2008. november 19., szerda

Badacsony Borozó: A "Havas"

Badacsonyi Borozó
1056 Budapest, V.kerület
Havas utca 7.
Budapest, Magyarország
Telefon: 266-4713

"A Havas"

Nézzünk szembe a tényekkel: lepratelep. Viszont a Váci utca mellett helyezkedik, atombombatölcsérnyi körzetben nincsen olcsóbb hely, amióta az Izsáki borozó megszűnt. Persze, a IX. kerületben, a Vásárcsarnok környékén akadnak versenytársai, de itt, a Vácitól két behányásra csodaszámba mennek az árai. Erős gyomor, olcsó árak, helyi hajléktalanok. Estefelé szkinhedek és szakadt egyetemisták. A bor tablettás, szuiszájd hajlamúaknak, valamint a borhamisító maffiától nem félő, ugyancsak szuiszájd hajlamú fogyasztóvédelmi ellenőröknek szeretettel ajánlgatjuk.Figyelem, frissítés (2008.12.14):
Neves alkoholszakértőnk, Kovács Alfréd beszámolója következik:

Dohos pince, alászállás a tudat mélyrétegeibe, tévelygés a való világ félhomályában, kábító folyadékok kigőzölgése, legális kábítószerek rákos miazmája, ragacsos asztalok. Televízió a falon tájékoztat, valamint szórakoztat. Csilivili játékgépek élősködnek a szürke arcúak reményéből. Huxley szomorú.

Vendégkör: Roncsfilm + Bizottság. Ippeg egy parázs vita közepébe csöppentünk, amely keretében többször elhangzott fortissimo: te engem ne manipulálj! Késelés nem volt.
Sörárak: békasegge (perszehogyberúgtunk, naná, juhé, Viktor megkérte kolléganője kezét, majd határozott léptekkel bebaktatott húgyozni a női klóba, ahol heves ellenérzéssel találkozott).
Kló: a maga lepusztult módján tiszta, sőt papír is van (a női wc – Viktor tájékoztatása szerint - hasonlóan rendezett ürítkezési feltételekkel bír).
Hangulat: autentikus, mert magyar, hundertprocent. Ha az ír kocsmák mintájára mi is szeretnénk jellegzetesen magyar kocsmákkal (magyar kocsma-franchise, a Fidesz-kormánynak voltak hasonló ötletei) telehinteni a világot, akkor annak valahogy így kellene kinéznie-benéznie.

Végül is semmi spéci, ezekből a lepukkant kocsmákból Pannóniában tizenkettő egy tucat, etcetera. Viszont étkezni is lehet, a kaját a szomszédos, a Váci-utca sarkán levő vendéglátó (Galilei) konyhájából hozatják! Figyelem: a Váci-utcai árak töredékéért lehet itt étkezni, ha az ember megbirkózik az itteni geopolitikai valósággal. Sajnos, későn érkeztünk (Uraim, ne igyanak több Unikumot ebben az állapotban!), úgyhogy nem volt már konyha, de ha valaki tesztelt már ott, mi szívesen fogadjuk megfigyeléseit.

Reménytelen keresgélés az autentikus magyar hely után.

Nincsenek megjegyzések: