2009. június 23., kedd

Szeráj: török étterem és gyorsbüfé

belváros, Budapest, büfé, döner kebab, ederim, gyorsbüfé, Gyros, Honvéd utca, macar, Nyugati, olcsó, restaurant, Szent István körút, turkish, török, Türk, étterem, Magyarország, hungary, Ungarn, cheap food, kostenlos, food, drinkTÖRÖK SZERÁJ ÉTTEREM ÉS GYORSBÜFÉ

Cím: Szent István krt. 13.
1055 Budapest
A Nyugati pályaudvartól néhány saroknyira
honlap: szeraj.gportal.hu (üres, talán ándör konsztráksön)
Telefon: 1/311-6690

Megvalljuk, elfogultak vagyunk az egységgel szemben: néhány éve Bézé cimboránk, aki nem mellesleg egy illegális hosztel tulajdonosa, ide kalauzolta vacsorázni a vendégeit. Nem éppen Budapest ízei, de olcsó, valamint korrekt minőség.

belváros, Budapest, büfé, döner kebab, ederim, gyorsbüfé, Gyros, Honvéd utca, macar, Nyugati, olcsó, restaurant, Szent István körút, turkish, török, Türk, étteremBézé kolléga másnap szomorúan tapasztalta, hogy a nem csekély készpénzzel megtömött pénztárcája már a múlté, ráadásul az összes irat is elenyészett a sörtúra ködében. Délután azonban zenélt a telefon: akcentusos magyarsággal érdeklődött tőle a Szeráj tulajaként bemutatkozó hang, h megvannak a cuccok, fáradjon be értük. Mint később kiderült, a pénztárcában egy lista is lapult a fontosabb telefonszámokkal (hátha a telefont hagyjuk a ködben, úúúúgye), amiket a török megtaláló szorgosan elkezdett hívogatni, hogy kinyomozza a pénztárca tulajdonosát. Sikerrel, ezúton is köszönjük. Türk ve macar kerdeştir! A török és a magyar testvérek!

Ezek után nem fer bármit írnunk, de tessék:

Régebben kínai-török kombóként működött az etető, de mára győzött a Jobbik a török. Hatalmas hodály a Szent István krt. és Honvéd utca sarkán, nem messze az NBH központjától. Gyorsétteremnek kiváló, szimpatikus árérték, keleti és magyaros ízek. Efes török sör is kapható, a belvárosi sörtúrák gyakori étkezőhelye.

ajánlott irodalom: Bloodymary a Szerájról

Még Több Török: Cafe Kara (Hősök tere), Mohamed Lalét ismeretlen török katona a Kemál Atatürk sétány járdáján


View Larger Map

Szeráj. Perzsa eredetű szó. Jelentése: a palota és az ahhoz tartozó lakosztályok ill. kert; jelenti a hárem helyét is.

Nincsenek megjegyzések: