2010. május 17., hétfő

Akali borozó a Szent Istvánon

"Vándor, haladj innen a 12. toronyig, ott Sarinusnak bormérése van. Látogasd meg azt. Üdv veled!"

pub, Akali borozó, kocsma,  blog,  Szent István körút,  Budapest,  XIII. kerület,  Budapest, kocsma, olcsó, borozó, söröző, horror
pub, Akali borozó, kocsma,  blog,  Szent István körút,  Budapest,  XIII. kerület,  Budapest, kocsma, olcsó, borozó, söröző, atombomba  Nem csajozós hely, határozottan nem. Végállomás, Akali, megtalált a meg nem értett regényíró. Látom, hogy értelmes ember vagy, nem Blikket olvasol. Miket jegyzetelsz? Én is író vagyok. Van egy regényem, csak le kellene jegyzetelni, majd kinyomtatni. Gyilkosság, az kell az olvasónak, tocsogni. Noár hangulatú lesz, tudod, akik estig alszanak és csak akkor kezdenek el inni, de akkor erősen és reggelig. Meghívsz egy fröccsre? Premissza. Főhős a halott címszereplő, gyilkos legyen meg a társadalom, de ez majd a tanulság meg katarzis. Az első három perc tartalma: megölik, de feltámad. Nem hülyeség, mindjárt kifejtem. Utána klisémentesen krimizünk, azt low budget módon megoldjuk, úgysincs neked sok pénzed filmet csinálni, szóval berakhatunk horrorelemeket, az is tetszik a népnek, vért majd szerzünk valahonnét, van egy ismerősöm. Lesz benne hájtek is, valaki az interneten titokzatos üzeneteket küld a főhősnek. Igen, aki meghalt, de aztán feltámad, mért nem érted? Alkesz nyomozó kutat a feltámadt halott után, aki megszökik a proszektúráról. Igen, még boncolás előtt. A nyomozó főnökei persze akadékoskodnak, le akarják állítani, mert magasabb államérdek forog kockán, a Főhőst a Moszad, SZIA, EFBIÁJ, KÁGÉBÉ üldözi, de az irániak és a kínaiak is kavarnak, mert a főhős birtokában van az univerzális kódtörő. Nem csak alkesz a főhős, hanem zseni is, matematikus. Még egy fröccs? Kösz. Lesz kínzási jelenet is, a főhős csaját bioterrorizmussal vádolják és beviszik a Szkotland Jard kínzókamrájába, ahol kínozzák, alig ruhákban. Ettől majd feláll a nézők farka, hidd el nekem, kasszasiker. Árammal, nem egyből fűrészelés. A csaj megmondja a titkot, amit viszont mi nem hallunk, hogy még kíváncsibbak legyenek a nézők. Erre megjelennek a csaj bioterrorista mutáns barátai és kiszabadítják a villamosszékből, majd egy rakétával elmenekülnek. Következő kép: SZIENEN mutatja, hogy kitört a háború a két Korea között, egy kis atomozás is bejátszik, mert az jól mutat a képernyőn, rájön a frász a nézőre. Szöul füstöl, de Phenján sem néz ki sokkal jobban. Világháború fenyeget, közben a híradó szerint a bioterroristák be akarják vetni a genetikai fegyvert, ami a földön minden emberből zombit csinál. A náthavírust összekombinálták a leprával és az ÉJDSZEL-el, a hatása apokalipszis. Levegőben terjed. Telefonon nem, az hülyeség. Emailban sem, hozz egy fröccsöt, köszi. Közben génmanipulált halálsáskák kiszabadulnak egy titkos SZIÁJÉ laboratoriumból és felfalják Afrika fél lakosságát. A Gázprom is kavar, felrobbantanak néhány óriási ventillátort Németországban, hogy ne szélenergiával, hanem gázzal fűtsenek az emberek. Erre a Holdra menekült nácik visszatérnek a Földre totális endlözungot csinálni.

pub, Akali borozó, kocsma,  blog,  Szent István körút,  Budapest,  XIII. kerület,  Budapest, kocsma, olcsó, borozó, söröző  Közben kiderül, hogy a bioterroristák jó fiúk, nem is ők akarták bevetni a lepranáthát, hanem csupán ezt a titkos amerikai laboratoriumot akarták felrobbantani. Ezért üldözte őket a Sziájé, meg ment a befeketítésük a világsajtóban. Erre kiderül, hogy a bioterrorista csajnál van az amerikai atomrakéták indítószoftrvere, amit egy heroinista tábornoktól lopott el, akivel lefeküdt az ügy érdekében. A csaj drogkereskedő is, de csak a jó ügy érdekében, hogy kapcsolatba kerüljön a geci politikusokkal és kiszedje belőlük a sötét titkaikat. Blernek kokaint árusított, azért vigyorgott mindig a tévében az a mikiegér. Obamának is. Meg Sárközinek. A csaj a kolumbiai drogkartel vezetőjének léánya, annak halála után átvette a birodalmat, de a gengszterekkel meg akarja menteni a világot. A gengszterek is munka és pénz nélkül maradnának, ha leégne a Föld, hánem? Még egy fröccs? Gyere vissza, csak most kezdődik a bonyodalom!

pub, Akali borozó, kocsma,  blog,  Szent István körút,  Budapest,  XIII. kerület,  Budapest, kocsma, olcsó, borozó, söröző
pub, Akali borozó, kocsma,  blog,  Szent István körút,  Budapest,  XIII. kerület,  Budapest, kocsma, olcsó, borozó, söröző  Sörjárőr is előfordult errefelé, bár itt főként az olcsó, borízű bélmállasztókat kedvelő szadómazó szubkultúra tagjai számolnak le a májukkal. Sportműsor, pénznyelő automaták, halál.

cím: 1137 Budapest, Szent István krt 2

Közeli helyeken: Artkatakomba, Tokaji Borozó
Gyűjtemény: kocsmablog


A hirdetőoszlop mögött

Nincsenek megjegyzések: