2014. április 2., szerda

Kelenföld vasútállomás MÁV (Népszavazás: melyik 4-es metróállomás a legszebb)

Teljesen Demokratikus Népszavazás! Mi tényleg kíváncsiak vagyunk a Nép véleményére! Legyen aktív, nyilvánítson véleményt!


Melyik a 4-es metro legszebb allomasa?
  
pollcode.com free polls 
És melyik a legrondább metróállomás?

Melyik a 4-es metro legrondabb allomasa?
  
pollcode.com free polls 
Sorozatunkat a Kelenföldi vasút- és metróállomás bemutatásával kezdjük. Dredd bíró otthonosan mozog ebben a betonvilágban. Még az olcsó, ám masszív csőkorlátok is az előbb említett disztopikus film képvilágára hasonlítanak (pl. 30.22).


Kelenföld vasútállomás + Volánbusz pályaudvar + M1-M7 autópályák + Park and Ride = Parkolj és utazz tovább! + Bike and Ride = Tedd le a kerékpárt és utazz tovább!

+ Etele kocsma, végállomás + Kelenföldi urbex: panellakás + Budapest megtisztítása: tapeta-bolt.hu újra + Máv állomás, graffitik, Kelenföld + Etele kocsma, végállomás + Kelenföld, lakótelep + Kelenföld, a készülő metró + Etele tér, legál és illegál graffiti + Kelenföldi falfirkák: miért csak a reklámosoké legyen a közterület? + a Bethlen Gábor Gimnázium Madárbarát kertje
szürke betonálmok
A Kelenföld vasútállomás metrómegálló a 4-es metró I. szakaszának budai végállomása, innen fogják folytatni a metró III. szakaszának építését Madárhegy és Gazdagrét felé. A végállomástól nem messze található a metróvonal járműtelepe. Az állomást a vonalon a Bikás park követi. A megálló a vonalon tizedikként, 2014. január 28-án kapta meg a használatbavételi engedélyt az NKH-tól. A 16 méter mélyen fekvő, 3 kijárattal rendelkező állomás peronjára 8 mozgólépcsővel és 2 lifttel lehet lejutni, de összesen 27 mozgólépcsővel és 9 felvonóval van felszerelve, ezek az állomásra és az Etele téri és az őrmezei oldalt, illetve MÁV-vasútállomás peronját összekötő kiterjedt aluljárórendszerre vannak felszerelve. Ezen az állomáson is fellelhetőek a vonal többi metrómegállójának stílusjegyei: díszrozsda, látszóbeton, letisztult kialakítás, magas belmagasság. A projekt része volt Őrmező Intermodális Csomópont kialakítása, ami egy buszvégállomás és egy 1400 férőhelyes P+R építését tartalmazza. (wiki)

európai peron


Bringabarát metró


a romladozó Volán autóbuszállomás

a romladozó Volán autóbuszállomás

a romladozó Volán autóbuszállomás

króm és mészkő egysége, a romladozó Volán autóbuszállomás
természetes fényorgia
csomagmegörzés, modern


csomagmegőrző




Őrmező
Park and Ride = Parkolj és utazz tovább!
B+P
Park and Ride = Parkolj és utazz tovább!

B+P bringatároló és készülő P+P parkoló
Park and Ride = Parkolj és utazz tovább!
Bike and Ride = Tedd le a kerékpárt és utazz tovább!
olcsó, legolcsóbb korlátok
Dredd bíró, 10.41

A Dredd (Dredd) 2012-es brit-dél-afrikai sci-fi akciófilm, melyet Pete Travisrendezett, a film forgatókönyvírója és producere Alex Garland. A film alapjául a 2000 AD Dredd bíró című képregénysorozata szolgált, amelyet John Wagner és Carlos Ezquerra alkotott meg. Karl Urban alakítja Dredd bírót, aki a törvény embereként a poszt-apokaliptikus, bűnözéstől sújtott metropoliszban, Mega-City One-ban egyszerre rendelkezik rendőri, bírói és végrehajtói jogkörrel. A történet szerint Dredd-nek és újonc, tapasztalatlan társának, Anderson bírónak (Olivia Thirlby) egy kétszáz emeletes lakótömbben kell rendet tenniük, végezve egy veszedelmes drogbáróval, Ma-Mával (Lena Headey), illetve annak felfegyverzett embereivel. (wiki)

olcsó, de közpénzkímélő?

olcsó, legolcsóbb korlátok

A disztópia vagy antiutópia egy társadalom víziója, mely ellentétes az utópiával. Gyakran negatív jövőképet mutat. A disztopikus társadalmakban gyakran az életkörülmények nyomorúságosak, a szenvedés, a szegénység, az elnyomás, az erőszak, járványok és szennyeződések jellemzik. (wiki)

 a párhuzamos, régi aluljáró, kissé kisuvickolva
A szórakoztató, de mára letakarított falfirkákról itt olvashat

az a régi aluljáró, kissé kisuvickolva
A szórakoztató, de mára letakarított falfirkákról itt olvashat




 Christophe Dessaigne

 Christophe Dessaigne


Here is a serie of artworks of the French artist Christophe Dessaigne , his work is a mixture of pictures texture and photographic effect. He's playing with the scale of the original object to create a new dimension, each of his pictures is telling a story and creating a new fantastic world. In his dark visions you can notice that his favorite movies are Dark city (Alex Proyas) and Blade Runner (Ridley Scott), some of his works appears on books, CDs or magazines covers. (boiteaoutils.blogspot.hu)


a JCDecaux köztéri reklámügynökség és vizuális környezetszennyező,
a koszos utasbeállók első számú felelőse most a metróban terjeszkedik




További állomások:

Bikás park

Újbuda-központ

Móricz Zsigmond körtér

Szent Gellért tér

Fővám tér

Kálvin tér

Rákóczi tér

II. János Pál pápa tér

Keleti pályaudvar

bónusz: metróblog

2 megjegyzés:

Field engineer írta...

hi,

Michaeljack írta...

Thanks for your blog....Top MLM Software Company used as a marketing strategy that provides Best Direct Selling Software or MLM Software for the sale of products and services. It’s the good opportunity to choose Best MLM Software for those who want to start their Business. Direct Selling Business Consultancy follows widely used compensation plans and makes your business more profitable.
MLM Software
Best MLM software
Direct selling business consultancy
Best direct selling software
Top MLM software company