2012. november 13., kedd

A Szimpla őstermelői piac Berlinben!

Tisztelt szerkesztőség!

A Szimplakerti Háztáji Piac termelői hamarosan Berlinben, egy tematikus magyar napon mutatkoznak be. Erről szóló közleményünket itt találja.
További információ: Bertényi Gábor
http://www.facebook.com/SzimplaPiac
http://www.markthalle9.de/

Üdvözlettel, Szimpla


 
Berlinben mutatkozik be a Szimplakerti Háztáji Piac November 24-én a berlin-kreuzbergi Markthalle IX. piaccsarnokában, egy magyar tematikus nap keretein belül mutatkoznak be a Szimplakerti Háztáji Piacon megismert magyar őstermelők termékei. A berlini vásárlók ezen a napon 10 gazdaság több tucatnyi árucikkéből válogathatnak; lesznek friss és feldolgozott zöldségek és gyümölcsök, lekvárok, szörpök, zöldségkrémek, valamint füstölt húsfélék, sajtok, mézek, fűszerpaprika. Sőt, a Szimpla saját pálinkái és kézműves sörök is a standokra kerülnek a magyar napon. Immár egy éve működik nagy sikerrel termelői piac a belvárosi Szimpla Kertben, ahol minden vasárnap mintegy 40 őstermelő portékájából válogathatnak a betérők.

A Berlinben is két vendéglátóhelyet működtető Szimpla most úgy döntött, hogy a német fővárosba viszi a kiváló minőségű magyar élelmiszereket és készítőiket. A helyi árusok és a vásárcsarnok is különlegességekkel készül a tematikus napra: a piac étkezdéjében aznap magyar recept szerint készült gulyást mérnek, a bejártnál kürtös kalácsot lehet kóstolni, a piachoz tartozó játszóházban pedig csuhébaba készítést tanulhatnak a gyerekek. Akciónkkal több budapesti vásárcsarnok félresikerült helyzetére is fel szeretnénk hívni a figyelmet azzal, hogy helyszínként egy már eredeti funkciójában rehabilitált kreuzbergi piac-csarnokot választottunk - mondta Bertényi Gábor, a Szimpla egyik tulajdonosa.

A berlini kitelepülés ötletgazdái, a Szimpla és az Agri-Kulti sorozatindítónak szánják a kezdeményezést és bíznak abban, hogy a kiváló minőségű és ár-érték arányú magyar élelmiszerek kedvező fogadtatásra találnak Berlinben és a jövőben rendszeres németországi értékesítésre kerülhet sor. Ez nemcsak a magyar termelői portékák hírnevét öregbítené Nyugat-Európában – összhangban az elmúlt évek agrárgazdasági törekvéseivel -, hanem szorosan illeszkedne abba a kulturális hídképző projektbe, amelyet a berlini és magyar Szimplák eddig is megvalósítottak.


Größere Kartenansicht

2 megjegyzés:

Klapanciusz írta...

az eredeti funkciójában rehabilitált kreuzbergi piac-csarnok után tekintse meg a plázásított budapestit: Magyarország örökké lemaradva, ezen esetben szemben a trenddel

http://belvaros.blogspot.hu/2010/01/batthyany-teri-vi-vasarcsarnok.html

Klapanciusz írta...

Szimpla- kronológia

2001 - kis Szimpla, Kertész utca

2002/2003 - Extra, Királyi Pál utca; Szimplakert, Király/Kazinczy utca

2003 - Dupla, Kertész utca

2003 - kertmozi, Anifest 1, Millenáris park

2004/2005 - Szimpla kiskert, Hegedű utca

2004 - Szimplakert, Kazinczy utca

2005 - Kapolcs; Puskin kávézó

2006 - Városháza udvar

http://magyarnarancs.hu/konyv/szimpla-tortenelem_romkocsmak_az_ejszakaban-66707