2013. december 27., péntek

Bosnyák tér, épül a torony (2.)

A magyar katolikusok álmainak beteljesülése: tornyot kap a templom



Kedves Testvérünk!

A jelenlegi, 1620 m2 –es templomunk 1941-1946 között épült. Az akkori plébániai közösség a Fővárostól 760 000 pengő támogatásban részesült. A maradék 130 000 pengőt a hívek nagylelkű adományaiból fedezték. Azokban a háborús években hívő elődeink erejükön felül adakoztak, de a templom mégis csonka maradt, mert a toronyra – habár a tervekben szerepelt – már nem jutott pénz.

Az idén elkezdődött építkezés lehetővé teszi, hogy jövő év húsvétjára elkészüljön templomunk tornya. Plébániai közösségünk nagylelkű támogatást kapott a Zuglói Önkormányzattól és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyétől. Még egy ilyen lehetőségünk nem valószínű, hogy lesz. Most rajtunk a sor, zuglói jó szándékú embereken, hívőkön, hogy a fennmaradó 28 millió Ft-ot a jövő év április végéig összegyűjtsük. Csak a 2 új harang öntése, a meglevő kettő felújítása és üzembe helyezésük 8 millió Ft-ba kerül. Szomorú lenne plébániai közösségünkre nézve, ha a hátralévő összeget nem tudnánk előteremteni. Ehhez mindenkinek erején felül kell adakoznia. Bízom közösségünkben. Abban a közösségben, amely Böjte Csaba atya itteni látogatásakor három este 9 millió Ft-ot adott az erdélyi árváknak. Két év múlva, ugyancsak három este 6 millió Ft-al segítettük őket. Bízom abban, hogy amikor saját templomunkról van szó, akkor is meg tudjuk ismételni ezt a csodát. Ennyivel tartozunk az Úrnak, és a templomunkat felépítő hívő elődeinknek. Ezért Bíboros Úr hozzájárulásával folyamatos gyűjtést hirdetek, amíg a szükséges összeg rendelkezésre nem áll. Adományozni csak átutalással, vagy csekken történő befizetéssel lehet, a szentmiséken erre a célra nem gyűjtünk! 

Átutalás - Számlatulajdonos neve: Bp-Zugló, Páduai Szent Antal plébánia. Számlaszám: alább. A közlemény rovatban tüntessük fel: torony és harangok. Csekket a templomban és a plébánián kérhetünk! Fontos: ha a csekket OTP fiókban fizetjük be, akkor nem számolnak fel kezelési költséget, így a teljes összeg célba ér!

Számlaszám: 11784009-20205812

Bízom benne, hogy mindegyikünk szívügye: 67 év után végre felépüljön a templomtorony, és a benne lévő harangok ( 425 kg, 255 kg, 144 kg, és 55 kg) már a jövő évben szóljanak a zuglóiaknak és mindazoknak, akik erre a célra adományoztak.

Isten fizesse meg mindenki adományát, és Páduai Szent Antal közbenjárása kísérje életüket!

Hálás köszönettel plébániánk Képviselőtestülete nevében: Bárány Béla plébános atya

Budapest, 2013. adventjén

(Páduai Szent Antal Plébánia)


épül  a torony

Nincsenek megjegyzések: