2014. október 14., kedd

Napi szobéria: Mr. és Mrs. Columbo étterem és Söröző

Ráadásnak ez az igénytelen tábla...
Kis nép sikerélményéhes nyomorában nagy hősöket lop magának, elvégre Peter Falk nagyapja esetleg (úgymond) magyar volt, bár egyesek szemében inkább zsidó.

Szegény Columbo aka Peter Falkról mindenki igyekszik lehúzni a lehúzhatót, a dicsőséges belvárosi expolgármester, Rogán Toncsika által szoborállításig fokozott hazugságot urbánus legendát is a Várnegyed tövében is megnesszelte egy korszellemre érzékeny etetőipari vállalkozó.

Több hírportálon és a Nemzeti évfordulóink 2008-as kiadásában is megjelent az a nem bizonyított állítás, hogy rokonsági kapcsolatban (dédapja) van Falk Miksa (1828-1908) magyar politikussal, újságíróval és íróval. A családfakutatók a névrokonságon kívül más kapcsolatot nem találtak közöttük.
(wiki)

Ugyanitt szegény Hrabal nevével probálnak eladni mindenféle söröket.


Kedves vendégeink!

Mr. & Mrs Columbo néven az I. kerület Szarvas tér 1. alatt várunk mindenkit.

Konyhánk kínálata változatlan, sörválasztékunk jelentősen bővült!

Megközelíthetőség: 5, 178, 86 buszok szinte az ajtónkban állnak meg, az erzsébet hídon átjövő összes busz, a Dunaparton járó villamosok, + a 18-as villamos nagyon közel állnak meg, taxival érdemes az Attila út 13. címet kérni.
Columbo, étterem, Buda, Budapest, Peter Falk

Columbo, étterem, Buda, Budapest, Peter Falk

7 megjegyzés:

Sanci írta...

Kolumbó igenis magyar volt, sőt ősmagyar. Aki mást mond, az zsidó vagy néger, esetleg cigány!

Névtelen írta...

Vajon milyen sötét gasztronómiai titkokat rejt az étterem konyhája? :)

ss bájreut írta...

nagyon jó hely, egyszer ott aludtam a Vérmezőn

Névtelen írta...

egyszer ott aludtam Peter Falkon

négerfasz írta...

ki ez a Columbo? Valami színész a hanyatlóból?

Névtelen írta...

Ahelyett, hogy bementél volna, ittál volna egy sört, és rájöttél volna, hogy miért Hrabal nevével akarnak eladni mindenféle söröket, csak annyira futotta, hogy írásos nyomát hagyjad annak, hogy egy jókora suttyó vagy. A Columbo hosszú évek óta működött az Aradi utcában a Nemzeti Nyomozó Irodával szemben, ahol a nyomozó urak-hölgyek kedvelt helye volt, hence the name... A sörök pedig, hát edukáld magad kicsit, a Postrizinske sörök, amiket ott csapolnak, a nimburki sörgyárban készülnek, ott, ahol Hrabal felnőtt, és ahonnan számos történetének alapja származik, a Postrizinske a Sörgyári capriccio eredeti címe... Mit is mondhatnék még? Legyél alaposabb, ne fikázz tudatlanul.

Unknown írta...

Jók a cseh sörök és jók a batyuk. Mi kell még?