2011. augusztus 8., hétfő

Sirály a Király utcában

Sirály
cím: 1061 Budapest, Király utca 50

„Wer ein Jude ist, bestimme ich!“


A pesti "zsidó" kocsma, többségében nem zsidó vendégekkel: filók, külföldi diákok, felfedező antik. Nem olcsó, de az emeletre felcsempészhető a pia. Nagymagyarországos matricával seftelni csekély üzleti sikerrel kecsegtet: tudjuk, mert Bringabáró betonrészegen megpróbálta, fején a nagyi hajhálójával. A kocsma vendégeinek békés hangulatra jellemző, hogy Bárónk egy barátságtalan beszólást sem gyűjtött befelé ezen üzleti projekt keretében.

Bezárás előtt a multikulturális intézet, a semmi ágán ücsörögve. Reméljük, h ez a poszt nem búcsúpillantás. Képek.

Sirály a sivatag oroszlánjával
Sirályos pult
Demszkyék kávézót és könyvtárat próbáltak itt üzemeltetni, de érdeklődés hiányában befuccsolt a polgárinak hirdetett, nem olcsó ötlet. Végül a Marom zsidó fiataljai élesztették fel a helyett, ide járt a fél város zsidót nézegetni, de többnyire egymást bámulták. Itt fészkelt a Védegylet is, innét nőtt országossá az LMP, pedig nem is zsidók.

A pincében színházterem és kló, a földszinten a pult, az emeleten laptoppal ücsörgő alapítványisták. Belépsz hozzánk? Külföldi konferenciák, fény, csillogás. Korszellem, andrügén és Eliádé. Khm, hallottál Eliade Vasgárdista szimpátiájáról? A földszinten külföldi világcsavargók és biciklisfutárok, akik viszont hiába ábrándoznak a felsőbb emeletekről. Tomcat idefelé szervezte az utóbbi évtizedek talán egyetlen zsidóverését, állatvédelemnek álcázva, oszt az állítólagos moszadista-katonaviselt pultoscsávó eltűnt a cigifüstben...

 Asiraly by ketfarkukutya

Sirályos nők
Há hallod, milyen jó bulák vannak, érdemes ide járni, a múltkoriban is kellemesen összemelegedtem egy ilyen sivatagi perszónával, vocisörunikum, oszt mondta, hogy menjünk, mert még egy kör és szex helyett leokádja a harcikélgyóm, sajnos, a Tomcit is vinnem kellett, mert vidéken lakik, oszt éppen jártányi ereje sem volt, ködre itta magát, elégedetten, befordult szemekkel bámulta a koponyában levő békés nihilt, már a taxiban feltérképeztem a csajt a kezeimmel, ha érted, mire gondolok, hű, azok a csöcsök és a lángoló pina, oszt mire megérkeztünk, már majdnem felrobbant a prosztatám, egy pillanat, béjbi, csak megmosom a farkom, mert volt gyerekszobám, hallod, mire megjelentem, már combjai között viselte a csodálatosképpen feltámadott Tomci nyelvét, nem voltam rest és beszálltam, oszt mig Tomci alul foglalatoskodott, megkínáltam a csaj száját a répával, oszt azt mondja, hogy azt már nem, nem és nem, márpedig ő szopni nem fog, mert ő vallásos zsidó kiképzést kapott a szüleitől.

http://www.siraly.co.hu/
http://www.siraly50.blogspot.com/
NÉPVÁNDORLÁS
Jaj de rondák a hunok! –
piszkosak, mint a kunok.
De rondák a kabarok! –
fejem tőlük kavarog.
De rondák az avarok! –
gyomrom tőlük zavarog.
De rondák a besenyők! –
tar férfiak, kese nők.
De rondák az alánok! –
halszagúak a lányok.
De rondák a szabirok! –
mutogatós szatírok.
De rondák a kazárok!
– csupatrágya az árok.
Délcegek a magyarok,
megérkeztek vacsorára,
pácolt bífsztek aromája
nyergük alól kanyarog.

ŐSMAGYARJAINK
Hunor és Magor póráza nem lazul,
mert kijelölte a csakrát Szent Vazul!

NÉPES ATYAFISÁG
Keresd fel a Kárpátokat,
megfeneklett bárkátokat.
Aki eljut Etelközig,
a házamba beköltözik –
de mi lesz, ha levédi a
módszert egész Levédia?

(GROTEX
f e l n ô t t k é p e s k ö n y v
DARVAS LÁSZLÓ VERSELMÉNYEI
FELVIDÉKI ANDRÁS RAJZOLMÁNYAI
felnőtt gyerekeknek és gyermeteg felnőtteknek)


Sirályosan varázslatos

NYÁRI SZÜNET
..........................................TERVEZETT NYITÁS: SZEPTEMBER 15. ......ADDIG IS FEJLEMÉNYEK A BLOGUNKBAN: ....http://siralyforum.blogspot.com

Következő előadás:
2011-09-30 színház
 péntek 20:00 Színházterem

NORWAY.TODAY- a Pulzus és Sala Mica közös produkciója
Gondolsz, vagy gondoltál öngyilkosságra? Köztünk a helyed. Csoportunk (alt.suicide.holiday) minden tagja meg fog érteni. Eddigi sikerlistánkon 14 öngyilkosság szerepel. Itt nem fárasztanak majd ragyogó, boldog emberek. Nálunk nem tabutéma a hogyan, a kivel, a mikor. Mi nem hívunk segítséget, hogy gátoljon téged. Gyere!


Kapcsolódó: Kuplung, Szóda

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

bőgatya nem játszik

Névtelen írta...

Művészvilág. Alternatív szubkultúrák. A megelőző két évszázadban az ipari társadalom lényeges részét képezték. Az ipari társadalom oda vonult vissza álmodni. Egyfajta tudatalatti kutatás-fejlesztés, különböző alternatív szociális stratégiák feltárása. Mindegyiknek megvolt a maga külső kódja, karakterisztikus művészi kifejezésmódja, egy vagy több választott anyaga, és egy szexuális értékrend, mely szöges ellentétben állt a tágabb értelemben vett kultúráéval. És gyakran volt egy terepük, ami hozzájuk kötődött. De kihaltak.
– Kihaltak?
– Elkezdtük lecsipdesni őket, még mielőtt megértek. Ahogy a piac fejlődött és az árucikkek újratermelési mechanizmusa felgyorsult, kapzsibbá vált, úgy egy fontos fejlődési periódus elveszett. Az autentikus szubkultúrák tespedést és időt igényelnek, és a tespedés megszűnt. Általában a földrajz sorsára jutottak. Az autonóm zónák kínálnak bizonyos elszigeteltséget a monokultúrától, de láthatóan nem engedik át magukat az árucikkek újratermelésének, legalábbis nem ugyanúgy. Pontosan nem tudjuk, miért.