2010. március 22., hétfő

CD-FŰ: a néhai fittneskocsma


5 kerület, belváros, Budapest, CD-FŰ, Fejér György utca, kardos dani, kocsma, polnauer flora, Skayach, smirting, teázó, V. kerület
Egy nagyszerűen felújított épület alagsorában, enyhén indusztriál hangulatú bejárattal, katakomba 5 teremmel. Belváros, 5. kerület, Kálvintól nem messze.

Tilos a dohányzás, tehát szeretettel ajánljuk a kocsmát azoknak, akik egészséges tüdővel szeretnének meghalni. Évekkel ezelőtt alkoholt sem lehetett itt kapni, tehát jó esélye volt az aktívan kikapcsolódó emberszabásúnak, hogy totál fitten, vidoran csillogó májjal és babarózsaszín tüdőkkel kerüljön a proszektúrára. Nekem nagyon tetszett a forradalmi koncepció (végre valahol nem fekszenek le a dohánylobbinak, mint az egyszeri magyar Parlament politikuskurvái), dicsértem is erősen a helyszínt, de az agyamat szétrúgni természetesen olyan helyekre jártunk, amelyek behódoltak a méreggyáraknak. Ide tkp egyszer volt, hol nem volt, akkor is 2 percre tértünk le, de a teázás irányába módfelett csekély kedvet éreztem és tünk. Ja, és CD-ket is lehetett kapni, meg vizipipa, ilyenek.

Sajnos, változnak az idők, a füst- és piamentes kocsma üzletileg bizonyára nem tartozottt a legsikeresebb konstrukciók közé, mert az új vezetés már alkohollal is seftel. Ami bosszantó: drágán adják a sert. Azonban cigizni továbbra is a bejáratnál tessék, kiváló lehetőség smirtingelésre.

  • Smirting is the practice of smoking and flirting outside public places such as pubs, bars, cafés, restaurants, and office buildings where smoking is prohibited. One study found that 25% of Irish couples who had started a relationship during 2007 or 2008 had met while smoking outside.
Konfliktus is volt itt.
Letértünk úgy tucatnyian, köztünk Pécs most wanted politikusfingatója, Chuck Norris női megfelelője, egyben Trurl kolléga nővére, ami a khm, a konfliktust előrevetítette.

Bebasztunk és előrehaladott állapotba kerültünk.
Trurl kolléga elmenekült.

Ez nem az a fajta koncert volt, ahol az ember torkaszakadtából üvölthet. Igaz, közel sem volt annyi rajongó, mint egy Rammstein koncerten: úgy kábé nyolc. A gitáros-szaxofonos-énekes dzsesszelgetős-éneklős műsor láthatólag nem kötött le minket egy "Gazdálkodj okosan" nevű ősprolikomcsifos társasjátékba belefeledkezett társaságot, hangosan és látványosan negligálták a produkciót. Oszt a gitáros csávónál eccercsak elszakadt a húr, koncert leállt, oszt lóbálni kezdte a harci faszt. Aszonta a megkérte a lármás társaságnak, hogy legyenek szívesen csendesebben, vagy fáradjanak át valamelyik másik terembe, mert van még néhány.
A már említett nyolcfős rajongótáborra teátrálisan rámutatva szemrehányoan közölte: - Mert Van, Akit Érdekel a Zenénk.

Ja, milliók állnak mögöttem is.

Trurl Nővére erremeg nekifogott őszintén csodálkozni: - Há tehetek én róla, hogy szar a zenétek? Miért nem játszotok egy kis Éjszidiszit inkább?

Itt abbahagyom a történetet, járjatok békével.


Helyszín: CD FŰ teázó-pálinkázó kultúrpince
honlap: ez
Cím : 1056 Fejér György utca 1. Belváros.
Telefon : 268-9207.
Nyitvatartás : H-P:13-23 Szo:15-23 V:17-22
nyári : Szombaton 15-tõl.
Árusítás: teafű, sör, bor, pálesz.
Tilos a dohányzás, időnként erdélyi és moldvai táncház, esetenként a rendőrség tiszteletkörével).
térkép

Ajánlott: est.hu, est.hu újra

"A CD-Fű komoly múlttal rendelkezik, de tartja a lépést a korral. A kínálat erősen bővült, mindenféle ital kapható ma már, de dohányozni továbbra se lehet, de aki nem bírja füst nélkül az válogathat a vízipipa kínálatunkból. Az egyetemisták és szabadúszók kedvére téve van wifink, egész nap változatos zene szól a helyen. A rendszeressé váló kiállítások és dj-zések mellett pedig felélesztjük a filmklubunkat is. A részletekért lásd a Programok almenünket!"

Kocsmák a környéken: Vörösmarty mozi, Extra Tripla, Monyó Cafe, Prága Kávézó, Pánik, California, Che Guevara emlékkápolnája (szerencsésen csődbement), Csendes Létterem, Múzeum cukrászdakocsma, Cafe Alibi, a Havas a Havas utcában, Cha-cha-cha (fuccs), Fecske

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igyatok inkább, ne dugjatok
Kádár sírjára rejszoljatok
folyjon a geci a hideg kövön
Kádár kezén majd kinő a köröm