Pizzát enni nem az a kulináris élménytúra, melyről a Michelin-csillagos sznobok ábrándoznak szarvasgombaevés közben, viszont a hozzánk hasonló ruppótlan senkiproli is megengedheti magának. Kertisöröztünk, oszt megéheztünk, demokratikusan közvéleménykutattunk, szavaztunk, érdeklődtünk a helyismerettel rendelkező szegedi benszülötteknél, majd pizzafutárt hívtunk. Elvárásaink a nulla közelében, oszt meglepi.
A szegedi Margaréta pizzéria termékeit a tőlünk elvárt genyózás helyett jól megsimizzük, csodásan csúszik a ser mellé. Finom és bőséges feltét, de a lepény széle a pizzáknál szokásos elkúrásos odaégetés. Az asztalunk alatt kunyeráló blökik megoldották a környezetbarát hasznosítását.
Horváth Mihály utca 7 szám
E-mail: margareta@c2.hu
Telefonszám: 62/426-000
Margaréta Pizzéria nyitvatartás:
h-p: 11-23
sz-v: 11.30-23
Tudattágítás: A modern pizza feltalálását a nápolyi Raffaele Espositónak tulajdonítják, aki az 1780-ban alapított és ma a Pizzeria Brandi néven még mindig működő Pietro… e basta cosi sütődében dolgozott, és 1889-ben a szavojai I. Umberto király és Margherita di Savoia királyné látogatása alkalmából különleges pizzát készített. A pizza az olasz nemzeti színekben készült: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom), és készítője a királynéről nevezte el. Ebből alakult ki a mai pizza.
Kb. 1830-ig utcai árusok árulták a pizzát, majd Nápolyban megnyílt az első igazi pizzéria, az Antica Pizzeria, ami még mindig működik, a Via Port'Alba 18. szám alatt.
Kapcsolódó extrémkalandok a pizzák világában: Etyeki Malter + Ristorante Okay Italia + Marxim Pizzéria (a vicces komcsi) + Viccolo, a kaposvári olasz
E-mail: margareta@c2.hu
Telefonszám: 62/426-000
Margaréta Pizzéria nyitvatartás:
h-p: 11-23
sz-v: 11.30-23
Tudattágítás: A modern pizza feltalálását a nápolyi Raffaele Espositónak tulajdonítják, aki az 1780-ban alapított és ma a Pizzeria Brandi néven még mindig működő Pietro… e basta cosi sütődében dolgozott, és 1889-ben a szavojai I. Umberto király és Margherita di Savoia királyné látogatása alkalmából különleges pizzát készített. A pizza az olasz nemzeti színekben készült: zöld (bazsalikom), fehér (mozzarella) és piros (paradicsom), és készítője a királynéről nevezte el. Ebből alakult ki a mai pizza.
Kb. 1830-ig utcai árusok árulták a pizzát, majd Nápolyban megnyílt az első igazi pizzéria, az Antica Pizzeria, ami még mindig működik, a Via Port'Alba 18. szám alatt.
Kapcsolódó extrémkalandok a pizzák világában: Etyeki Malter + Ristorante Okay Italia + Marxim Pizzéria (a vicces komcsi) + Viccolo, a kaposvári olasz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése