2010. május 16., vasárnap

Péterfy korház: büfé és automata

Hm, gasztrórovatunk most az extrém kategóriában biciklizik: megmutatjuk a 70-es évekből ittragadt büfét, valamint egy meghökkentően ronda küllemű italautomatát az ugyancsak meghökkentő nevű Tandíj Kft üzemeltetésében. Olcsó mindkét vályú, sőt precízen passzolnak a korház lerobbant állapotához. Az errefelé dolgozóknak viszont reszpekt, a romok között is lelkiismeretesen végzik dolgukat, a lerobbant, bűzlő kló és potyogó vakolat ellenére. Ez nem a Honvéd Kórház (Állami Egészségügy Központban) VIP részlege, ahol politikusaink és egyébb gengszterek kezeltetik magukat. Az Alsóerdősor utcai Péterfy korház állapotával majd még foglalkozunk, amint valamelyik ismerősünk bekerül páciensnek. Na, valaki?

Budapest,  VII. kerület,  7. kerület, blog, Péterfy Sándor Utcai Korház, Alsó Erdősor utca, étel,  étkezés,  büfé, automata, olcsó
Tandíj Kft, Budapest,  VII. kerület,  7. kerület, blog, Péterfy Sándor Utcai Korház, Alsó Erdősor utca, étel,  étkezés,  büfé, automata, olcsó
Péterfy Sándor Utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ
Péterfy Sándor Utcai Kórház Alsó Erdősori Részlege

1074 Budapest, Alsó erdősor utca 7



Végezetül kopipészt a néhai Szadesz Beszélőjéből. A Kútvölgyi Kórház kádergyógyítója és más finomságok a proletárok mennyországában. Egyenlő és még egyenlőbb elvtársak.

"A korban 4K-ként is emlegették ki váltságaikat: a kocsihasználatot, a K-telefont, a külföldi utat, illetőleg a Kútvölgyi-jogosultságot." (Megjegyezem, hogy 1978 végén az utóbbira jogosultak körét kiterjesztették az egyházi méltóságokra is. A besúgók tartották a markukat a jutalomért.) Végül a nagy Puskás is megszerezte a jogosultságot, itt halt meg az intenzív osztályon, különszobában.

"A köznyelv a mondás egy másik változatát is megalkotta, eszerint a 3K körébe tartozott: a Kékestető – a kiváltságos üdülés, a Kútvölgyi Kórház – a kiváltságos orvosi ellátás, és végül a harmadik kiváltság: a Kerepesi temető – ahol még halálukban is elkülönítették őket."

Nincsenek megjegyzések: