2010. április 10., szombat

Köd Budapesten

Holnap választás, ítélet, eső, apokalipszis, ilyesmi,
úgyhogy következzék egy kis hangulatjavító köd, nézegesse, amíg meg nem unja a vidámkodást.

Rudi kommentje: Aszittem télleg Köd. De csaka kiba artistic ejaculation again in 500 mm zoom. A monolitot a borároson drága fotózóval isteníteni vakmerőség hajnalban. Jellegtelen fosmaszat marad a pixelrengetegben ez, csak az érzi a pinnalatot, aki járt már négykézláb a helyszíneken. Rögtönítélő látszatbirodalomba képzeli magát a felhasználó szarzsák kolléga hihelyst megpillantja memoár szőrözésed. Átallanám ébren eszmélleni virtuál őgyelgésed önnön bódulatbibircsókjaim fellengzése helyett. Nem restellek közelebbről meglesni gennyesebben taknyoskodó vásosi szennymorzsákat sem az önbeteljesítés mélylétráján sem, az olimpusz makrólencsék mögé csoportosulva. Transzcendentálva így a sok bebaszott-mámor-fölöslegességet egyetlen tekervény pincezugába: pina.

Budapest, köd, homály, este, fog, brouillard, nacht, by night, haze, Mist, nebelig, nebulous
Budapest, köd, homály, este, fog, brouillard, nacht, by night, haze, Mist, nebelig, nebulous, Roma Holokauszt Emlékmű, Nehru Park, Holocaust

Budapest, köd, homály, este, fog, brouillard, nacht, by night, haze, Mist, nebelig, nebulous, Roma Holocaust Emlékmű
A Dzsumbuj

Budapest, köd, homály, este, fog, brouillard, nacht, by night, haze, Mist, nebelig, nebulous
Budapest, köd, homály, este, fog, brouillard, nacht, by night, haze, Mist, nebelig, nebulous
Dzsumbuj II.

Budapest, köd, homály, este, fog, brouillard, nacht, by night, haze, Mist, nebelig, nebulous
Illatos út

3 megjegyzés:

rudi írta...

Aszittem télleg Köd. De csaka kiba artistic ejaculation again in 500 mm zoom. A monolitot a borároson drága fotózóval isteníteni vakmerőség hajnalban. Jellegtelen fosmaszat marad a pixelrengetegben ez, csak az érzi a pinnalatot, aki járt már négykézláb a helyszíneken. Rögtönítélő látszatbirodalomba képzeli magát a felhasználó szarzsák kolléga hihelyst megpillantja memoár szőrözésed. Átallanám ébren eszmélleni virtuál őgyelgésed önnön bódulatbibircsókjaim fellengzése helyett. Nem restellek közelebbről meglesni gennyesebben taknyoskodó vásosi szennymorzsákat sem az önbeteljesítés mélylétráján sem, az olimpusz makrólencsék mögé csoportosulva. Transzcendentálva így a sok bebaszott-mámor-fölöslegességet egyetlen tekervény pincezugába: pina.

BB írta...

muhahah, ezt átemelem a posztba, grat.

Névtelen írta...

http://www.sg.hu/cikkek/69079/a_marsi_monolit_nyomaban
Minap egy rejtélyes kőoszlopról jelent meg egy felvétel, ami a Marson, a semmi közepén található. A szabályos alakzatnak tűnő objektum sokakat Staley Kubrick 2001: Űrodüsszeia című filmjének monolitjára emlékeztet, nem csoda hogy megindultak az egykori élet utáni vad találgatások.

A "monolitot" 265 kilométeres magasságból fotózta le speciális nagy felbontású HiRISE kamerájával a Mars Reconnaissance Orbiter. A Lunar Explorer Italia weboldalon közzétett kép a korábbi különös felszíni jegyek, mint a híres "marsi arc" megjelenése utánihoz hasonló elméletgyártást indított be világszerte.

A képet készítő HiRISE-t felügyelő Arizona Egyetem tudósai úgy vélik, csupán egy szokatlan, az átlagosnál szabályosabb alakú kőzetről van szó. Yisrael Spinoza, az egyetem Hold és Bolygó Laboratóriumának szóvivője a brit Daily Mail napilap rendelkezésére bocsátotta az eredeti felvételeket, hogy ki-ki maga értékelje a látottakat. "Ostobaság lenne 'monolitként' vagy 'szerkezetként' utalni az objektumra, mivel ezek valamilyen mesterséges alkotásra engednének következtetni, amit valaki odahelyezett. Valójában sokkal valószínűbb, hogy ez a szikla a felszín alatti kőzetrétegből tört le, így nyerte el szögletes alakját" - értékelt Spinoza.

Az eredeti felvétel tavaly júliusban készült, majd nem sokkal után megjelent a HiRISE weboldalán, valahol a fényképek tömegében. A héten ismételten közzétették, ekkor azonban már egy jóval szembetűnőbb helyen, a nyitólapon kapott helyet, ez vezethetett a megújult érdeklődéshez. "Lehetséges, hogy egy ősi civilizáció volt a Marson?" - tette fel a kérdést David Tyler, egy volt kanadai rádiós műsorvezető blogjában. "Lehetséges hogy a NASA már tudja a választ? Ez lenne az utolsó szalmaszál a titokhoz?"