2013. október 26., szombat

Napifasz: Habony Árpád, a gyalogos-autós békés egymás alatt élés prófétája

"egy idős férfit leütött, annak feleségét pedig hasba rúgta, mert leléptek elé az útra"
És a bevásárlókocsijukat is jól megtapodta a szemtelen nyuggeroknak.

Orbán tanácsadója.
Habony kendóban háromszoros magyar bajnok, és 1997-ben csapatban világbajnoki címet is szerzett.

"Magyarországon annyi surmó, agresszív, kivagyi faszkalap él, hogy exportra is jutna"
Pintér Sándor, 
alkoholista a Katapultban

forrás: hvg

forrás: hvg

Perrel fenyegeti a hvg.hu szerkesztőséget jogi képviselője útján Habony Árpád. Orbán Viktor kommunikációs tanácsadójáról kedden este készültek képek egy budai étterem előtt, ahol információink szerint többek között Hajdú Péterrel vacsorázott. (forrás: hvg)

2006. november 4-én reggel a XII. kerületi Monda utcában egy Lexus dzsip hajtott nagy lendülettel a Szilágyi Erzsébet fasorral párhuzamos szervizút felé. Ezen a szakaszon a megengedett sebesség 30 km/óra. A volánnál az első Fidesz-kormány bukása óta Orbán Viktor személyes tanácsadójaként ismert Habony Árpád ült. (A Habonyról készült portrénkat lásd: Az árnyékelnök, Magyar Narancs, 2011. szeptember 1.) Miután észlelte, hogy a kereszteződésben két gyalogos épp átkelni igyekszik, a sofőr mintegy 10 méterre az utca végétől dudálni kezdett. A Lexus alig lassított, a házaspár sétatempóban mégis átért az utca túloldalára. A sarokhoz érkezve Habony lehúzta az ablakot, és - az esetet követően a XII. kerületi rendőrkapitánysághoz benyújtott feljelentés szövege alapján - megjegyzést tett a sértettekre, kioktatta őket arról, hogyan közlekedjenek, "ha ő jön az utcán. Azt mondta, legközelebb nem fékez, hanem elüt."

Az irat szerint rövid szóváltás alakult ki a felek között, miután a későbbi sértettek - az ötvenes évei közepén járó K. Sándor és felesége, P. Erzsébet - megfordultak, és haladtak tovább a járdán. Habony azonban kiszállt az autóból, és utánuk eredt. A feljelentés tanúsága szerint a későbbi vádlott beletaposott a házaspár bevásárlókocsijába, ezután egy ütéssel leütötte K. Sándort, aki hanyatt esett; majd hasba rúgta a férje védelmére igyekvő P. Erzsébetet. Ezután Habony visszaszállt a kocsiba. Közben K. Sándor feltápászkodott, hívta a rendőrséget, és a jármű elé állva igyekezett megakadályozni, hogy a sofőr elhajtson. Habony kikerülte K. Sándort, és dzsipjével távozott a helyszínről, nem várta meg a rendőrök kiérkezését.



A sértettek az esetet követően azonnal feljelentést tettek a XII. kerületi rendőrkapitányságon. A beadványhoz csatolták a keletkezett sérülésekről készült felvételeket, tudatták az illetékes hatósággal a dzsip rendszámát és részletes személyleírást adtak a tettesről. K. Sándor "bal járomcsontját és fülét érte az ütés, ami kb. fél alma nagyságúra duzzadt és dereka is meghúzódott". P. Erzsébetnek jobb combhajlatban, illetve lágyéka környékén keletkezett "duzzanat és horzsolás, valamint petefészek környéki fájdalom miatt a járás is fájdalmas" a számára. (magyarnarancs)

kapcsolódó:

Breaking News: Habony Árpád új frizurát csináltatott

 



Nincsenek megjegyzések: