2013. október 23., szerda

Az Új Hajnal Rend a budai rakparton

A vizuális környezetszennyezés új versenyzői az Új Hajnal Rend, a szögletes logók és a szabadkőművesség rajongói. Valamint az erényekhez igazítják döntéseiket és nemes életet próbálnak élni egy nemtelen korban: ennek egyik módja a matricázás a Világörökség kellős közepén, mint nemes élet nemes tette.





Ha körbetekintünk, láthatjuk, hogy a mai ember olyan, ahogyan beszéltem róla. Önző, kapzsi, és folyamatosan próbál többnek látszani, mint ami. Ez tükröződik vissza korunk arculatáról is. Az autóink űrhajónak mutatják magukat, a piacokat üvegpaloták váltották le, napjaink populáris öltözködése és zenéje is csak csillogás, siker, dominancia. De nem volt ez mindig így. Csak tekerjük vissza a naptárunkat             70-80-90-100       évvel. Vagy tovább. Nézzük meg eme korok építészetét! Nézzük meg az összes külsőséget! És miután láthatjuk, hogy a külsőségek mennyire mások, hogy van tartalmuk, nézzük meg, mi volt a kor kiemelkedő embereinek életfilozófiája! Mert nem a “Carpe diem!” Egykor valakik felemelték ezt az országot! És láthatjuk, másról kellett, hogy szóljon az élet, mikor megépült a Vár, a Hősök Tere, a Lánchíd, mint ma, mikor megépült a Mammut, a Westend… Régen ez a föld az erény, a hősiesség, a diadal, a kultúra földje volt! Régen, azt gondolom, hasonló motivációjú volt itt az ember, mint ami hajtja rendünket is. És habár már menthetetlennek tűnik régi nagyságához képest, de életünk hajtóerejének, szemünk előtt lebegő célnak, melyért fejlődünk, küzdünk, harcolunk, 1100 éves dicső nemzetünk felébresztését tűztük ki.
Ezért hát nem érdekel minket a mai világ értékítélete felettünk, mert látjuk, hogy a világ siklott ki, és nem mi! A mi szemünkben a tömegek élete a nem normális, a bohóckodás, és az értelmetlen vergődés. Ami érdekel minket, az az, hogy saját morális mércénk szerint megtettük-e, amivel tartozunk Istennek azért, mert azt az ajándékot adta nekünk, hogy felébredhettünk ebből a rémálomból, és eszközt adott a kezünkbe ahhoz, hogy másokat is felébreszthessünk.
Ez a Rend.

 Scheer-Komjáthy Ádám

Forrás: Hírhozó





Kiváló Áruk Fóruma
forrás: retronom
 Χρυσή Αυγή, Hriszí Avjí

Nincsenek megjegyzések: