2010. március 5., péntek

Raiffeisen vs. Budavára

Várjuk a talajcsúszamlást, de most nem politikai értelemben.

Kis csermelyek áztatják a Raiffeisen Gödre néven elhíresült hatalmas sebet Budavár oldalában. Még úgy-ahogy tartja magát az oldalfal, bár már a terepet őrző cég elvontatta a lakókocsiját. Egy csöpp, két csöpp: ketschup.

blog, Budapest, dr. Mezős Tamás, mélygarázs, UNESCO, Budavár, WiPark Garagen AG, Felcsúti Péter, földalatti parkoló, garázs, I. kerület, Palota út, Raiffeisen Ingatlan Zrt, Várgarázs, Várnegyed,  világörökség, Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, A mélygarázsra a budavári önkormányzat és az Oktatási és Kulturális Minisztérium közös tulajdonában lévő Budavári Vagyonkezelő és Innovációs Kht. írt ki pályázatot, amit a pénzügyi forrást biztosító Raiffeisen Ingatlan Zrt. és a majdani üzemeltető osztrák WiPark Garagen AG közös leányvállalata, a WIPark Budavár Garázsüzemeltetési Kft. nyert meg. A társulás kilencven évre kapta meg hasznosításra a föld alatti parkolóházat, melynek tulajdonjoga a magyar államé marad. Az üzleti titkok ismerete nélkül is világos, hogy a külföldi beruházóknak óriási hasznot hoz a mélygarázs.
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma a Kultúra Támogatásáért díjjal tüntette ki a Raiffeisen Bankot. (2006)

mélygarázs, WIPark Budavár Garázsüzemeltetési Kft, UNECO, világörökség, blog, Budapet, Budavár, WiPark Garagen AG, Felcsúti Péter, földalatti parkoló, garázs, I. kerület, Palota út, Raiffeisen Ingatlan Zrt, Várgarázs, Várnegyed, Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, dr. Mezős TamásAki ismeri a Raiffeisen társadalmi felelősségvállalástól és városszépítő tevékenységtől áthatott ténykedését, az bizonyára megérti, hogy a Raiffeisen Bank derék igazgatója, Felcsúti Péter elvtárs számára egy versikével kedveskedünk.

A verset egy bizonyos Roman Storkin, orosz származású és meglehetősen balsorsú vámpír írta a Tyutcsev nevű, XIX. századi albán költő véréből készült preparátumból ihletődve. Ezzel a verssel szeretnénk örömöt szerezni a Raiffeisen Bank menedzsmentjének, valamint a misztikus, felhőkbe vesző ZSEAOAI (Zseton Über Alles Anyámat Is) csúcsán éldegélő Felcsúti Péternek.

Sztasz Arhontoff

Mondd csak, miért, Vilag Foeneke
Tjukod bin ladenje szuerke?
Benny, Fizi, Ari - kik ezek,
Tán csak nem mind részvényesek?

Mér' tsuppogtatod ily gyoezhetetlen
A menázsit a kaszárnyában
Kit toemjénezel a sötétben
A MoszFőÉp kupolájában?

Poltok vaty. Sziel fú, hideg.
Szóma vág a képedpe.
De vityássz. Lápnyomod a szarban
Elsonnyadott mán, Világ Foeneke.



A képek a Raiffeisen Bank beruházásában készült óriási gödörről készültek, mely jelenleg összeomlással fenyegeti a Várat.

blog, Budapet, Budavár, WiPark Garagen AG, Felcsúti Péter, földalatti parkoló, garázs, I. kerület, Palota út, Raiffeisen Ingatlan Zrt, Várgarázs, Várnegyed, WIPark Budavár Garázsüzemeltetési Kft, mélygarázs, dr. Mezős Tamás"Egy mélygarázs építéséhez korábban ásott munkagödör miatt maradt támasz nélkül a budai Várban a Karakas pasa torony délnyugati sarka, amely alól egy mintegy két köbméteres alaptömb szakadt ki - közölte a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH). A hivatal elrendelte "az esetlegesen kialakuló életveszély" megelőzését, illetve felszólította az építtetőt és a beruházót a torony alatti földtömeg stabilizálására." (index.hu)

Tovább a Raiffeisen Gödörre (tavalyi felvételek), valamint a világörökség másik oldalán ténykedő Strabagra (szándékosan elkúrt rakparti súlytámfal?)

Az örökségvédelmi hatóság állásfoglalása szerint a garázs belsõ vasbeton tartószerkezetét 2009. június 1-ig kellett volna megépíteni, vagy a földet visszatölteni, mert az ideiglenes tartószerkezetet rögzítő hornyok statikai teherbírását júliusig garantálta egy szakvélemény. Ha a garázs visszatemetése mellett döntenének, akkor is meg kellene építeni valamilyen tartószerkezetet, hogy ne süppedjen be a Csikós udvar alatti domboldal. Felmerült, hogy az állam vásárolja meg a várgarázst, hiszen gazdaságosan üzemeltethetõ lenne, továbbá az eddigi egymilliárdos ráfordításból – elsősorban a régészeti feltárások kapcsán – már kifizetett háromszázmillió forintot. Az ingatlan állami tulajdonú, a befektetõ 60 plusz 30 évre szerzett vagyonkezelési valamint üzemeltetési jogot.

Budapest, Budavár, dr. Mezős Tamás, Felcsúti Péter, földalatti parkoló, garázs, I. kerület, mélygarázs, Raiffeisen Ingatlan Zrt, UNESCO, világörökség, Várgarázs, WiPark Garagen AG, 4 szintes, 400 férőhelyes mélygarázs épül a Budai Vár Krisztinaváros felé eső oldalán, a várfal alatt meghúzódó Csikós Udvarban. A garázsból 2 helyen liftek visznek majd fel a Vár területére. A környezetet rendezik, a mélygarázs tetején parkot kívánnak létrehozni.  A garázs megépítésének lehetőségét a Raiffeisen Ingatlan Zrt. és a WIPARK Garagen AG által alakított WIPARK Budavár Garázsüzemeltetési Kft. nyerte el. A cég 90 évig hasznosíthatja létesítményt, ami állami tulajdon lesz. Jelenleg régészeti feltárási munkák folynak, a kivitelezési munkák várhatóan szeptember végén kezdődnek, a mélygarázs átadását 2008. tavaszára tervezik.
A horgonyok megerősítését a Wipark Budavár Kft. elvégeztette. Költsége, ismereteink alapján, 160 millió forint volt. A műszaki átadás még nem történt meg, de a korábbi horgonyozási eljárás alapján a horgonyok statikai állékonyságának várható időtartalma egy év – tájékoztatta lapunkat a Magyar Nemzeti Vagyon-kezelõ Zrt. (MNV) kommunikációs osztálya. Azt is hangsúlyozták: a garázs visszatemetéséről nincs szó. Régészetileg ez az egyetlen hely a Palota negyedben, ahol a parkolást meg lehet oldani. Az eddig ráfordított költségek 800 plusz 160 millió forint elveszne, ráadásul az esetleges visszatemetés költsége is legalább 350 millió forint lenne. További gondot jelentene visszatemetéskor a tömörítés által keltett rezgés.

A Wipark Budavár Kft. szeptember végéig kért határidőt az új üzleti és műszaki ütemterv bemutatására. Az MNV jelenleg várja a cég képviselõinek tájékoztatóját, ennek ismeretében lehet a garázs további finanszírozásáról bármilyen döntést hozni. Csak a projekt esetleges teljes leállása esetén jöhet szóba a felek közötti elszámolás. (2009. szeptember, Heti Téma)


Nincsenek megjegyzések: