2014. január 13., hétfő

Utánlövés: Adventi Vásár a Bazilikánál (Rogán haverjai jobban teljesítenek)

Napi nemzetnevelés és keresztény értékek a Bazilikánál Csetényi és Krskó, a belvárosi rákdílerek szervezésében. Régi olvasónk, Obi van Kenobi üzleti fotóriportja Rogánföldjéről, alaposan elkésve:

"Lásd új színben az ünnepeket"
A Finlandia a Bazilika előtt

„az adventi gyertyagyújtással, koszorúval, jászollal és a bazilika fényfestésével még inkább elmélyítjük a felnövekvő generációk érdeklődését a vallási kultúra és hagyományok iránt”. (a nyertes spanok pályázatából)

Arra a kérdésünkre, hogy a jászol közelében kiállított Mercedes luxusautók és Finlandia pavilon nem befolyásolja-e negatívan a „feltörekvő generációk vallásos érzésnek az elmélyítését”, azt válaszolták, hogy „eddig nem kaptak olyan visszajelzést, hogy az említett kiállítók bárki érzékenységét sértették volna” – nem is nagyon értik, miért lenne ilyen. (hvg.hu)




Rogán 
"tehát 4,4 millió forintért adta át egyik legfrekventáltabb közterületét egy hónapra egy olyan rendezvény számára, melynek forgalma tízmilliós nagyságrendű."

"A belváros szívében egyedi kézműves termékek, különleges karácsonyi ajándéktárgyak és számos gasztronómiai finomság közül választhattak a látogatók."


világvárosias, hagyományörző kerekes büfé
A spanok (Belváros-Lipótváros Kulturális Hagyományőrző Egyesület), akik továbbadták az húgyért-szerért elnyert rendezési jogot a Rogánszomszédnak

Klinkó György az egykor a Rudas Fürdőben indult Cinetripet szervezte többek között, Bicskey Levente a Városligetnél lévő Dürlin szórakozóhely egyik tulajdonosa. (hvg.hu)

Üvegtigrislángos
A karácsonyi vásárra készülő árusítók ugyanakkor már nem az egyesülettel, hanem az AVB Rendezvényszervező Kft.-vel kötöttek szerződést. Az AVB a cégadatok szerint közvetetten a HG Média érdekeltsége, miután egyik tulajdonosa, az Epicure Events Kft. is a cégcsoporthoz tartozik. Egyébként mindhárom céget ugyanarra a címre jegyezték be. A Hamu és Gyémánt Kft. többek között arról lett ismert, hogy egyik tulajdonosa, Csetényi Csaba a belvárosi polgármester Rogán Antal szomszédja volt, és mint megírtuk, testvérével összesen 9 trafikkoncessziós jogot nyert a kerületben. (hvg.hu)


Lángos 500 és 1000 között
Lángoscsökkentést!




2013. december 1., Ünnepélyes megnyitó Az utóbbi években az advent a karácsonyi készülődés időszaka helyett nyomasztó tolakodássá változott. A belváros szívében, a Bazilika előtti Szent István téri Adventi Ünneppel, melyet idén, már hagyomány szerint újra megrendezünk, ennek a feszült tülekedésnek vetettünk véget. Advent első vasárnapja, a koszorú első gyertyagyújtásának ideje. A karácsonyfa már áll, körülötte a korcsolyapálya is készen várja a fiatalokat a megnyitó után örömsportoláshoz. A programot Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere nyitja. Ezt követően a rendezvény támogatói mondanak ünnepélyes köszöntőt, felhívva a figyelmet a vásár különleges hangulatára. A köszöntők után együtt gyújtják fel a tér és a karácsonyfa díszvilágítását. A megnyitó fő pontjaként Snell György protonárius kanonok köszöntése, áldása és az első gyertya meggyújtása következik, amely szimbolizálja egy hónapon keresztül azt a meghitt hangulatot és szellemiséget, amelyet minden budapesti lakásba szeretnénk eljuttatni. Ez látványos és meghitt program az aznapi hírműsorok hírei milliók számára elérhető lesz. A megnyitót pedig varázslatos, egyedülálló magyar művészek által készített fényfestés koronázza meg, s teszi felejthetetlenné. (adventiunnep.hu)

egyházi giccsbiznisz
Mellesleg jelen volt a Tisztelet Társasága is, Schmuck Andor vezetésével, hogy teljes legyen az egymásraborulás.

szórakoztatásunkról gondoskodnak

vallási elmélyülés

kellett a hely a bódéknak, úgyhogy viszonylag kicsinyke a koszorú, elmarad a Károly-körúti mellett
bazilika dot business:

Dr. Erdő Péter bíboros úr gyújtja meg az első gyertyát az adventi koszorún.
Advent első vasárnapján a Belváros szívében, a Bazilikánál megnyitja kapuit a vásár, amely igényes helyszínen,folyamatos programokkal várja a látogatókat. Rogán Antal polgármester köszöntője után Erdő Péter bíboros gyújtja meg az első gyertyát az adventi koszorún.
Várunk mindenkit szeretettel 2011. november 27-én 16 órától a Szent István téren az adventi vásár megnyitóján!
(bazilika.biz)


Nobilis pálinka, kézműves sör a keresztény nevelés szellemében

forralt sör a rászorulóknak

Finlandia

Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere a karácsonyi fények bekapcsolása előtt hangsúlyozta: eljött az ideje annak, hogy ez a tér méltóbban ünnepelje az adventet és a karácsonyt. Ezen a szimbolikus helyen valóban olyan vásár jöhetett létre, mely “tartalmában és külsőségeiben is méltó az ünnephez”, néhány lépésnyire a Bazilikától.
A megújult Szent István téren óriási adventi koszorú, 8 méter magas karácsonyfa és korcsolyapálya várja a látogatókat.
A vásáron hátrányos helyzetű gyerekek “Jézuskához írt leveleit” is elolvashatják az érdeklődők. A gyerekek megírták, mit szeretnének karácsonyra. A vásáron adományokat gyűjtenek, hogy ezek a kívánságok is teljesülhessenek.


Forrás: MTI


"Új színben látja az ünnepeket"


"Lásd új színben az ünnepeket"


kép forrása: Kreatív

Krskó és Csetényi (kép forrása: Monarchia Borház)

Elérhetőség

1051 Budapest,
Szent István tér

Sajtókapcsolat és Szervezés: Peller Ágnes+36 20 430 3957
Stand értékesítés: Gál Boglárka +36 20 454 3164

Nincsenek megjegyzések: