2014. március 22., szombat

Hallelujah: Ma nyit az Olimpia Park (újabb elkúrás világfővárosunkban)

Rácsok, rácsok, rácsok, bizonyára A MI ÉRDEKÜNKBEN.
Döcögős műkő burkolat, ezen sem fognak gördeszkázni a lármás  kis köcsögök.
Reciklált esővízzel öntőzni? Önfenntartó park? Ez Magyarországon egyelőre nem elvárás. Néhány napelemmel és egy földalatti ciszternával a park bekerüléséhez mérten (jaj, haverok) picsakis összegért kiváltható lett volna a fűnyíró benzinje és az öntözőrendszer vize és energiája. Van ez így. Madárbarát a kert?

Masszív beton és bádoggal fedett épület: gratulálunk, előre, magyar építészet, előre a múltba.

A nemzetiszínű olimpiai ötkarikás giccset és magyar faszhelikoptert már csak a klasszikus "Magyar égre magyar csillagot" követheti. Én szóltam, ezek megcsinálják.



Betonra rakott díszkő: értelmetlen. Nem szellőzik a talaj, nincs vízáteresztés,,mesterségesen kell a fákat öntözni.

"Nemzeti" giccsparádé, egy nemzetközi jelkép kisajátítása, szembehúgyozva annak nemzetközi, univerzális szellemiségét



"Állok a pusztában, gatyám lobog.
Seggem kilóg, gyomrom korog.
Nézek a magosba, gondolok nagyot!
Magyar égre magyar csillagot!
Nyugati szél fú, délibáb ragyog.
Magyar vagyok, szittya vagyok!
Nem vágyok sokra, de egyet akarok:
Magyar nemzeti hip-hopot!
Magyar nemzeti hip-hopot!
Magyar nemzeti hip-hopot!
Magyar nemzeti hip-hopot!"
Magyar Nemzeti Hip-Hop-ot!

a 16. fajta belvárosi kukadizájn

a 16. fajta belvárosi paddizájn: é.ppen mikor mi van raktáron a cimbinek?

Beton és Bádog
  harisnyaszaggató bokrok

frissítés: szűros-tüskés bokrokat telepíteni a parkoló köré: zseniális. Itt valaki nagyon utálta az autótulajdonosokat. 

mno:
Szombattól újra látogatható a megújult Olimpia park a budapesti belvárosban. Rogán Antal (Fidesz-KDNP), az V. kerület polgármestere pénteken a helyszínen arról számolt be újságíróknak, hogy a belváros legnagyobb közparkja Észak-Lipótváros több utcájával együtt újult meg 1,8 milliárd forint uniós forrásból. A beruházás a teljes Széchenyi felső rakpartot, a Falk Miksa, a Stollár Béla, a Markó és a Balaton utcát, valamint a Balassi utca Kossuth tér felőli részét érintette.
A költségek mintegy harmadát a park megújítására fordították, 12 ezer négyzetmétert újítottak meg, 4500 négyzetméteren zöldfelületeket alakítottak ki és 41 új ültetésével 150-re nőtt a fák száma.

A polgármester kiemelte a park Duna felőli bejáratánál álló szimbólumszobrot, az olimpiai ötkarikát, amely egyfajta előkapu és a budai rakpartról is látható. Az építmény rövidesen díszvilágítást is kap. Rogán Antal jelezte: a szobrot azért festették nemzeti színűre, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jogdíjat akart volna kérni a hivatalos öt szín használatáért.

A megújult Olimpia park


A parkban a korábbi kőtábla helyett egy úgynevezett látványbeton elem tünteti fel az olimpiai aranyérmes magyar sportolók nevét.

Rogán Antal szólt arról is, hogy a többfunkciós közparkban a gyerekek védőburkolattal ellátott játékokat és sportpályát találnak; van pihenésre kialakított füves terület, a déli részen pedig egy korszerű kutyafuttatót hoztak létre, kutyáknak kialakított ivókúttal.

A körbekerített Olimpia parkot sötétedéskor zárni fogják, a rendre és a tisztaságra pedig két parkőr ügyel - tette hozzá a polgármester, kiemelve, hogy nyilvános mosdókat és pelenkázót is kialakítottak a területen.

Rogán Antal jelezte azt is: a park egyik bejáratánál beépített párakapu üzemel majd a nyári időszakban.


Rogán Antal megszemléli a kutyaitatót (hirado.hu)

A közismerten sportos testalkatú Rogán Antal és a piros-fehér-zöld olimpiai ötkarika (hirado.hu)
.........
frissítés: új fotók olvasóinktól, akik nem érezték fontosnak, hogy megemlítsük a nevüket:


Az átadáson Schmitt Pál volt államfő, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke úgy fogalmazott: a megújult park azt hirdeti, hogy a sport örömforrás. 

„A piros-fehér-zöld színű, az olimpiai ötkarikát ábrázoló alkotásról szólva hangsúlyozta: ez a világ egyik legismertebb szimbóluma, amely arra az univerzalitásra utal, hogy az olimpiai mozgalom mindenkié. Ez a térplasztika egyúttal kifejezi a magyarok büszkeségét az ország olimpiai bajnokaira.” (pestisrácok)




Banksy









5 megjegyzés:

Varga Bálint írta...

Elég szerencsétlen gyökér vagy, hogy mindent csak fikázni tudsz. Szerintem önmagaddal vagy elégedetlen és ezt kivetíted a világra. Kezeltesd magad, vagy költözz el egy másik országba. Mindannyian jobban járnánk!

Gyurcsány Ferenc írta...

Kedves Bálint, ugyan-ugyan, még hogy csak fikázni tudok! Dicsérni is! Most például kapsz egy simisimit a hét kommentjéért, amiért érvelés helyett külföldre deportálnál, amiért kiröhögöm a parkot. Ez van, tehát ezt kell szeretni, kedves Bálint? Aki kritizál, az nyilvánvalóan gyökér és elmebeteg (CCCP, megvan?), hiszen itt élünk a lehetséges világok legjobbikán. Elmész te a nemzetiszínű Orbánseggbe, dugónak, te szervilis blogparazita.

Névtelen írta...

hócipő. A valóság a blogban bemutatottnál is rosszabb http://www.hocipo.hu/content/view/14398_betonpanorama_olimpia_park

Orbán Viktor írta...

Majd jöhet a helyreigazító cikk, amint veszed a fáradtságot és utánanézel a dolgoknak. Egyelőre kuka amit összehordtál.

Névtelen írta...

Ronda, innen is kiirtottak pótolhatatlan fákat. Börtönrácsok veszik körül, Dunára rálátás nuku. Ocsmány, undorító. Rendőrjárőrökkel teli, félnek, hogy valaki még megszólja. Tájképbe illeszkedő fostos karikákkal. Rémálom.