2013. október 27., vasárnap

Háda, a rongykereskedő óriásplakátja

Dübörög a Pannon Puma és a fürge kis cirkáló.
Háda: egyrészt támogatja a reciklálás környezetbarát ötletét, másrészt móka és kacagás, ahogyan a Fejlett Nyugat levetett gönceit próbálja normálisnak, sőt trendinek feltüntetni a rongykereskedő: szeköndhendben vásárolni nem nyomor, hanem sikk... Mi sem természetesebb: a nyomor az én stílusom.

Három perc sikoltva röhögés, nem kérem a slukkot, mert már minek ide.


A nyomor az én stílusom?
Ez a Váci utca vége: Betette lábát (üzletét) a Váciba Háda


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Használt nyugati gönc...

Ha tudnád milyen kincsesbánya...

Tele van jobbnál jobb termékekkel sőt, a megmaradt(nyugaton) szezon utáni árukészletet szőröstől-bőröstől leadják a gyűjtőhelyeken, majd jön a következő szezon és nálunk valahogy mindig divattá válik.
Ekkor minden bolt tele van az új trendi termékekkel, persze méregdrágán...

Van egy közeli ismerősöm (sajnos nincs munkahelye, valahogy nem őrá esik a választás), igazi "Trendy" az öltözéke.

Valószínűnek tartom a blog szerzője vagy még nem volt ilyen üzletben vagy ha igen, akkor egy nyitás utáni pár óra elteltével volt, igazán feltöltve negatívumokkal.

Nyugodj meg, nem dolgoznának vele ennyi éve, ha nem látnának benne fantáziát.

Javaslom, hogy egyszer nézd meg egy ilyen boltnak a nyitvatartási idejét, érdeklőd meg, hogy mikor teljes árucsere (általában minden hónap első napjaiban), és akkor nézz körül...

...az egy igazi blogbejegyzést mindenképpen megér!!!

DB Cuper

BB írta...

mé, ez nem "igazi" blogbejegyzés? Mé, milyen egy igazi blogbejegyzés? Mutasd az utat a rongybizniszből

Névtelen írta...

De ez is egy igazi blogbejegyzés, de, ha a nézőpontodat meg akarod változtatni akkor tegyél úgy ahogy az előbbi bejegyzésemben javasoltam…
Mielőtt továbblépnél "rongybiznisz", tedd meg, hogy megfogadod...

Most a hónap elején mindenhol teljes árucsere van hirdetve. Azzal viszont teljesen egyetértek veled, hogy az igazi dübörgős rész már lehet, hogy elmúlt. Mit is értek ez alatt!

2-3 éve nem volt munkahelyünk és azzal a barátunkkal mi is sorban álltunk az aktuális napon, és mikor kinyitott a bolt, beléptünk az eladótérbe, és ami a kezünk ügyébe akadt egyenesen toltuk bele az előzőleg már elkészített zsákunkba.

Majd mikor már összeszedtünk 5-6 zsákkal, akkor leültünk, megpihentünk és elkezdtük átválogatni az eladható portékákat.

Össze is jött 1-2 zsákkal (mi sportcipőkre vadásztunk), majd hazavittük, gondosan megtisztogattuk, kifényesítettük és a potenciális vásárlóknak felkínáltunk.

Mi is jött ki az egészből! Naponta 5-6 csomagot vittünk a postára feladni. Miért is? Ugyan is többek között a neten árultuk. Az igazi prémium minőségűek pillanatok alatt gazdára leltek és ezeket adtuk fel a postán.

Az viszont tény és való, mindenféle mellé beszéd nélkül ma nem vagyok olyan képbe a termékeikkel...

Az viszont teljesen biztos, hogy a busásan megemelkedett (170.000 Ft) svájci frankos hitelünket egy naptári éven keresztül ki tudtuk fizetni.

Ezt követően is ment volna a dolog, de 5 év munkanélküliség után felvettek egy céghez dolgozni. Ekkor már csak a meglévőktől váltunk meg.

Igaz ez az üzlet már nem úgy dübörgött, ugyan is már a kuriózumnak számító darabok utánpótlása megszűnt.

Bízom benne, hogy egy át fogóbb képet tudtam festeni a Háda használt ruha bizniszről!

DB. Cuper