2011. augusztus 5., péntek

Geszti Péter és a kerékpározás

ARC, kerékpár, hülyeség
összes kép
Barnie, ja, Isten hozott Magyarországra.

Mindig tisztelettel figyeltük a szemfüles Geszti Péter igazodását a trendekhez. Mikor becsatlakoztunk a nyugathoz, akkor reppelt, kínrímei maradandóan károsítottak. Mikor a Szadeszban és az antifasiszta bizniszben még volt kraft, akkor ott tett-vett, utólag is köszi. Reklámipar, egy kis BKV-megrendelés, miért pont ő ne. Mikor évtizedes antifasiszta harc után nemzetire borult az időjárás, akkor felfedezte magának Erdélyt ("a kettős állampolgárság nem ördögtől való gondolat"), majd buherált egy Nemzeti Vágtát, the show must go on. Mostanság Bojár Iván Andráshoz hasonlóan ő is felfedezte magának az örvendetesen dagadó bringás szubkultúrát, igazodik is szorgosan: ha látsz egy tömeget valamerre haladni, állj az élére. Pucércsaj, kiskutya, kisgyerek után környezetbarát bringásimázzsal árusítja kedvenc termékét: önmagát.

Nade Geszti, te Nemzet Bringása. Te is figyelj, Barnie, és te is, Kuzin, dizájner.

Ne törjétek ki a nyakatokat. Ha közlekedtetek bringával, akkor bizonyára tudjátok, hogy a látás után a másik legfontosabb biztonsági berendezés a fülünk. Ne tömjétek be fej- vagy fülhallgatóval a hallójárataitokat, mert egykettőre felveszitek a néhai nevet. És lécci, az ostobaság és tájékozatlanság még nem mentség, hogy óriásplakáton terjesztitek az Ön- és közveszély hülyeséget.

És 2 (kettő), egymástól független fék kötelező. 

Ezek szerint az ELMŰ környezettudatossá átvedlett fejesei sem bringáznak.

Arc, Barnie, Kresz, fejhallgató
ARC, 2011, egy fékkel

Kapcsolódó: Venceremos no pasaran coño de su madre fixis kerékpárral a Kommunizmusért

Geszti Péter, 2005


Alternatív energialelőhely:

"A Démász kampányba kezdett az elektromos áram fogyaszás növelése érdekében. Kérdésünkre a Démász vezérigazgatója kifejtette: A városszerte kihelyezett ál-konnektorokkal igyekszünk a fiatalokat emlékeztetni rá, hogy sehol sem lehetnek boldogok elektromos áram nélkül. A kiegyensúlyozott élet alapfeltétele a jól működő konnektor ugyanis." (mkkp) Zenét!

22 megjegyzés:

BB írta...

vannak már csontrezgéses fejhallgatók, azokkal biztonságos a bringázás http://audiobone.hu/

BB írta...

ezek meg hullajelöltek: "Te milyen zenét hallgatsz, mikor a pedált taposod?" http://www.bringapiac.hu/szavazasok.cfm?poll=33

trll írta...

a napszemüveg, szemüveg is csökkenti a perifériás látás szabadságát

Névtelen írta...

lehet vezetni siketen biciklit is, csak érdemes egy-két tükröt feltenni, hogy tisztában legyünk a környező forgalommal menet közben

BB írta...

Részegen és zenét hallgatva veszélyes a bringázás
Szerző: MTI

A nagyvárosi kerékpáros balesetek jellemzőit igyekeznek összegyűjteni a New York-i sebészek.


Az amerikai sebészek olyan, három éves tudományos programot indítottak, amelyben a kerékpáros balesetek jellemzőit igyekeznek összegyűjteni. A Bellevue Kórház szakemberei tudományos ülésen számoltak be az első év tapasztalatairól, amely szerint a kerékpárbalesetek leggyakoribb áldozatai fiatal férfiak, akik nem viselnek védősisakot, nem ritkán alkohol fogyasztása után ülnek kerékpárra, és gyakorta üvöltő zene hallgatása közben vesznek részt a forgalomban, vagyis anélkül, hogy észlelhetnék: mellettük hatalmas járművek mozognak.

Adataik szerint New Yorkban a baleset miatt ellátásra kerülő személyek 87 százaléka az erősebb nemhez tartozik, 96 százaléka 18 évesnél idősebb. A balesetet szenvedők 13 százalékánál kimutatták az alkohol hatását, öt százaléka pedig zenehallgatással "süketítette" magát a városi forgalomban.

Miközben New Yorkban a 13 évesnél fiatalabbaknak és a munka közben kerékpározóknak (pl. a futároknak) kötelező a sisak, a szabályok ellenére a balesetet szenvedő biciklizőknek csak 24 százaléka viselt fejvédőt. A baleset miatt kórházba kerülőknek 41 százaléka munka közben sérült meg, de csak minden harmadiknak a fején volt védőfelszerelés. A balesetnek csak 18 százaléka történt kijelölt kerékpárúton. A biciklizők 17 százaléka hirtelen kinyitott autóajtónak ütközött, vagyis az autóvezető figyelmetlensége kokozta a sérülést. A balesetek 35 százalékát taxik okozták.

seggbekukk írta...

nem tiltja a KRESZ a zenehallgatást, csupán veszélyes. http://plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf

Névtelen írta...

suicidal tendencies

Névtelen írta...

http://hircsarda.blog.hu/2011/08/07/elkobozzak_a_szovicceket_a_sziget_bejaratanal

HAB írta...

hm, Barnie sportosan a hátán viszi a bringuszt. Így termeli az energiát, sőt nyugodtan viselheti a fülvédőit is. Sőt, ebben az esetben nemhogy fék, de kerék sem kell a bringára.

Névtelen írta...

műlaza pöcs a plakátember

Névtelen írta...

Geszti, Az Ember, Aki Nem Néz Mások Szemébe.

Névtelen írta...

Barnie, mi? Trendie az angol gyagyogás. Ray-ben

Névtelen írta...

Fuck taxis
vaskereszttel
de
egy fék van csak rajta, king

Névtelen írta...

Gesztigeci, a kapcsolat

Névtelen írta...

vegre belelephetne valaki ennek a gesztinek az undorito arcaba

Névtelen írta...

Geszti Péter az Isten

Demszky Gábor írta...

Péter, gyere vissza hozzám! a mai napig szeretlek, a fiókomban őrzöm a bugyidat !!!!!!!!

Névtelen írta...

kedves Geszti, huzzzzz a sunyiba. Erdelybol kuldom...., mert olyan sok jot tettel. apainka azert kudottek,hogy te tudj bemocskolni a plakatjaiddal. Szegyeld magad. Bar elolvasnad, hogy suljon a keped.

Névtelen írta...

hogy a fene vinne el ezt a billentyuzetet. Ilyen hibas szoveget reg nem irtam. bocsanat, csak lenypomok egy billentyut es meg harom beirodik magatol, torolgetem de a vegen ugysemjon jo ki belole, mert akjar hogy hibazom es a sopk torles ujrairas miatt meg magyartalani is

ddt írta...

Barnie Rap http://www.facebook.com/iambarnie?sk=photos

BB írta...

két tojásnak van egy nyele

BB írta...

Az MVM bemutatja az Energia 2.0-t, az MVM gratulál a Prima Primissima díjazottaknak, az MVM Élménynapot szervez, az MVM óriásplakáton emlékezet (húszméterenként), hogy az ünnep fényében is jelen van, ő minden szépet és jót támogat, nélküle megállnak az élet. Minden második busz hátán tudatják: „Elismerték energiánkat”.




Ahogy Illyés mondta: „Ott van az óvodákban, az apai tanácsban,az anya mosolyában, abban, ahogy a gyermek idegennek felelget; az ott van a búcsúcsókban, ahogy így szól a hitves: mikor jössz haza, kedves; stb.” És jelen van a nem MVM-es hirdetésekben is: Demjén koncert, Bikini koncert, ha a hátsó parkolón rajzolt tengó-pályán tartott délutáni meccset hirdetnénk, valószínűleg arra is akadna pénz náluk.

Mindez azért mégiscsak érdekes. Több okból is.

Az első az, hogy az MVM-nek semmi szüksége hirdetésekre. Egy állami monopolhelyzetben lévő cégnek nem kell magához édesgetnie a vásárlókat, hiszen nincs más választásuk, mint hogy náluk költsük a pénzünket.

A másik az, hogy állami cégről lévén szó, végül is a mi pénzünket szórja. Amit ha a feladatával kapcsolatos területeken költ, akkor jól teszi: modernizálhatná a hálózatokat, hogy a rossz hatékonyság miatt kevesebb hálózati veszteséget kelljen fizetnünk, támogathatná a megújulókat a popkoncertek helyett, megnézhetné, mi van az atomenergián kívül, vagy legalább építhetne egy vasbeton félgömb konténmentet az ősöreg paksi blokkok felé, ami már a világon mindenhol biztonsági alapkövetelmény, csak nálunk hiszik azt hogy hülyeség.

Így viszont a leépített kultúra-finanszírozás helyét veszi át az állami villamosművek.
Meg a sajtó finanszírozását. És ez a harmadik bajunk. Mert az MVM csoport – és ne kerülgessük tovább: a tulajdonában álló Paksi Atomerőmű Zrt - olyan brutális hirdetési pénzeket szór, amiket eljátszani a mai gazdasági és politikai kiszolgáltatottságban kevés médium mer. Az egyik országos napilap főszerkesztője egyenesen „fordított védelmi pénznek” nevezte a jelenséget.

Nem tudom konkrétan bizonyítani, de nyakam rá, hogy az idén nyár végén kezdődő őrült hirdetési áradás van némi összefüggésben azzal, hogy nem sokkal előbb Fukusima témája úgy eltűnt a magyar médiából, mint ha ott már semmi érdekes nem lenne. Szemben a nemzetközi sajtóval, amelyik továbbra is kiemelt figyelmet fordított a kibontakozó tanulságoknak és az újabb híreknek. Valamint összefügg azzal, hogy új lendületet vett minden idők legnagyobb húsosfazekának, az atomerőműnek élettartam-hosszabbítása, bővítése. Az egész nyári fesztiválszezont végig turnézták kamionjukkal, - szintén brutális óriásplakát-támogatással – melyen azt sulykolták, hogy az atomenergia „tiszta energia”. Holott talán pontosabb képet adhattak volna, ha az uránbányák környékén élőket kérdezték volna, Csernobil, Fukusima lakosait, vagy azokat, akik a szivárgó nukleáris hulladéklerakók környékén élnek.

Az atomenergiával amúgy is elképesztő mennyiségű probléma van, a rossz gazdaságossági mutatóktól kezdve a technológiai, finanszírozási hiányosságokon át az XXL-es korrupcióig (Kocsis, Baji Csaba). Csupa olyan téma, amik helyett a lapoknak mással kell foglalkozni.
Így az MVM támogatja a zsákbafutást, a lepényevést, de nem támogatja a megújulókat, nem támogatja az energiahatékonyságot. Valamint enyhén szólva nem támogatja, hogy tudjuk, kikre költi a pénzünket, meg mi történik Pakson.

De azt is támogatja még, aki ezt a sok óriásplakátot birtokolja, gondolom egy bizonyos S. Lajost, Orbán Viktor egykori kollégiumi szobatársát. (kettős mérce)