2014. január 28., kedd

Tiltakozás a Váci utca igénytelen térköves elcsúfítása ellen!

CSAK A KÖRÖKET NE!
avagy tiltakozzunk a Váci utca elcsúfítása és eligénytelenítse ellen!


kép forrása: urbanista

2013. novemberében a Belváros-Lipótváros Önkormányzatának beruházásában elkezdődött a VÁCI UTCA burkolatcseréje. A deklarált cél, Budapest első számú bevásárló utcájának újramárkázása, egy olyan brand felépítése, amely vonzóvá teszi a bevásárló központok miatt, ki és megüresedő, illetve használt ruha boltokká átalakuló Belvárosi üzlethelyiségeket (nem titkoltan, a Deák Ferenc utcai „FASHION STREET-BRAND” lett megjelőlve mint követendő példa).
A cél üdvözölendő, a megvalósítás - legalább is annak fizikális része -, a Váci utca burkolatcseréje már kevésbé;
1.) a burkolat minősége: beton-térkő?!
2.) a felület színekkel való megosztása: egy sétálóutcában mi szükség van más színű térkővel kiemelni a járdák vonalát megkülönböztetve a középső ex úttestól?
3.) a mintázat: mi szükség van a burkolatba utólagosan beszabott primitív a kör-vonal-kör motívumokra?

Sajnos a kocka már el van vetve, a fehér-narancssárga beton térkő burkolatot már lerakták, DE A KÖRÖKET MÉG NEM VÉSTÉK BELE!
A próba-lerakás utáni döntés szerint, ezek a körök, nem narancsszínű térkőből hanem természetes kőből lesznek… véleményem szerint ez nem sokat javít a helyzeten; ettől nem fog jobban kinézni és nem lesz ízlésesebb!
Azt gondolom, felesleges szétszabdalni a már lerakott burkolatot inkább el kéne hagyni őket. sajnos így, a megjelölt cél helyett - miszerint visszaadják a Váci utca fényét és eleganciáját -, sokkal inkább hipergagyivá egy lakótelepi főutca színvonalúvá teszik a Váci utcát és a csatlakozó utcákat is!


Nyisd meg az alábbi linket, nézd meg az oldalt és ha egyetértesz a fent írtakkal illetve az ott látottakkal, megkérlek lájkold az oldalt, ha pedig a blogodon népszerűsíted, az külön megköszönöm!




CSAK A KÖRÖKET NE

https://www.facebook.com/pages/CSAK-A-K%C3%96R%C3%96KET-NE/569304039828175?ref=hl

Nincsenek megjegyzések: