2010. január 10., vasárnap

Pécs, Európa kulturális fővárosa, megnyitó ünnepség

Az EKF mottója: Pécs, a Balkán kapuja.



Szolgálati közlemény, visszafogottan uszító stílben

A Pécs 2010, Európa Kulturális Fővárosa élvezhetően kínos? esetleg kínosan élvezhető? rosszul megvilágított provinciális foschpumpa megnyitóünnepségén vissza a hetvenes évekbe, anyád jól van? látottak alapján felszólítjuk Magyarország és a környező országok magyarságát, valamint Európa összes jóérzésű polgárát, hogy azonnal dobálja meg rohadt paradicsommal, tojással, esetleg Ikarusz féltengellyel Káel Csaba főrendezőt. Közben lehet anyázni, opcionálisan.

bónusz: videó a vérciki szerencsétlenségről, Kulturhauptstadt Essen hivatalos honlap,

Pécs 2010, Päťkostolie, Pečuh, Fünfkirchen, Печуј, Pečuj,  Essen, Isztambul,  EKF, Európa Kulturális Fővárosa, megnyitó ünnepség, Káel Csaba, évad, Fidesz, Bajnai, Páva Zsolt, hivatalosan, video, online, on-line, Ezüsthajó, Happy End, video, közvetítés, program, megnyílt

24 megjegyzés:

BB írta...

Egyúttal gratulálunk az informatikusoknak a http://www.pecs2010.hu/ honlap ünnepi lerohadásához

BB írta...

élvezhetően kínos? esetleg kínosan élvezhető?

Névtelen írta...

nem müxik a videó

BB írta...

most nézd meg

BB írta...

Érdekes és informatív a pecs2010.hu:

System.Data.SqlClient.SqlException


SQL Server service has been paused. No new connections will be allowed. To resume the service, use SQL Computer Manager or the Services application in Control Panel.
Login failed for user ''.

The source of the exception: .Net SqlClient Data Provider

Output of the Exception.ToString():
System.Data.SqlClient.SqlException: SQL Server service has been paused. No new connections will be allowed. To resume the service, use SQL Computer Manager or the Services application in Control Panel.
Login failed for user ''.
at System.Data.ProviderBase.DbConnectionPool.GetConnection(DbConnection owningObject)
at System.Data.ProviderBase.DbConnectionFactory.GetConnection(DbConnection owningConnection)
at System.Data.ProviderBase.DbConnectionClosed.OpenConnection(DbConnection outerConnection, DbConnectionFactory connectionFactory)
at System.Data.SqlClient.SqlConnection.Open()
at SenseNet.ContentRepository.Storage.Data.SqlClient.SqlProcedure.StartConnection()
at SenseNet.ContentRepository.Storage.Data.SqlClient.SqlProcedure.ExecuteReader()
at SenseNet.ContentRepository.Storage.Data.SqlClient.SqlProvider.LoadNodeHead(String path)
at SenseNet.ContentRepository.Storage.DataBackingStore.GetNodeHead(String path)
at SenseNet.ContentRepository.Storage.NodeHead.Get(String path)
at SenseNet.Portal.Virtualization.PortalContext.Create(HttpContext context)
at SenseNet.Portal.Virtualization.PortalContextModule.OnEnter(Object sender, EventArgs e)
at System.Web.HttpApplication.SyncEventExecutionStep.System.Web.HttpApplication.IExecutionStep.Execute()
at System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionStep step, Boolean& completedSynchronously)

Névtelen írta...

Köszönjük a megnyitót Káel Csabának, és megköszönhetjük az összes mutyizós fideszes tolvajnak is. Ígérjük hogy az országgyűlési választásokon sem felejtjük el ezt az egész országot megalázóan olcsó és arcpirítóan nívótlan megnyitót!!

Papírsapkás tanulók + féltucat táncos + vidéki diszkükat megszégyenítő lézertechnika. Hát a jó büdös kurva anyátokat, narancsos hazaárulók!! Dettó mint az mszp, pföejj, köpedelem banda.

szalonka írta...

Fogadjunk hogy egyikőtök se volt kinn a megnyitón, mert ha így lett volna, akkor nem írnátok ilyet. Több ezren álltunk kinn a hidegben, és néztük a megnyitót. Abszolút nem éreztem azt hogy ez gagyi lenne, vagy méltatlan Pécshez. Oké, a honlap az tényleg gáz.
Hogy névtelen mit írkál itt össze-vissza a politikáról az úgy gondolom hogy szóra sem érdemes. A miniszterelnök is tapsot kapott a mondandója után, nem hiszem hogy ezt bármely más városban megkapta volna. Beleértve most Budapestet is. Mi azért várunk mindenkit Pécsre hogy a saját szemetekkel lássatok...

BB írta...

Nem voltam a megnyitón, az ünnepi alkalomra beüzemeltem a tévét. Aztán annyira felidegeltem magam, hogy többször ki kellett kapcsolnom. Zsír volt: néptánccsoportok és a "vidéki diszkókat idéző lézershow". Kael Csaba visszamehetne a bivalybasznádi művházba, az amatőr színjátszó körbe segédrendezőnek. Vissza a 70-es évekbe.

Névtelen írta...

én leginkább a Kaelt rugdosnám ünnepi piros-fehér-zöldre

Névtelen írta...

2002: Bánk bán (Rendező)

Káel Csaba


1980-ban kezdte tanulmányait a kijevi Polgári Légiforgalmi Egyetemen, majd a budapesti Műszaki Egyetem szerkezetépítő-mérnöki szakán folytatta, s itt szerzett diplomát 1986-ban. Közben felvételt nyer a Színház- és Filmművészeti Főiskola film- és tévérendező szakára, ahol 1989-ben végez. 1988-tól a BBS tagja, majd vezetőségi tagja. 1990-ben részt vesz Londonban az East-West Producer Seminar-on. 1996-ban Wermer Andrással közösen megalapítják a Well Done Productions filmgyártó céget és számítógépes, digitális utómunka stúdiót. 1997-ben a Z+ magyar zenetévé alapító, executive producere. Számtalan videóklipje és reklámfilmje közül a 'Valami véget ér' című 1992-ben az év legjobb videoklipje lett.

Névtelen írta...

Biztos mindenki felfigyel Pécsre, mert például a vasárnapi megnyitón fellépett Demjén Rózsi és a Padödőből Lang Györgyi is.

egy ember írta...

először azt hittem, hogy valami vicc, de aztán sajnos rájöttem, hogy nem az
szalonka: a saját gyerekét mindenki szépnek látja, de attól még lehet ronda
demjén rózsival már egy komolyabb elvonó nőnapi műsora sem égetné magát

Névtelen írta...

A maszopos tolvajok után közkívánatra visszajönnek a fineszes zsebesek. Még meg sem nyerték a választást, de máris lopják a közpénzt.

BB írta...

Éhesek a fiúk :) De ennyi pénzért már produkálhattak volna valami elmésebbet, mint egy vidéki művház ünnepi műsora.
Se kenyér, se cirkusz...

jónagyot kivánok írta...

Káel csaba éppen azt mondta az M1-en a Teadélutánban, hogy nagyon büszke. Rózsa Péter meg lelkesen kinyalta neki.

brrrrr írta...

szmetek

nyny írta...

Pécs olyan, mint Európa
bánatban megölel
bár folyólya nincs, összeköt
maga a sokszínűség

1 írta...

politikusok zacca, Pécs 2010

Névtelen írta...

anyátok, pécsiek

Sárördög von Pécs írta...

nagyon ciki volt

Névtelen írta...

Nem a pekingi olimpia megnyitója, annyi szent

Névtelen írta...

Pécs Európa kulturális fővárosa, persze. Miért nem Gyöngyös, ott is van szar felsőoktatás, panel és cigányok

BB írta...

Káel Csaba rossz üzenet
Horkay Hörcher Ferenc


Lehet, hogy Nyakó István árnyékre vetődött. De Káel Csaba neve csakugyan árnyékot vet a Fideszre.

Tetszik vagy nem, a Fidesz sem hagyhatja figyelmen kívül azt a politikai klímát, amit részben épp az ő tudatos médiapolitikájuk - meg persze az MSZP korrupciót termelő szenvedélybetegsége - teremtett Magyarországon. Hogy ma már nem tudunk úgy közpénzköltésre nézni, hogy ne arra gondoljunk: vajon ki nyúlja le a zsetont?

Különösen érzékeny terület a művészet. Talán elegendő e tekintetben arra céloznom, mit jelentett az, hogy Jordán Tamás Demszky Gábor házirendezője lett, vagy Jancsó Miklós, amint MSZP-s műsorokat szervez. Tessék megérteni: ha a másik oldalon nem szeretjük azt, ha egy-egy művész - legyen bármilyen nagy is - a közpénzek leosztásánál túl gyakran jelenik meg, akkor a saját oldalunkon sem nézhetjük el ezt szótlanul.

Vagy íme, egy másik példa. Mennyire irritáló volt, ahogy a Nemzeti Színházat lefitymáló liberális művészértelmiség szívbaj nélkül lenyúlta a Nemzeti Színházat, még pedig nem is sokat késlekedve politikai elitjük hatalomra jutását követően. És persze gondosan meg is őrizték maguknak a megszerzett játszóteret, Jordántól Alföldi Róbertig. Ám ettől még egyáltalán nem lesz könnyebb a lelkemnek elviselni, ahogy a Fideszhez közel álló, és általam oly nagyra becsült színészek és rendezők, meg más színházi emberek szinte letéteményüknek tekintik egyik vagy másik vidéki színjátszó helyet.

A művészeknek is meg kell érteniük, hogy a közpénzekből való részesedés során a sajtó bizony élénken oda fog figyelni, és egyáltalán nem díjazza azt, ha valaki tülekedik, és feltűnően sokszor jelenik meg a közösségi (állami vagy önkormányzati, esetleg uniós) megrendelések környékén. De fordítva is igaz: a politikusoknak is meg kell tanulniuk, egyáltalán nem jó üzenet az, ha udvari művészeket termelnek ki, kurzussztárokat, akiknek életműve négyéves ciklusonként alakul, fejlődik, vagy fordul más irányba. A politika nem arra való, hogy a művészet dolgaiban döntsön. A közpénz meg nem arra, hogy kiváltságokat telepítsünk rájuk.

Én készséggel elhiszem, hogy a két érvényes pályázattal rendelkező jelentkező közül, aki a pécsi nyitóeseményt szervezni szerette volna, a jobbik nyerte el a jogot a rendezvény megtartására. De tessék figyelembe venni, hogy Pécs most a Fidesz főpróbájaként működik, és ha azt látja a nép, hogy ugyanaz a kevés név tűnik fel most is, mint annak idején, az Orbán-kormány idején, akkor bizony le fogják vonni a vélt tanulságot: hát ezek a fiúk nem tanultak semmit.

Persze érthető, ha az ezen oldalhoz közelálló művészek (már a meghatározástól is borsózik a hátam, hisz a művészet nem szocialista vagy konzervatív, hanem vagy jó, vagy nem az) úgy érzik, ez a nyolc év az ő kiéheztetésükről szólt, és most szeretnék behozni azt, amiből kimaradtak. De a művészeknek és a politikusoknak is meg kell érteniük: a kultúrpolitika nem így működik. Az állami megrendelések nem kifizetőhelyek, amelyre egy-egy életmű ráépíthető lenne. És olyan nincs, hogy csak egy szűk listáról csemegézünk, ha közpénzek elköltéséről van szó. Hiszen épp ezt kritizáltuk a balliberális kultúrpolitikában - és joggal.

Tehát azt szeretném kérni, hátrébb az agarakkal, lelkes és tehetséges művésztársak! Egy lerongyolódott országban élünk, ahol nem osztják-szórják a közpénzt a felelősen gondolkodó politikusok és állami vagy önkormányzati szervek.

Káel Csabának is meg kell értenie: nem a művészetét vonom kétségbe. De úgy működik ez, mint a reklámszakmában: neve fémjelez valamit, és ha ez nem tetszik neki, akkor azon dolgoznia kell, hogy ez az imázs megváltozzon. Jó módszer erre, ha nem az ő neve hangzik el az első fideszes kulturális közpénzosztás kapcsán.

Névtelen írta...

agyonköpködni a nyomorultat!!!