2011. augusztus 22., hétfő

Ein Herz für Deutschland

Pozitív üzenet, pozitív hívószavak, Egy Szív Németországnak. Valami nem tetszik?

Nálunk a gyurcsányista Szeretem Magyarországot manipulált hasonló technikával. Mé', te nem szereted Magyarországot? Aki Gyurcsányt támadja, az minket támad és az tkp. Magyarországot támadja. És a fülkeforradalomról még nem is szóltam. Igen, jövő, fiatalok, gyerekek, család, tudás, tanulás, elindulás, kezdet, új, fény, siker, csillogás, megcsináltuk. Racionális érvelés.

Mellesleg a szív angol tudósok kutatása szerint inkább egy női pinát szimbolizál :)

NPD Ungarn
Ein Herz für Deutschland

A Német Nemzeti Demokrata Párt (németül: Nationaldemokratische Partei Deutschlands, NPD) egy nacionalista párt Németországban.


A pártot 1964. november 28-án alapították a Német Birodalmi Párt örököseként (németül Deutsche Reichspartei, DRP). Elnöke 1996 óta Udo Voigt. A párt színei – fekete-fehér piros – a Német Birodalom zászlójának színeit mintázzák. Bírálóik azonban a barna színnel kötik össze őket, ami a nemzetiszocialisták - főleg az SA színe volt.
Az 1960-as években több kísérlet történt, hogy az NSDAP örököseként definiálják és így betiltassák őket, sikertelenül. Az NPD a mai napig a német politikai élet része maradt.
A szövetségi választásokon sohasem érték el a Bundestagba jutáshoz szükséges 5%-os határt, de az 1960-as években több német tagállam parlamentjébe bejutottak. A 2004-es szászországi választáson 9,2%-os eredménnyel 12 képviselőt küldhettek a szász tartományi parlamentbe. Ezt a sikert úgy érhették el, hogy előzőleg megegyeztek fő szélsőjobboldali riválisukkal, a Német Népi Unióval (Deutsche Volksunion, DVU). A harmadik jelentős német szélsőjobboldali párt, a Republikánusok eddig visszautasították, hogy csatlakozzanak ehhez az együttműködési egyezményhez. 2009-ben ismét bejutottak a szász parlamentbe.
Az NDP-nek 2004-ben 5300 bejegyzett tagja volt, a DVU-nak 400. (wiki) Zenét!

Nincsenek megjegyzések: