoz benyújtott pályázat szerint az AVB-nek a következő költségei keletkeznek a szervezéssel: marketing kiadásokra 13,8 millió forint, nyomdára és hangtechnikára 0,5-0,5 millió, helyszínbérletre 3,5 millió, a pavilonok bérlésére 4,8 millió, szállításra 2,5 millió, installációs költségekre 3,2 millió forintot költenek, a „dologi költségeik” összesen 36,5 millió forintot tesznek ki. Ezzel szemben van 7,5 millió saját forrásuk, és 3 millió forint saját, valamint 3 millió forint szponzori bevétellel számolnak.

A hatmilliós bevételi adat kissé alultervezettnek tűnik, mind a saját bevételeket, mind a szponzori pénzeket illetően. A téren összesen 68 elárusítóhelyet számoltunk össze (ebben a vodka-pavilontól kezdve a kávézón át a könyvesekig, csecsebecséket árusítókig minden benne van), köztük messze a legnagyobb a grillterasz, ők az árusítók becslése szerint akár ötmilliót is fizethetnek. Fejben elkezdhetünk számolgatni: ha mi szerveznénk egy hasonló vásárt, és ennyit kérnénk az árusoktól, csak a legkisebb alapterületű egységgel, 4 négyzetméteres árusítóhellyel és 600 ezer forintos díjjal számolva (vannak nagyobb pavilonok is), külön 4 millióra becsülve a grillbár díját és az ÁKK által közölt 3 millió forintot, akkor összesen 46,6 millió forintot kapnánk bérletidíj-bevételként.

Komoly támogatók

A rendezvény plakátján támogatóként az NKA mellett a Samsung, a Mercedes, a MasterCard szerepel. A Mercedes és a Samsung sem kívánt semmit közölni a támogatás mértékével és formájával kapcsolatban, a MasterCardot nem értük utol. Azonban ha az ÁKK tarifájából indulunk ki (3 millió forint egy „saját névre vett” házért), akkor 3 millió forintnál vélhetően több folyik be, hiszen több olyan pavilon is van, amelyiket egy-egy cég a nevére vett. Így a támogatást, a bérleti díjakat és a szponzori támogatást a „legalsóbb hangon” számítva is 60 millió forint körüli összegnél járunk.

http://hvg.hu/itthon/20131220_Rogan_Hamu_Gyemant_advent

Névtelen írta...

http://atlatszo.hu/2012/02/22/belvaros-lipotvaros-alcivilekre-is-szazmilliokat-koltottek/

Névtelen írta...

Van még valami, ami a helyi lapok egyik legfontosabb értékmérője, a díjak, elismerések átadásának tudósítása. Van-e olyan kép, amiről lemarad a polgármester? Örömmel jelentjük, itt is hibátlan munkát végzett a lap. http://444.hu/2013/06/13/melyik-keruleti-lap-erdemel-obersovszky-dijat/