2011. június 18., szombat

Meleg Méltóság Menete 2011

Amor omnia sustinet – A szeretet mindent elvisel

Hétvégi programajánló

A kutatás 6000 pedofil ügyről tud az utóbbi 50 évben, amely alapján a papok 5 százaléka keveredett pedofil kapcsolatba gyerekekkel. A kutatás egyébként csak a 11 éven aluliak megrontását nevezte pedofilnak. Az áldozatok 51 százaléka azonban 11 és 14 év közötti volt. A tanulmány 149 papot nevez komoly megrontónak.
A katolikus egyház 3 milliárd dollárt fordított a pedofil ügyek megoldására, perekre, amely összeg egyébként néhány egyházkerület anyagi csődjéhez vezetett. (index)

A Magyar Katolikus Egyház
Pedó és Homó tagozatának képviseletében
Mayer Mihály pécsi ex-püspök is felvonul.
Vagy nem.


félelem nélkül csókoljál a
jobboldali utcai terror ellen
MOST TE JÖSSZ!


Hangosan, színesen, táncolva, énekelve, zenélve, korlátok nélkül, Mari nénit kézenfogva, nőnek öltözve, angyalszárnyakkal, táblákkal, síppal, dobbal, együtt, biciklin, mosolyogva, boldogan vagy ahogy csak akarjuk.


Ez nem csak a melegekről, leszbikusokról, bisezxuálisokról, transzneműekről szól. A felvonulásnak mindenki számára üzenete van. Meg kell tanulnunk elfogadni egymást de leginkább saját magunkat.


Mindenki aki támogatja az egyenlőséget, hisz abban hogy a sokszínűség olyan amit értékelni kell és nem megvetni, jöjjön el. Egy kicsit mindenki más. Ez az alkalom amikor ezt ünnepelhetjük és tehetünk azért, hogy együtt minél többen felhívjuk a különbözőségre és ennek értékére a figyelmet.


Természetesen a csodát magunktól kell várni nem mástól. Ne várjuk, hogy a helyzet megváltozik, mert nem fog, hacsak mi nem teszünk valamit, azért hogy megváltozzon.


Nem a felvonulások sokasága fogja megváltoztatni a világot mert azt mi magunk tehetjük csak meg de egy jó lehetőség, hogy felhívjuk az emebrek figyelmét, hogy megismerjük egymást hogy ünnepeljünk, hogy jól érezzük magunkat és hogy együtt sokan emeljük fel a hangunkat a sokszínűség értékére.




Információkat a felvonulásról az alábbi elérhetőségen kaphattok.
Akik szívesen segítenének, akár a szervezésben, ott a helyszínen, támogatásban vagy bármiben, írjanak. Előre is köszönöm.


Rózsa Milán
milan.rozsa@budapestpride.hu
http://www.budapestpride.hu/program/meleg-meltosag-menet-most-te-jossz




antimeleg 2010
IT'S YOUR TURN!


and for Those who don't speak hungarian:


Even if you come from abroad I hope you can join the Hungarian Gay Pride. Every support is needed in these dark times.
The march will be held on the 18th of June 3pm.
Meeting point is next to the Heroes square at teh beginning of Andrássy avenue.


if you have any question or you could support the march in any other way, do not hesitate to contact me. Thank you in advance


Milán Rózsa
milan.rozsa@budapestpride.hu
http://www.budapestpride.hu/en/event/budapest-pride-march-its-your-turn



Meleg Méltóság Menete 2010.07.10 + Meleg Méltóság Menete 2009 (1. részlet, 2. részlet)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Élt egy úr a messzi Győrbe',
bele volt zúgva egy őrbe.
Szólt: "Szeress, fegyveres!
Légy hozzám egyenes -
de azt se bánom, ha görbe