2012. március 17., szombat

Március 15-i katasztrófaturizmus tüntetések: Milla, Bartos és a szkinhedek

"Azt mondták a szervezők, hogy hangosabban beszéljek, mert az Astoriánál már nem hallja a tömeg" - mondta az egyik szónok, de minek, a Felszabadulás Ferenciek tere után már erősen ritka volt a forradalmár.

És Milyen Egymillió?

Simándi Szelim a titkos favoritunk, bár félig néger. Pozitív megközelítésben: félig magyar :) Mindegy, elég a galádságból, talán az egyetlen szimpatikus fickó a Millás keménymagból, jó demagóg képességekkel (ezt most nem pejoratívan értem, hiszen minden politikusnak jó beszélőkéje kell legyen), bár sok eredeti gondolatot nemigen találtam a beszédében. Mindegy, még csak 22 éves, nagy jövő előtt ácsorog.
Éljen a demokrácia! Éljen az egymillió! Éljen a nemzeti minimum! 
"Erőltetett, torzított torokhangok" - istenem, egyszer meg kéne írni, hogy a torokhangok, a feminin felhangok, az orrhangok mit is jelképeznek ebben hangok színházában. Olyan ez, mint a szelek palotája. 
(forrás: facebook)

az ott a Ferenciek tere
most már itt lenne az ideje valódi tüntetéseknek, nemcsak a népszínháznak (forrás: facebook)

Sok jó ember kis helyen is elfér (Erzsébet híd)
eh, újra ugyanazokkal ugyanitt október 23-án. egyhelybentoporgás. szerintem kár ezekért a költséges színpadi technikákért, elég lesz ugyanezeket a beszédeket leadni ezután minden alkalommal. ha így megy tovább minden, aktualitásukat úgy se vesztik (forrás: facebook)
bringások számát tekintve győzött a Milla
A Millások bringával közlekednek?
Jé, történtek dógok a millás színpad környékén is? Nekem ez majdnem teljesen kimaradt. Igaz, erőltetett, torzított, torokhangokra, meg transzpik alatt totyorgó népekre én is emlékszem. De lehet, hogy csak hallucináltam. Vagy csak túl megszokott volt, ezért föl se figyeltem rá :( (forrás: facebook)
A tüntetések miatti útlezárások miatt lélegezhetővé vált Budapest 
Nekünk, a hatalom nélkülieknek, civileknek, állampolgároknak kell megállapodnunk egy nemzeti minimumban. Egy olyan nemzeti minimumban, amit számon kérünk minden olyan politikuson, mozgalmon, párton és pártszövetségen, amelyik a szavazatunkra ácsingózik. És nem csak a szavazófülkében követeljük meg az ehhez való ragaszkodást, hanem előtte és utána is minden áldott nap.  (forrás: Simándi Szelim beszéde a tüntetésen)
gerilla reklám: Riddim Colony,
forradalmi fehérnégerek körszakállal és 848 forintos belépővel
Barátaim! Honfitársaim! Fiatal és idős, vallásos és nem vallásos, kisebbségi és többségi, jobboldali és baloldali magyarok!  (forrás: Simándi Szelim beszéde a tüntetésen)
A Duna utcában néhány Betyársereges motocsiklistát
baszogatott igazoltatás címén a rendőrség
Minden párt, amelyikben az elmúlt húsz év során megbíztunk, hatalomra jutása után egyértelműen bebizonyította, hogy a legfontosabb kérdésekben egyáltalán nem különbözik az elődeitől.  (forrás: Simándi Szelim beszéde a tüntetésen)
Addig igazoltatunk, míg meg nem unod
Először is: gyűlölik a civil kontrollt. A hatalmat olyan jutalomnak tekintik, amit a választók fejének elcsavarásáért kaptak ajándékba és felháborodnak, amikor számon kérjük rajtuk, hogy mire használják ezt a hatalmat. 
Másodszor: a gazdaságpolitikát a rövidtávú politikai és pénzügyi haszonszerzés eszközének tekintik, miközben az ország tönkremegy a választási ígérgetéshez igazított húzd meg – ereszd meg gazdaságpolitikában. 
Harmadszor: a strukturális reformokra a hatalmuk biztosítása után se erejük se ambíciójuk nem marad. A jelenlegi kormánynak ugyanúgy beletörik a bicskája minden érdemi változtatásba, mint annak idején bármelyik korábbinak.  (forrás: Simándi Szelim beszéde a tüntetésen)
Aszongya: "Ne bántsd a magyart, mert rosszul jársz"
Mennyire?
De mégis miről kell, hogy szóljon ez a nemzeti minimum? Mi kell, hogy az alapvető elvárásunk legyen bárkivel szemben, aki a közhatalom közelébe akar férkőzni?
Követelnünk kell a sajtó szabadságának garantálását! Ne forduljon elő, hogy egy újságírónak kell félnie a korrupt politikustól, viszont a korrupt politikus izzadjon és reszkessen és ránduljon görcsbe a gyomra, amikor egy újságíró faggatja!
Követelnünk kell a valós népképviseletet! Olyan választási rendszert kell elvárnunk, amelyik nem lehetetleníti el bürokratikus akadályokkal a kis pártok indulását és amelyikben a kormánypárti szavazat nem ér se többet se kevesebbet az ellenzéki szavazatnál!
Követelnünk kell a független igazságszolgáltatást! Nem hagyhatjuk, hogy az igazságszolgáltatás a politikai hatalom furkósbotjaként működjön, nem hagyhatjuk, hogy a bírói kinevezés a politikai lojalitás jutalmául szolgáljon!
Követelnünk kell az átlátható és demokratikus jogalkotást! Ne lehessen teljes társadalmi rendszereket meghatározó törvényeket fél nap alatt áterőszakolni a parlamenten! Ne fordulhasson elő, hogy a kormánytöbbség rá se bagózik a közjóra és a törvényeket önös érdekeket kiszolgálva személyekre és cégekre szabják!
Követelnünk kell az átláthatóságot! Egyetlen forint közpénzt se lehessen elkölteni anélkül, hogy amögött tényleges, valós és szükséges teljesítmény lenne! A közpénzek minden forintjának útja váljon láthatóvá és követhetővé mindenki számára!
Követelnünk kell a szolidaritást! Mert a társadalmi feszültségeket nem lehet újabb feszültségek gerjesztésével, kirekesztéssel és gyűlöletkeltéssel kezelni! 
Végül pedig! Követelnünk kell az Európai Unió alapértékei melletti kiállást! Nem engedhetjük, hogy kicsinyes politikai játszmák miatt kiszoruljunk abból a közösségből, ahová ezer éve tartozunk!  (forrás: Simándi Szelim beszéde a tüntetésen)
Kunkalapos nagyonmagyar betyár
Együtt kell kiegészítenünk és kidolgoznunk ezt a nemzeti minimumot, és együtt kell megkövetelnünk ennek az elfogadását. Egyenként és pontról pontra minden egyes olyan párttól, amelyik valaha is a hatalom közelébe akar kerülni.
Ezzel tudunk végetvetni annak, hogy a legkisebb rosszra kell szavaznunk. Ezzel tudunk végetvetni annak, hogy a választópolgár a tehetetlen baloldaltól a tehetetlen és ráadásul tekintélyelvű jobboldalhoz kell, hogy meneküljön, hogy végül onnan már csak a tehetetlen, tekintélyelvű és erőszakos szélsőjobb maradjon.
Vessünk véget annak, hogy a pártok diktálják a tempót!
Kényszerítsük választás elé őket: vagy megtisztulnak, vagy a történelem szemétdombján végzik.
Mindehhez viszont az első lépés az egymillió kiábrándult és kétségbeesett, de felelősségteljes én tenniakaró polgár összefogása.  (forrás: Simándi Szelim beszéde a tüntetésen)
na, ennyi volt
A nemzeti ünnepre hajat növesztett
Puszilgatnivaló Bartos Cs. István, sz Alternatív Köztársasági Elnökünk
Bartos Cs. István tanítványai körében
Bartos Cs. Istvánra figyel a nép
Bartosista kokárda

Bartos. Cs. István forradalmi tanításai
vonzzák a színes egyéniségeket 
A Milla szónokainak dagályossága
megviselte az idősebb Milla-rajongókat
Olasz importszónok az ellentüntető,
zsidózgató, buzizgató szkinhedtáborban

A távolról oly félelmetes nemzetinácikok közelről orrpiszkálva unatkozó és veszélytelen gyülekezetnek tűntek. Itt is a dagályosság gyilkolta a hangulatot.
"Menjünk nekik vagy menjünk Haza"Közben a bartosisták az
Ibolya szockódizájnú kocsmában
hallgatták a Mester útmutatásait
Háttérben erdővel
Végezetül összefutottam a hazafelé vánszorgó Dániel Péterrel.
Embert ritkán látni ennyire készen.
Elesettsége és magányossága
ezidáig ismeretlen érzést csíráztatott szőrös szívemben:
azt hiszem, h ezt hívják szánalomnak.
Végezetül egy lengyel baráti kölcsöntüntető érdekes táblával
A lengyelekre visszatérünk, sajtószemlézzük a Magyarországon kvázi betiltott magyar nyelvű ünnepi különkiadását a Gazeta Polskának (Lengyel Újság)


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

szokásos színpadi szófosás, unásig ismert közhelyek, leharcolt pikó, rendezői igazolványért kordonnál kuncsorgó agyhalott dániel péter, a váci utca torkolatából hallva olyan volt az akusztika, mintha náci nagygyűlés lenne.
eh, újra ugyanazokkal ugyanitt október 23-án. egyhelybentoporgás. szerintem kár ezekért a költséges színpadi technikákért, elég lesz ugyanezeket a beszédeket leadni ezután minden alkalommal. ha így megy tovább minden, aktualitásukat úgy se vesztik

BB írta...

nem én kezdtem a félvérezést, hanem a Milla elnökjelöltjeinek vitáján Sebő Feri, mikor a versenyzők véleményét tudakolta a rasszizmusról (ekkor említette Simándi Szelim "félvér származását". No, erre a felvetésre válaszolta Bartos, hogy emberfajok nincsenek, csak emberi faj....