2010. június 21., hétfő

Elkészült Szy Sándor Bohém Art Hotele

Szy Sándor, Bojár Iván András"És ha egyszer arra sikerül engedélyt kapnia, hogy megbassza a kedves anyádat?"

Hm, mit szólna hozzá a kedves olvasó, ha befalaznák a saját lakásába? No, nem olyan durván, mint Báthory Erzsébetet, aki az ajtó alatti résen keresztül kapta a pizzáját, hanem emelnének egy falat az Ön ablaka elé. Olyan közeli távolságban, h a szellőztetés is problémás lenne ezek után. Mint egy gödör mélyén, mint béka a kútban, levegőről és napfényről ábrándozva, egy töredékére csökkent értékű, eladhatatlan kriptában lakásban. Helyszínelés, szomszédolás a Sy Sándor által hazabaszott házban, tessék elolvasni.

Ami azonban mosolyt csalt rusnya ábrázatomra, hogy Szy Sándor (a műemlékvédelmi előírásokat szem előtt tartva) felvésette monogramját a Bohém Art Hotel zengzetes névre hallgató szállodájára. Gátlástalan parvenük, előre, tiétek ez az elbaszott évezred is.

Esetleg legközelebb már csak a fegyverek között válasszon.

V. kerület, Belváros, Budapest,  blog, Szy Sándor,  Molnár utca 35, Bohém Art Hotel, szálló, szálloda
Ez meg Szy Sándor (SZS) monogramja,
aki leszarja a vak műemlékvédelmistákat és az ötkeri politikusokat Rogánostúl
Ez még Szénási Béla (SZB), aki még polgár volt


V. kerület, Belváros, Budapest,  blog, Szy Sándor,  Molnár utca 35, Bohém Art Hotel, szálló, szálloda
korrupció Rogánföldjén?
Budapest,  blog, Szy Sándor,  Molnár utca 35, Bohém Art Hotel, szálló, szálloda
ha a csók és a pénz megfelelő helyre kerül
Budapest,  blog, Szy Sándor,  Molnár utca 35, Bohém Art Hotel, szálló, szálloda
Szy Sándor, a Belváros és Bojár András kedvence
Budapest,  blog, Szy Sándor,  Molnár utca 35, Bohém Art Hotel, szálló, szálloda
Szy Sándort Rogán Toncsinak!
Budapest,  blog, Szy Sándor,  Molnár utca 35, Bohém Art Hotel, szálló, szálloda
Cselovszki, szeretünk!
régebbi fotóink:


Kapcsolódó bejegyzések: Vastagbőr, Index, K-monitor

Bohem Art Hotel
cím: 1056 Budapest, Hungary
Molnár utca 35
+36 20 399 1214
bohem@bohemarthotel.hu
honlap: www.bohemarthotel.hu

Zene!

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

mások nyomorúságán kövérre hízott tetű ez a Szy Sándor!

Névtelen írta...

Igazad van! Figyeljétek meg, hogy ő fog kikerülni nyertesként ebből a helyzetből és hamarosan megnyit a "botrányhotel"...

Névtelen írta...

pofán kell lőni, aztán jó útra tér ez a szemétláda

Névtelen írta...

Nem értem, hogy miért vagytok ilyen együgyűek, miért fáj az nektek ha valaki egész életében dolgozott, és megteheti azt amit szeretne???
Miért is???
Lássuk: - neked nincs anyi pénzed
- mert nem te nyitottad meg a hotelt
- nem neked adja a pénzét hanem befekteti
- mert nem tudsz más sikerének örülni

Névtelen írta...

Nem is lehetnétek jobban primitív bunkók. Csak a pénz a vagyon és hol marad az ember??
Ezért tart itt az ország mert ha valaki sikeres akkor ""pofán kell lőni""" idióták vagytok.
Gyerünk Uram csak így tovább és ne csak hotel hanem hotel lánc legyen nagyobb lesz mint a hilton ha ha ha
Sok sikert Sándor.

vatesz írta...

egy sotet zarkaban fogsz elrohadni Sanyika, Rogannal es bandajaval

Névtelen írta...

cselovszki mikor megy sittre?

Névtelen írta...

remélem, Hagyó mellé fog kerülni Rogánnal együtt

PS írta...

Bohém Art Hotel, sznob kis szarházi ez a Szy.

Névtelen írta...

Egy levegőtlen, ablaktalan betondoboz a szálloda, az étteremben a falakat bámulhatod a drága kaja mellett

Névtelen írta...

legalább stilisztikailag illik a környezetbe... ez is nagy szó

Névtelen írta...

A közelmúltban nyílt Bohém hotel példát mutat a rövidlátó belvárosiaknak, akik képesek nyavalyogni, hogy nyolcemeletes hotelt építettek az ablakuktól két méterre, miközben a vállalkozó egy virtuális képzőművészeti múzeumot valósít meg. Bár a szobákba végül csak felnagyított képrészletek kerültek jelzetlen alkotóktól, az ötödik kerület szerencsére nyitott maradt a kreatív ötletekre. Az engedélyek kiadásakor nem piszmogtak olyasmikkel, hogy a hotel nagyobb lett az engedélyezettnél, és lakók életkörülményeit tette tönkre. Új dizájnhotel Budapesten.

A tavasszal megnyílt Bohém hotel a kreativitás legmagasabb szintjét valósítja meg, egyszerre hotel, múzeum, sőt, formatervezett szemfedél. A sokoldalúság érthető, hiszen dizájnhotelről van szó, amely a formakultúra mellett ezúttal még a nyelvet is kész átformálni. Itt van mindjárt a név: bohém.

Miért kellene a bohém életmódnak egyet jelentenie a léhasággal, a felelőtlen szexuális magatartással és a tudatmódosítók használatával? Amúgy is a bátor átnevezések korát éljük, és ha a magán megtakarításának államosítását hívhatjuk nyugdíjmentésnek, akkor miért ne nevezhetnénk a pedáns és takarékos mentalitást például bohémnek?

Az épületet dizájnhotelként harangozták be, de már a lobbiban nyilvánvaló volt, hogy nem a botrányos rockzenészek, extravagáns sztárképzőművészek vagy Charlie Sheen budapesti főhadiszállását akarták megteremteni. A lobbiban a szó nyugdíjmentéses értelmében vett bohémok nyüzsögtek: kompromisszumokat nem ismerő német párok, vad amerikai nyugdíjasok, és a kicsapongóan költségtudatos holland egyetemisták vonultak el a recepciós pult előtt, hogy aztán ész nélkül vessék bele magukat a közeli Váci utca eksztatikus forgatagába.

A bohémek e tarkabarka serege egyébként nem fog csalódni a hotelben, ők ugyanis nem olvasták a magyar képzőművészet felvirágoztatását ígérő PR-anyagokat, viszont a konszolidált és szerényen ízléses szobákat kapnak a pénzükért. (A szobák a gazdaságosnak számító, 70-100 euró közti áron mozognak, hagyományos dizájnhotelek általában kétszer ennyitől indulnak.) A Bohém hotel mégsem egy átlagos négycsillagos turistaszálló. Nélkülözi ugyan a már megunt ötletburjánzást, nincs sem üvegfala, ami a szél mozgásával hullámzik, mint a Lánchíd 19-nél, és tereit nem borítja olyan túláradó pompa, mint a Rác hotelét.


A dizájn az őslakosok szemszögéből
A Bohém hotelben ésszerűen kitalált terek, és tüchtig szobák vannak, azok falán pedig magyar festők munkáinak kinagyított változatai. Ez utóbbiak teszik a szállót arthotellé, mégpedig nem az elcsépelt módon, a háromdimenziós valóságban. Aranyfüsttel végül is minden hülye képes beborítani egy falat, ha adnak neki elég aranyat, meg ragasztót. Nem, a képek elsősorban a virtuális valóságot díszítették: már jóval azelőtt, hogy a hotel egyáltalán felépült volna, tudható volt, hogy a Bohém több lesz, mint szálloda. Tereiben kortárs magyar festők munkái lógnak, és így a beruházás sokkal inkább a magyar kultúra terjesztője, egyfajta rendhagyó múzeum, mint sem valami profitorientált vállalkozás. Érthető, ha Szy Sándor vállalkozó az ötödik kerületi önkormányzat baráti támogatása mellett húzhatta fel ezt a virtuális tárlatot.

Inkább múzeum ez, ahol aludni is lehet

Névtelen írta...

Virtuálisnak csak azért nevezzük, mert a szobákba végül mégsem festmények, csak reprodukciók kerültek, azoknak is csupán kinagyított részletei. Márpedig festménymásolatokat bárki felragaszthat a falra, ez a PR-brossúrák világán túli valóságban még nem tesz múzeummá egy épületet. A festményekről amúgy sem állítottak össze semmilyen tájékoztató anyagot, tehát ha történetesen nem Rogán Antal polgármester és Puskás András alpolgármester vesznek itt ki szobát, hanem egy gyanútlan turista, akkor fogalma sem lesz, hogy ő tulajdonképpen a kortárs magyar képzőművészettel találkozik, miközben esténként a minibárt fosztogatja.

A gyanútlan turista azt fogja gondolni, hogy egy barátságos hangulatú hotelben van, aminek legizgalmasabb része egyébként a bejárat körüli térség. A barnás tónusú lobbi, az egyik falat beborító, térképet imitáló képpel, és a valódi festményekkel, meg a dizájnfotelekkel tökéletes tér is lehetne, ha amúgy nem átjáróként működne a bejárat és a recepció közt.

Izgalmas a reggeliző átrium, ami egy kissé lichthof szerű, szűk akna mélyén van, és egy felső bevilágítón keresztül kap fényt. De ez, a fölötte elhelyezett függőfolyosóval valójában fontos dizájnelem. A hotel ezen részletei rímelnek a környező bérházakra, amelyek szövetébe ékelődik az épület. Szerencsére a felső bevilágító okos kialakításának köszönhetően nem látszik a hotel körüli körfolyosós ház, amelynek lakói sajnos az építkezés után is a helyükön maradtak, kissé lerontva a hotelben rejlő lehetőségeket.

A Bohém hotel kreatív módon ugyanis egy bérház udvarába épült bele, olyan módon, hogy ott korábban állt egy alacsony épület, amit megvett Szy Sándor, és a helyére megépítette nyolcemeletes szállodáját. A vállalkozó azonban hiába ötvözte a belvárosi házak hangulatát a kortárs formavilággal, a lakók megdöbbentő rövidlátással azért kezdtek lázongani, mert ablakaiktól másfél-két méterre nyolcemeletes falat húztak fel, és állítólag így többet nem látják a napot.

A kerület szerencsére felismerte az ötletben a rációt. Miután Rogánék bejelentették, hogy keményen fellépnek az immár eladhatatlanná vált lakásokban élők jogaiért, sőt, szóba került, hogy a hotelt vissza is bontják, mert nagyobb lett az engedélyezettnél, a bohém ötletekre mindig nyitott ötödik kerület végül mégis kiadta a hotelnyitáshoz szükséges engedélyeket.

Sajnálatos, hogy ez a fajta könnyedség és nyitottság csak az önkormányzat vezetőire jellemző, a belvárosi lakók megmaradtak unalmas, földhözragadt alakoknak, akiknek semmit sem jelent az artisztikum és az országimázs. Pedig ők is részt vehetnének a nagyszerű kezdeményezésben, lakásaikban a vállalkozó kialakíthatna témaparkot, ahol a külföldiek megnézhetik, hogy élnek a magyarok, kapcsolgathatnák a tévéjüket, belenyalhatnának a nagymama szilvalekvárjába. De a belvárosiak persze csak nyavalyogni tudnak, hogy sötét lakásaikra még vevőt sem találnak.


A vállalkozó monogramja a homlokzaton
Szy Sándor azonban tudja, hogy jó úton jár, amit jelez, hogy az úgy nevezett műemléki felújítás keretében helyreállított homlokzaton az eredeti tulajdonos monogramját (Szénási Béla - SzB) diszkréten a sajátjára (SzS) cserélte le.
(index.hu)