2014. május 23., péntek

32-esek tere: hősök, esetleg ágyútöltelék szerencsétlenekFontos Valakik (egy igazi Vitézzel, hej) önpolírozása mellett lesikálták a szobrot.

mno.hu:

Újraavatták a 32-es gyalogezred hős katonái előtt tisztelgő műalkotást. A szobor és környezete az I. világháborús centenáriumi ünnepségsorozat keretében újult meg.


Magas rangú katonai vezetők részvételével emlékezett hős elődeire a Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségdandár 32-es nemzeti honvéd díszegysége – írja beszámolójában a Józsefvárosi Önkormányzat honlapja, a Józsefváros.hu. A Harminckettesek terén található, frissen felújított emlékműnél rendezett ünnepségen megjelent Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára is.

A portál tudósításában kiemeli, hogy a Hősök napján tartott ünnepélyes újraavatáson Kocsis Máté azokra a katonákra emlékezett, akik vérüket és életüket adták a hazáért. A szobor felújításával végre méltó módon emlékezhetünk a 32-es gyalogezredre, akik a polgármester szavai szerint tisztességgel tették a dolgukat. A Honvédelmi Minisztériummal közösen végzett emlékmű-felújítás tökéletesen illeszkedik Józsefváros újjáépítésébe – tette hozzá, végül kiemelte, hogy a megújított emlékhely a jelképe annak, hogy a névtelen hősök iránti tiszteletünk megkérdőjelezhetetlen, és az utókor hálája nem szűnhet irántuk.


(köszönjük a képeket Netudki Óriáspénisz nevű olvasónknak, amely fedőnév alatt mi Kocsis Máté polgármestert sejtjük)

Nincsenek megjegyzések: