2010. január 14., csütörtök

Rendőrtisztek avatása az Oroszlános Udvarban

rendőrtisztek, eskű, avatás, I. kerület, Oroszlános udvar, Királyi Vár, Budavár, rendőr, VárnegyedFeltételezhetően kedves olvasóink is kerülik a rendőri társaságot és egyéb egzotikumokat. Tessék nézelődni, eljutottunk a rendőrtisztek beavatására, Önök helyett is.

rendőrtisztek, eskű, avatás, I. kerület, Oroszlános udvar, Királyi Vár, Budavár, rendőr, VárnegyedAz Oroszlános udvar nevét a négy kőoroszlánról kapta, melyek a bejáratot őrzik. A két szigorú tekintetű, a közelítőt a belépéstől elrettenteni kívánó külső, illetve a belépőnek dühösen utána bömbölő két belső oroszlán Fadrusz János szobrászművész alkotása 1902-ből.

A kapun áthaladva az udvar szürke kockaburkolatában világosabb kövekből kirakott sávok mutatják a feltárt, majd visszatemetett középkori palota falmaradványainak nyomvonalát.

A Budapesti Történeti Múzeum kapuját Senyei Károly Háború és Béke című allegorikus szoborcsoportja díszíti.

A 4300 m² alapterületű udvart a Magyar Nemzeti Galéria, a Budapesti Történeti Múzeum és az Országos Széchényi Könyvtár épülettömbje határolja. Megközelíthető a Palota útig gépkocsival, onnan az Országos Széchényi Könyvtáron keresztül lifttel, vagy a Szent György tér felől a Hunyadi udvaron át gyalogosan.

Alkonyatkor az udvar báli ruhát ölt, a pazar díszkivilágítás elvarázsolja a hatalmas teret, lenyűgözi az ide látogatókat.

Az Oroszlános udvar Budapest egyik legnagyobb, exkluzív kültéri rendezvényhelyszíne, amely méreteinek köszönhetően tökéletes környezetet biztosít 3000-4000 fős fesztiválok, koncertek, nagyszabású fogadások, bálok, vásárok megrendezésére. Az impozáns tér, az egyedülálló történelmi hangulat megalapozza a rendezvény sikerét. A terület kiválóan sátrazható, akár 2000 fős ültetett fogadás számára is alkalmas. (kulturinfó)



Kapcsolódó: a Raiffeisen bank óriásverme

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

pour encourager les autres