2013. május 26., vasárnap

Anarchisták Közössége: "Egyik sem" opció a szavazás bojkottja helyett


A 4K után egy újabb protestbrigádot sikerült a facebook sötét mélységeiben lelni, ők is realistán látják, hogy a politika a gengszterek nagyfiúk homokozója, parlamentesdivel lófaszt sem lesz itt bármilyen változás a vályú környékén. És az megvan, hogy "a konkrét elképzelésünk az, hogy az összes rendőrség és bíróság helyére ingyenes, nyilvános WC épüljön." Puszilgatnivalóan aranyos brigád.

Követeljünk "Egyik sem!" opciót a szavazólapra!

Az Anarchisták Közössége egy olyan akciósorozatot indít, melynek célja, hogy felkerüljön az "egyik sem" opció a szavazólapokra. Elegünk van a pártokból, a négy évente megválasztott diktátorokból, és abból, hogy mások irányítják az életünket! A politikai döntések RÓLUNK szólnak, a MI életünket befolyásolják, legalább annyi jogunk van dönteni, mint a vezetőnek kinevezett személyeknek.

A politikusok milliószor bizonyították, hogy nem méltóak a bizalmunkra, visszaélnek a hatalmukkal. Követeljük, hogy a szavazólapon olyan lehetőség is legyen, melyen nem jelölünk meg pártot, sem személyt, csak magunkat, a társadalom összes tagját. Abban az esetben, ha ez az opció kapná a legtöbb szavazatot, a politikusok mind eltakarodnának pártjaikkal együtt, és egy olyan rendszer váltaná fel a jelenlegi diktatúrát, melyben minden ember szavazhat az őt érintő dolgokról.

Társaimmal, az Anarchisták Közössége csoport szervezőivel több városban szavazócédulákat osztunk, melyen rajta lesz ez az opció, valamint a nagy pártok nevei. Nyár végéig gyűjtjük a szavazatokat, nyár végén pedig a Parlament előtt összeszámoljuk őket. Az itt kialakult eredményt mi sem tekintjük hivatalosnak, ez inkább egy egyszerű utalás arra, hogy a demokrácia, azaz a népuralom így lenne teljes.

Az időpontnál feltüntetett dátum módosulhat, egyelőre nem végleges!

Követeljünk "Egyik sem!" opciót a szavazólapra! event a fészbúkkon


Az Anarchisták Közössége néhány tagja a hónap végén több városba is elmegy, hogy szavazatot gyűjtsünk az "Egyik sem" opcióra. Célunk minél több helyre eljuttatni az általunk szervezett "Egyik sem opciót a szavazólapra" esemény üzenetét, hogy máshol is támogatókat szerezzünk az akciónak.

05.25 - Pécs
05.26 - Szekszárd
05.27 - Dunaújváros
05.30 - Kecskemét
05.31 - Szolnok
06.01 - Miskolc

A pontos helyszínt mindig, aznap kirakjuk az esemény alá kommentben.

........................................................................


Az Anarchisták Közössége alternatívája 

Érthető, ha sokakban felmerül a kérdés, mit akar az Anarchisták Közössége, milyen alternatívát mutatna a pártok és a parlamentáris demokrácia helyett. Az akció nem kizárólag a pártok ellen szól, sokkal inkább egy olyan társadalmi rendszer felépítéséért, melyben minden ember dönthet az őt érintő dolgokról.
Nagyon bízunk abban, hogy akikhez eljut az esemény, akik hallanak az akcióról, azok képesek és hajlandók elgondolkodni azon, hogyan tudnánk pártok nélkül élni és szerveződni. Mi azt valljuk, hogy a társadalom hierarchia nélkül is képes megoldani saját problémáit, sőt, minden esetben célravezetőbb a társadalmi összefogás, a kölcsönös segítségnyújtás, mint a fentről irányított diktatúra.

Egy megfelelően szocializálódott társadalom képes közvetlen demokrácia alapján meghozni döntéseit, meghatározni saját szabályrendszerét, és felépíteni egy olyan rendet, melyben a közbiztonságot és a másokkal való törődést nem törvények és jogok szabályozzák, hanem maga az emberi összetartás. Épp ezért szakítanunk kell a kapitalista nézetekkel, amely pénz és vagyon alapú értékrendet épít fel az emberekben, ezzel ellehetetlenítve az emberi összefogás esélyét.
Hosszútávú célunk nem kizárólag a parlamentáris demokrácia lecserélése, hanem minden hierarchia eltörlése, legyen szó a politikáról, munkahelyekről, vagy bármi egyébről. Olyan világot akarunk, ahol az emberek nem egymás felett, hanem egymás mellett állnak. Olyan világot, ahol az emberek megfelelő nevelést kapnak, megfelelően szocializálódnak és nem a vagyoni értékeket becsülik a legtöbbre. Olyan világot, melyben az emberek nem ártanak egymásnak, nem pusztítják egymást, mert tudatosak, a szűk családi nevelés helyett mindenki segítene a fiatalság nevelésében, így létrehozva egy összetartó társadalmat. Olyan világot, melyben az emberi értékrendet és az erkölcsöt nem fertőzi meg a politika és a pénz.

Ez az a világ, melyet egyik párt sem tud nekünk elhozni. Ezt kizárólag mi valósíthatjuk meg, a társadalom tagjai. Nem hagyatkozhatunk vezetőkre, nekünk kell döntenünk az életünkről, nekünk kell létrehozni olyan életkörülményeket, amelyben szívesen élünk.


https://www.facebook.com/groups/anarchistakkozossege

The Falling Soldier

3 megjegyzés:

pretty írta...

Véleményem szerint is akkor lesz demokrácia,ha az emberek képesek lesznek a környezetükből kiválasztani a megfelelő embert képviselőnek.A pártok által jelölt és megválasztott képviselő a párt vezetőinek elképzeléseit szavazzák meg és nem a lakosság érdekeit képviselik.A pártok csak arra jók,hogy az embereket ellentétes táborokra osszák és a pártvezetők jól éljenek.

BB írta...

lájk :)

A politikusok szervezett bűnözők bűnözők, akik a pártoknak nevezett gengszterbandákba tömörülve egy egész ország ellopását tűzték maguk elé célként.

egy kis VulgárWeber

Béci írta...

Hát.. támogatom az ötletet, sőt.. Üdv: Egyiksem Párt.