2012. március 16., péntek

Celebspotting: Rogán Toncsi Antal polgármester

Celebspotting, kullancscsípése volt.

fiatalos, nem öregecskedő belvárosi polgármester


Képek: Facebook és bevezetem.hu

Kapcsolódó:
Boldog békeidők: Rogán Antal és Tarlós együtt kocsmázik


1 megjegyzés:

Az aranyeső csábítása írta...

Asszonyok a nemzeti egyesülés szélén

A konferencia előadója Rogg:
http://galeria.index.hu/belfold/2012/03/24/felidoben_konferencia_az_asszonyok_a_nemzeti_egysegert_rendezeseben/9
Sunyi Európa

Császár Angéla elszavalta Vörösmarty A merengőhöz című versét, majd Rogán Antal lépett a pódiumra. Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, egyben Belváros-Lipótváros polgármestere hosszan beszélt arról, hogy iszonyú költségvetési hiányt generálva hogyan véreztették ki az országot az elmúlt két ciklus hibás és/vagy korrupt kormányzati intézkedései, amit azonban az Orbán-kormány módszeres, igazságos és átlátható lépésekkel helyrehozott.

Rogán előadása szónoki és tartalmi szempontból a közelébe se jött Surjánénak. A közönségen a fáradás egyértelmű jelei mutatkoztak, az Index tudósítóját pedig egy különösen aljas ismerőse Római-parti, biciklizéssel összekötött sörözésre kezdte csábítgatni. Rogán ekkor épp arról beszélt, hogy az IMF-hitel valójában csak egy biztosítás, amire azért van szükség, hogy rendkívüli helyzetben ne csak saját forrásokra tudjunk támaszkodni, az új jegybanktörvény meg már kint is van Brüsszelben, nemsokára itthon is megmutatják.

Egyetlen ponton csillant csak némi izgalom, amikor a fiatal politikus arról beszélt, hogy Nándorfehérvárnál, 1956-ban és talán még valamikor máskor is milyen fontos végvára voltunk Európának, és most kettős mércét alkalmazva mégis milyen kemény feltételeket támasztanak. Következtetést sajnos nem vont le, így kénytelen voltam én összefoglalni a délelőtt tanulságát: Európa egy undok dög, azt hiszi, hogy a sok évszázados hűségünket most némi pénzzel kifizetheti, cserébe olyasmibe akar belepofázni, amihez semmi köze nincs, mi viszont tesszük a dolgunkat.