2013. május 18., szombat

Hajdú-Bét vádak: élő adásban reagált Bajnai Gordon (ATV)

Magyar Kétfarkú Kutya Párt tüntetés
kép forrása: index

mologyetz a fészbúkról:

Csak halkan kérdezem, hogy Titeket meggyőzött az Atv-s Bajnaival készült promóinterjú?

Az egyik alákérdésre, hogy mi van akkor, ha nem ő lesz a miniszterelnök, hanem csak kisebb pozícióban tud együtt uralkodni (eredetiben: dolgozni) azt a választ tudta adni, hogy ő nem gondolkodik kudarcban, csak sikerben.
- Hm, csak én emlékszem rosszul, hogy még nincs miniszterelnök-jelöltje a pártjának vagy civiljeinek vagy mi a frászának, amije éppen van neki?

Aztán nagy tiszteletköröket leírva, egy "bővített mondat erejéig" kitérnek a Hajdú-Bét ügyeire is. Bajnai, miután nem cáfolja a hírt, hogy mindenkit továbbra is beperel, aki csak egy kicsit is rossz fényt vet rá, elmondja, hogy ebben a dologban hibás volt

kép forrása:
MKKP
1. az akkori kormány, mert a konkurenciát támogatta
(- Mindjárt néven is nevezi a bűnöst: Bábolnát, amely Bajnai cégének kinyiffanásával szinte egy időben került csődeljárás alá. Ez mit jelent, kedves Dr. Watson? Ön, mint rettenthetetlen bolgárúr-rajongó, az ellenzéki finom ember, aki csak Atv-t néz, és azt is csokornyakkendővel és külön erre a célra tartott pápaszemmel, biztos tudja a választ.
- Mr. Holmes, ebből is láthatja, hogy mennyivel tisztességesebb volt a Miniszterelnök Úr. Nem közpénzt vett igénybe a krach-hoz, hanem nagy- és kisbefektetők, szerencsétlen beszállító gazdák privát tőkéjét és munkáját.
- De Watson, nem ciki egy kényes ízlésű öltönyös menedzsernek számonkérni az államon, hogy nem injekciózott közpénzt egy megszületésétől fogva veszteséges magáncégbe?
- Dehogy. Mint látja, a kálvini predesztináció mozgatja isten gazdaságát. Bábolna kapott és elbukott. Aki mankót kap a gyenge lábai alá, azt azért támogatják, hogy veszítsen. Tudta ezt a drága Miniszterlenök Úr és inkább gipszet igényelt, hogy aztán csak az övé legyen egyedül a felelősség.
- Akkor miért perel be mindenkit?
- Hogy ők is megtanulják, mi az, hogy felelősség.
- Ah, így mindjárt más...)

2. hibás volt Kína, mert onnan jött a madárinfluenza
( - Watson, érdekes összefüggés, nemde? egy óriási konkurens libanevelde kiesése is gond lehet?
- Ugyan, Mr. Holmes, attól tartok nincs önben kellő empátia egy aranyszívű üzletember kellő megítéléséhez: egy baloldali cégvezető szolidáris a konkurenciával és inkább tönkrevágja a saját cégbirodalmát, nehogy aztán konjunktúralovagnak bélyegezzék.
- Ah így mindjárt más. Ki gondolta volna, hogy ebben a barbár világban is vannak kifogástalan úriemberek?)

kép forrása:
MKKP
3. és hibás volt az akkori (természetesen Orbán-) kormány még egyszer, mert duplájára emelte a minimálbért és így szegény templomegere Bajnaiéknak minden vagyonát felemésztette a megnövekedett bérkeret
( - Watson, egy balos üzletember miért very nagydobra, hogy éhbérért alkalmazta az embereit, akiknek a munkahelye nem sokra rá meg is szűnt?
- Mr. Holmes, Ön megint kicsinyes. Talán hagyná, hogy az ellenséges média fordiánus elhajlással vádolja? Ha Ön a legtisztább krisztusi és marxi elveken dédelget egy céget, akkor tudja jól, hogy az alkalmazottak tartása már önmagában kizsákmányolás. Akkor hát miért kövesse azt az imperialista logikát, amely némi többlet fizetés árán igyekszik elhomályosítani az elnyomottak osztálytudatát? Nem akarta júdáspénzzel kiszúrni ez a jóember a nyomorultak iszamos szemeit. Tudják csak meg, hogy hol a helyük a kegyetlen vállalati hierarchiában, mert ez edzi meg az ő parasztproletár szívüket.
- Ah, így mindjárt más...)

4. ezen felül hibás volt az akkori kormány (itt bizonytalan, hogy melyik), mert biz' hajdanában-danában szuper erős volt a forint (ugye milyen fura érv ez a mai córeszben?), amely visszafogta az exportot.
(- Watson, ugye jól tudom, hogy az különbözteti meg a kapitalista karvalytőkést a kommunistától, hogy az egyik a rossz körülményeket veszi adottnak, a másik meg előbb megpróbálja betiltani azokat az átkozott külső körülményeket, majd bebörtönözni ill. főbelövetni, majd - ha már az sem segít - akkor vezércikkben kipellengérezni a Pravda első oldalán, hogy miért marad el ezen a héten is a kommunizmus?
- A válságban, Mr. Holmes, a kapitalista is betilt, szorgosan börtönöz, lő agyon, ameddig csak kitart a tár és sírja tele a Wall Streeet Journalt, esetleg még felbérel pár barna inges security-t, hogy velük magyaráztassa el a bérrabszolgáknak, hogy miért marad el ezen a héten is a szociális reform.
- Ah így mindjárt más...)

Hölgyeim és uraim, egy kudarcaiért az Égre és a Poklokra mutató külső kontrollos technokratából nem lesz sosem jóléti rendszerváltó, szociálisan érzékeny, ízletes és zamatos libamájpástétom, hanem egy jó avas, orbán-utóízes hitler-szalonna.


Nincsenek megjegyzések: